A jehova tanúi miért mondják, hogy tiszteletben tartják mások hitét mikor nem is?
Most nem csak a mocskolódásról beszélek, amit a kiadványaikban csinálnak.
De például amikor mennek házalni, és megmondják nekik, hogy ne jöjjenek, újra és újra visszamennek. Vagy itt van ez a fórumon. Senki sem ért velük egyet, mégis belekotyognak az olyan kérdésekbe is, amiket nem is nekik írnak ki, és amiről tudják, hogy el fogják utasítani.
Na most!!!!!
Ha engem látnak szívesen egy társaságban (élő/netes), fogom magam és elcucolok onnan.
Ez a szekta azonban tapad mint a pióca, lehetetlen őket levakarni.
Tévedsz semmilyen összeomlás nincs, és nem fogok hisztizni, mert le van írva, hogy nem lesz mindig vallás szabadság,
a betiltáskor minket is egy kalap alá vesznek, de sajna mi a Teremtőnek engedelmeskedünk, ahogy az apostolok sem hagytak fel evvel a pofátlansággal, pedig börtönök és halál volt az osztály részük.
a vallás szabadság Jézus szemében pedig relatív, ugyan is a megosztottságot előidéző vallásosságot nem támogatja,
hisze akkor más "vallásuakból" minek csináltak keresztényeket már akkor is?
megmondom, hogy egyféle értelem, tanítás, és annak betartása legyen ne zűr zavar
mert nem Zeuszt, vagy Sívát képviselte Jézus, és ezért meg kellett tudniuk az igazságot az egy Istenről.
Ja és Őket se látták szívesen, hogy milyen pofátlanok voltak ezek az első századi keresztények, szőrnyű.
(Cselekedetek 4:18) 18 Azzal hívatták őket, és megparancsolták nekik, hogy ne beszéljenek, és ne is tanítsanak sehol Jézus nevében.
(Cselekedetek 4:18, 19) . . .. 19 Péter és János azonban ezt felelte nekik: „Hogy igazságos-e az Isten szemében inkább rátok hallgatni, semmint az Istenre, ítéljétek meg magatok.
Két jól öltözött ember nyakkendőben, táskával, becsönget egy házhoz, és megszólítják a kiérkező házigazdát.
Az dühösen elküldi őket, ordítozik utánnuk, fenyegeti őket.
Jehova tanúi, gondolhatnánk.
Igen, csak nem úgy, ahogy képzeljük.
Jehova tanúi ugyanis nem torelálják, ha valaki vallási meggyőződése miatt felkeresi őket az otthonukban.
KETTŐS MÉRCÉT ALKALMAZNAK, MIKÉNT AZ ELŐTTEM ÍRÓ 20%-OS IS.
pl ő simán elítéli akár a saját anyját, testvérét is, ha az mondják rá a vének, hogy kiközösítették.
onnastól kezdve nem szól az anyjához, testvéréhez.
Szerintetek tudja, hogy bűnös-e az adott személy?
nem.
csak monták neki a vének...
Hát még ha felkeresik a jelenlegi tagokat a volt tagok: akkor aztán elszabadulnak az elfojtott indulatok a legboldogabb nép tagjai között!!!
Most komolyan, a társulat aktuális tanításával egyet nem értés már kiközösítési alap? Akkor is, ha egy adott tanításnak nincs semmi bibliai alapja?
Ez nem Jézus gyülekezete, hanem abaddon sáska képző, russell-watchtower módra...
AZ APOSTOLOKHOZ HASONLÍTOD MAGADAT, ÉS A ZRT TÖBBI KÖVETŐJÉT?????????
Tudod, Pál szerint aki nem azt a Jézust, és nem azt a tanítást viszi, amit ő vitt, azt el kell utasítani.
Mit gondolsz, 10, 12, vagy esetleg 15 cm nagy szemeket meresztene Pál, ha elkezdenéd neki magyarázni, hogy miért 1914 anemzedékek kiindulópontkja, akik elsődreges része már flkent volt 1914-ben, míg másodlagos része meglátja armageddont?
Hangsúlyozom, nem fredrich franz lesz az!!!
Azt tudtad, hogy fredrich franz testvére, aki szintén vezetőtestületi tag volt, kiadott egy könyvet, aminek az a címe, hogy lelkiismereti válság?
Nos, nem azért bántja lelkiismerete, mert nem adott 34 forintot, hogy a különleges úttörők a saját országukban vehessenek részt a különleges kongresszuson, elhiheted.
s Te betartod Jézus tanítását?
mutass nekem egy valláson belűl olyan csoportot, akik egységesen betartják és betartatják a keresztényekkel az erkölcsi értékeket, és keresztény életet is élnek, nem csak névlegesen.
vissza térve az apostolokhoz.
nem hasonlítom magam hozzájuk, de Ők sem voltak tökéletesek, igen sokszor követtek el hibákat amiket le is írtak, nem titkoltak el.
