Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "a Jézusba vetett hit reményt...

"a Jézusba vetett hit reményt ad", ez igaz. De elég-e önmagában ez a hit a megmentéshez?

Figyelt kérdés
lentebb olvastam ezt, aki kiírta, azt is leírta, hogy a hit halott cselekedetek nélkül, vagy valami hasonlót. utánna azt írta, hogy mégsem, hanem elég a hit. most akkor melyik az igaz?
2010. márc. 18. 15:55
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
köszönöm az egyedi véleményedet. amikor majd Jézus számonkér téged, mit fogsz bemásolni?
2010. márc. 18. 16:23
 12/25 anonim ***** válasza:

Üdv!

A hit reményt ad a jóra. Az életednek a célja a jó legyen, cselekedetek nélkül üres az egész. Az az egyik hozzászólónak ez az aláírása, amely régen ez volt: A" Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit." Ateista felháborodás miatt lerövidítette. Üdv: Téosz

2010. márc. 18. 19:49
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
Egyértelműen cselekedni is fontos!!!Jóval fontosabb,mint ha valaki hisz valamiben,de elsétál egy haldokló ember mellett az utcán,gondolván biztos részeg..
2010. márc. 18. 20:32
 14/25 anonim ***** válasza:
48%

Szervusz kedves jehova tanuja!

Mondok neked egy történetet. Nem tudom megtörtént-e vagy csak tanmese, de nagyon szeretem, és a lényegen nem változtat.

Két magas épületet között kifeszítenek egy kötelet. Hatalmas tömeg csődül össze, lássák, mi fog történni. Ki áll egy ember és ezt mondja: emberek, én át tudok menni ezen a kötélen a másik ház tetejéte. El hiszitek ezt nekem? A tömeg egy emberként kiáltja: elhisszük. Az ember át megy a kötélen a másik ház tetejére. Ekkor kér egy talicskát. Emberek én ezt a talicskát át tudom tolni a kötélen! Elhiszitek? A tömeg egy emberként kiáltja: elhisszük. Az ember át tolja a talicskát a kötélen, majd így szol: én akkor is át tudom tolni ezt a talicskát a kötélen, ha űl benne egy ember. Elhiszitek? A tömeg egy emberként kiáltja: elhisszük. Mire az ember: akkor ki űl bele? A tömeg elhalgat, mindenki hátra huzódik, nincs jelentkező, senki. Hosszú kinos csend után jelentkezik egy fiatal ember: én bele üjök abba a talicskába. Felmegy a tetőre, beűl a talicskába, a tömeg néma csendben nézi, ahogy az ember áttolja a kötélen. Miután átérnek hatalmas üdvrivalgás, éljenzés, stb. Egy újságíró oda megy a fiatal enberhez és megkérdi: hogy mert beleűlni a talicskába? Nem félt? Mire a fiatal embeber: Miért féltem volna? Aki a talicskát tolta az az én édesapám.

Igy vagyok én Istennel és Jézussal. Amikor azt mondom hiszek bennük, az azt jelenti, rájuk merem bízni az életem. Tudom nem lehet bajom, mert Ők vigyáznak rám. Nem úgy hiszek mint a tömeg, akik csak addig hittek, amíg nem az ő bőrükről volt szó, úgy hiszek mint a fiatal ember. Isten az én atyám, nagyon vigyáz rám, és meg tud őrizni minden körülmény között, tombolhat vihar, jöhet bármi.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. márc. 18. 20:45
 15/25 A kérdező kommentje:
szervusz én szeretek csak olyan történeteket átadni másoknak, amiről biztos vagyok, hogy megtörtént, hisz aki hazugságot terjeszt, akár akaratlanul is, "részestárssá válik a bűnben". "neked hited van, nekem meg cselekedeteim. mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkűl, én pedig megmutatom neked a hitemet cselekedeteim álltal" írja a jakab 2:18 mi a remény, amit a te hited ad? a remény puszta vágyódás valami iránt. ámde Jézus nem ezt ígérte. nem ezt mondta, hogy ha követtek, reményetek lesz. azt mondta, aki követ engem, az örök életet nyer. tényleg nem kötözködésből írok, csak pontatlan, és félrevezető ez a mondat. azt sugalja, hogy elég a hit. "ugye hiszed, hogy van Isten? jól teszed. csakhogy a démonok is hiszik, és reszketnek. de akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hit cselekedetek nélkűl tétlen" ha igen, olvasd tovább a jakab 2:21-26 ig.
2010. márc. 19. 08:06
 16/25 anonim ***** válasza:

