Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent Istent szolgálni?...

Mit jelent Istent szolgálni? Pontosabb kifejtés alul:

Figyelt kérdés

mi az hogy szolgálat? miért így hívják? Ez számomra olyan lealacsonyító pedig szerintem Isten nem egy hatalmas uralkodóként néz magára és gondolja, h mi vagyunk a szolgák... Szeretném tényleg tiszta szívből megérteni az egészet, mert kereszténynek tartom magam (pontosabban: keresem ezt az utat). Nagyon nehéz ezt nekem megérteni. Segítsetek!

Köszönöm :)

2015. nov. 1. 12:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A szolgálat az, mikor egy magasabb 'rangú' személynek végzel munkát. Itt valójában Istennek szolgálsz azzal, hogy engedelmeskedsz és amire kér azt megteszed. Itt jön képbe a prédikálás, amit nem csak a papkonak kellene.
2015. nov. 3. 11:26
 12/13 pelgrim ***** válasza:

Istent nem szolgálni kell, hanem felismerni saját magadban

«és esetleg arra tudtok választ adni, h hogy szolgáljam? Mivel? Mit tegyek ?»

Úgy hogy isteni kilétedre ébredsz, tudomásul veszed, hogy te Isten egyszülött fia/leánya vagy, a Krisztus akit te kifejezésre hozol. Ezzel nagyobb szolgálatot teszel Istennek, és az egész emberiségnek, minthogy te most eltudnád képzelni.

2015. nov. 3. 20:08
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Egy keresztyén jóbarátom azt mondta, hogy ő úgy szolgálja, ha idős nénikhez megy énekelni, hétvégenként istentiszteletre megy stb.

De nekem ezekre nincs időm (suliba járok és tanulni kell). Akkor az már azt jelenti h nem is szolgálom?

2015. nov. 10. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!