Pál és Barnabás olyan csúnyán összevesztek, hogy ott lettél volna azt kérdezted volna:
Ezek keresztények, Jézus követői?
Vagy Péter aki képmutató módon viselkedett és Pál megfedte ezért?
ugyan már, felnagyítod a tökéletlen emberek hibáit, miközben mások sokkal érdekesebb dolgokat hagynak jóvá Isten nevében, s nem ítélkezel felettük....
20%-os jehova tanúja!
Akkor javaslom, foglaljuk össze a dolgokat, aztán pedig felejtsük el egymást.
1. Feltettem egy teljesen normális kérdést, csak igazolta azt, amit már eddig is tudtam: eszetek ágában sincs tiszteletben tartani más ember véleményét, egy a fontos: hogy a magatok dolgait az emberekre ráerőltessétek.
2. A topikban mást sem csinálsz, mint folyamatosan igazolni akarod a szervezetet és persze saját magad. Ehhez néhány gondolat (utolsó 2 hozzászólásodra)
- De bizony hisztiznél, (vagy minimum húznád a szádat), ha egy más vallás követője erőszakosan át akarna téríteni valahová. Ha állandóan más vallások folyóirataival meg könyveivel idegesítenének, meg csengetgéreznének hozzád, stb... Azt mondanád, hogy hagyjanak békén, mert jogod van azt hinni, amit te akarsz. Vagy nem így van?
- Nem lesz semmiféle betiltás, és meggyőződésem szerint ti nem a Teremtőnek engedelmeskedtek, hanem egy vallási szervezetnek, amit úgy hívnak: Őrtorony szervezet.
- Az apostolok veletek ellentétben nem voltak pofátlanok. A pofátlanság rátok jellemző, szóval fején találtad a szöget. Amikor Pál elmondta a tanítását, és egyesek nem fogadták el, akkor egyszerűen elment onnan. Akiket megérintett Pál tanítása azok pedig követték, és ennyi (Ap.Csel 17,32-34).
- Jézus szemében a vallásszabadság egy valóságos jelenség volt, az erőszakos hittérítést soha nem gyakorolta. A szadduceusokhoz nem kopogtatott be állandóan, hogy "na, higgyetek a feltámadásban!". Mikor azok kérdezték, elmondta a véleményét (Mt 12 24-27). A többit rájuk hagyta.
- Zeuszt feleslegesen említed, mert a görög vallás sokkal tekintélyesebb, mint az Őrtorony vallása. A görög emberek egyébként is rengeteget adtak a világnak.
- Azok az igék, amiket az Ap.Cselből idézel és a szervezetedre meg magadra magyarázol, teljesen önkényesen kiszaggatottak. Ki is beszélnek ott?
"És Annás, a főpap, és Kajafás és János és Sándor, és a kik csak főpapi nemzetségbeliek valának." (Ap.Csel. 4,6)
- Vagyis itt nem azok az emberek beszélnek, akikhez az apostolok misszióra mentek!!! A júdeai főpapság beszél, akik Jézus Krisztus ellenségei voltak. Hogy a fenébe jön akkor az Ap.Csel 4. fejezete a kérdésemhez, ami arról szól, hogy a tanúk miért nem hagynak békét azoknak az embereknek akik, világosan megmondták, hogy nem kérnek belőlük!? Az apostolok nem voltak ilyen pofátlanok, fent már ezt kiveséztük.
- Ami pedig a végső érv: Az apostoloknak semmi köze nincs hozzátok. Ők Jézus tanításait hirdették, ti viszont az Őrtorony tanításait hirdettek, amely teljesen önkényes Szentírás-kezelésen alapul, és Jézus neve alatt próbáljátok eladni. Ez azonban még ugyanúgy hazugság.
20%-os jehova tanúja, azt gondolom, minden meg lett beszélve. Hirdesd a tanításodat annak, aki vevő rá. Én nem vagyok az, mert meggyőződésem szerint a tanításod hamis, és rajtam kívül még sokan így gondolják. Tudom, hogy nehéz neked, mert arra vagy beprogramozva, hogy ha kell erőszakosan is téríts. De most az egyszer legalább próbáld megérteni, hogy nem kérek belőled. Ha most sikerül, akkor remélhetőleg máskor is fog.
A topikot ezennel - mint topiknyitó - LEZÁROM.
Nem ismerlek, ennél fogva nem tudom hogyan kerüljem el veled a találkozást?
persze nem óhajtok viszályt szítani, ezért magam is elköszönök.
Heven I' day's
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!