Mit gondoltok, a magyarországi egyházak hogyan tudnák segíteni a Szentföldön élő keresztényeket?
Egy rövid videó: https://www.youtube.com/watch?v=zI7GuNM_sFk
És hogy miért is kellene segíteni őket? Mert kérik, hogy segítsünk. Bővebben:
Miért kéne segíteni nekik?
Ha meghalnak, akkor követik Jézust a mennybe.
Ez pedig egy kereszténynek a legszebb ajándék.
"Miért kéne segíteni nekik?"
Mi van, te nem olvasod az apró betűket? Akkor ne köss biztosítást, ne vegyél fel bankhitelt! :)
Oda van írva, hogy miért kéne segíteni nekik. Azt tényleg elfelejtettem odaírni, hogy értelmes válaszokat várok, de nem baj, egy pirospacsira azért jó vagy nálam :)
Mivel tudunk segíteni?
Adományokkal
Imádkozunk értük
Vagy odamegyünk, harcolunk, megnyomorodunk vagy szenvedünk és meghalunk értük - ezt jóval kevesebben tehetik meg. Ez egy újabb keresztes hadjárat lenne.
Bocs, egy kicsit eltévesztettem a házszámot.
Palesztinok? Akkor nem kell harcolni, elég lenne jól tárgyalni. A többit azonban továbbra is fenntartom.
# 4
Igen, amiket linkeltem, az speciálisan palesztin. Ők a legnépesebb keresztény náció a térségben.
De őslakosnak számítanak az örmények is, akik létszáma 35 ezerről 5 ezerre csökkent az elmúlt néhány évtizedben. 30 ezer fő elhagyni kényszerült szülőhazáját. Jeruzsálem örmény negyedének a túlnyomó része már zsidó kézen van.
Szintén őslakosnak számít a görög, a szír és az asszír diaszóra, ők már alig vannak, mindössze néhány család.
Nem őslakosok, de már Izrael megalakulása előtt itt éltek a koptok, az etiópok, a románok, és az oroszok is. Meg római katolikus szerzetesek, minden nációból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!