Ennyire nem lehetsz korlátolt. A történetben nem az a lényeg, valóban megtörtént-e, hanem amit üzen. Akkor hazudtam volna, ha azt állítom, ez így valóban megtörtént, miközben nem vagyok benne biztos, mint ahogy azt sem tudom biztosan, hogy nem történt meg, ezért azt tartottam tisztességesnek, ha ezt őszintén elmondom, te még is lehazugozol? Nem mint ha soha nem hazudnék, de itt és most nem hatudtam. Azt meg honnan tudod, a hitemnek vannak-e cselekedetei, vagy sem? Nem kell nekem a te orrodra kötni, mikor mivel hogyan szolgálok Istennek, mit miért teszek, nem vagy te bíró énfelettem, ahogy én sem vagyok te feletted. Ne ítéld a más szolgáját, mert az ő urának áll vagy bukik. Aztán úgy beszélsz, mint ha te már teljesen bűntelen lennél, soha nem vétkeznél Isten és emberek ellen, ezt én sajnos nem mondhatom el magamról, és a reményem Jézusban, hogy ennek ellenére üdvösségem, örök életem van, kegyelemből hit által, nem cselekedetekért, hogy senki ne dicsekedhessen. Mindjárt kikeresem neked pontosan, hogy van az ige. Itt van: Efézus 2,8-9.

8. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; 9. nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.

Itt is azt mondja az ige az üdvösség kegyelemből van hit által, nem cselekedetekért. Ti jehova tanui ezekkel az igékkel mit csináltok azon kívűl, hogy figyelmen kívűl hagyjátok?

A Jézusba vetet hit reményt ad és üdvözít.

2010. márc. 19. 13:05
 17/25 anonim ***** válasza:
Miért vagytok szemetek egymással?Mindenki hisz egy Istenben(aki legfőképp jó,és nem gonosz,mert azt már Sátánnak hívják) és ennyi..ott a közös pontotok!Ne marakodjatok már!fáj értetek a szívem...
2010. márc. 19. 13:38
 18/25 anonim ***** válasza:

Nincs közös pont. Ha nekem van igazam, a jehova tanui tévednek. Ha nekik van igazuk én tévedek. Isten nem liberális. Az, hogy csak békesség legyen, nem Bibliai idézet. Álságos, hamis béke Istennek nem kell. (már annak az Istennek, aki a Bibliában jelentette ki magát)

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. márc. 19. 17:22
 19/25 anonim ***** válasza:

A másolgatós válaszoló teljesen beteg. Csernus hozzád kevés lenne.

A világon rengeteg vallás van ami közül minden ember szabadon választhat. Nem is igazán istenről szól, hanem saját magunkról hogy mi adja meg nekünk a "lelki békét" és legyen mibe/kibe kapaszkodni , de valójában önmagadban kell hinned. Így idézhetjük azt hogy "isten benned él", hivhatod buddhának,allahnak, bárminek.

Magadba higgy, ez a valódi hit és megint idézhetünk "segíts magadon, isten is megsegít".

No, akkor most mi van Te idióta másolgatós?

2010. márc. 20. 08:28
 20/25 A kérdező kommentje:
kedves 17:22 ritka az ilyen reális, és mindkét variációt megemlítő szemléletmód. éppen e miatt az éleslátásod miatt kérlek arra, hogy fogadd el a biblia kijelentéseit, amiről főleg jakab levelében olvashatsz kiegészítéseket, miszerint "a hit halott cselkedetek nélkül" sajnos látom, kiegészítetted az aláírt szöveget, azzal, hogy üdvözít is a hit. bárcsak neked lenne igazad, és így lenne, sokkal több személy életben maradna. de vajon szerinted hányan hihetik ezt napjainkban? több milliárdan hiszik azt, hogy a Jézusba vetett hit üdvözít. vajon ezt mutatja a világ állapota? nem, hisz e világ uralkodója, és a démonai is hisznek! vajon üdvösségre jutnak? ugye, hogy nem? pont erről beszél Jakab a 2:19-ben.
2010. márc. 22. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!