Az Ószövetség istene YHWH melyik tagja Istennek? (Szentháromság alapján. )
Az Atya vagy a Fiú?
Miért különbözik értékeiben és viszonyában annyira az Atyától akit Jézus Krisztus kinyilatkoztatott?
Hogy nyilvánult meg Krisztus alászállása előtt, ha ő az aki az Atyát kinyilatkoztatta és csak ő általa és őtőle közeledhetünk, és ismerhetjük meg az Atyát?
Hogy teremthetett vele kontaktust például Mózes? A Fiú öröktől fogva létező.. Lehetséges hogy YHWH Krisztus, és minden megnyilvánulása Istennek az Ószövetségben, ő lenne?
De akkor miért különböznek tulajdonságaikban és viszonyukban, törvényükben, közeledésükben annyira?
ja. a megrepedt nádszálat sem törte el, és a pislákoló kanócot sem oltotta el...
megbocsájtás, szeretet igen, plüssmaci nem.
kedves kérdező.
sajnos nem tudom a képet valamiért belinkelni, de Rómában az egyik katolikus templom padlóján, nagy betükkel irva van a következő:
JEOVA
vagy is sokan tudják ezt, még azok is akik tagadják, vagy nem tanítják.
s néhány kötőnk is ismerte és használta ezt a nevet a verseiben.
keresd fel az "Isten neve a Magyar lírában honlapot, megfogsz lepődni.
"HOGY MEGTUDJÁK, HOGY TE, AKINEK NEVE JEHOVA, EGYMAGAD VAGY FELSÉGES ISTEN AZ EGÉSZ FÖLDÖN."
Bbilia, Károli Gáspár fordítása, Zsoltárok könyve:83:19
egy híres Énekes Prince mondta: Prince: "A díjak csodálatosak, de minden dicséret és dicsőség az igaz Istent, Jehovát illeti."
TANÚJA:
Prince: "A díjak csodálatosak, de minden dicséret és dicsőség az igaz Istent, Jehovát illeti."
Prince életének korábbi szakaszában nem csak zenéjével, de bortányaival, szexualitással átitatott szövegeivel is elhíresült.
Majd a magánéletében sorozatos tragédiák érik: kisfia a születése után 7 nappal egy genetikai betegség miatt meghal, később elveszti édesapját, utána alig hat hónap múlva édesanyját is. Közben házassága is válással végződik.
Ezután kezd el beszélgetni a Bibliáról basszusgitárosával, Larry Graham-mel. Élete drámai változásokon megy át, majd 2001-ben Jehova Tanúja lesz.
"Most hihetetlen béke van az életemben és ezt megpróbálom másokkal is megosztani." - mondja Prince.
/// NEWTON:
"JEHOVA SANCTUS UNUS"
A híres tudós, Sir Isaac Newton (1642–1727) mélyen tisztelte és behatóan tanulmányozta a Bibliát.
Latin nevéből - Isaacus Neuutonus - formálta ezt az anagrammát: "Jehova (Ieoua) Sanctus Unus", ami kb. így fordítható: "Egyetlen Szent Jehova".
Newton a Háromság tanítását tagadta. Legfőképpen azért, mert amikor megpróbálta ellenőrizni az egyházi tanok és zsinatok állításait a Szentírásban, semmi bizonyítékot nem talált erre a tanításra. Ő abban hitt sziklaszilárdan, hogy Jehova Isten a legfőbb Szuverén, és hogy a Szentírás alapján Jézus Krisztus alá van rendelve az Atyjának.
/// MIÉRT OLYAN FONTOS ISTEN NEVE?
Elsősorban azért, mert ez a név magának Istennek is fontos!
Erről a Biblia által győződhetünk meg. Nem véletlen, hogy a Biblia héber irataiban, az "Ószövetség"-ben közel 7000-szer fordul elő, pl.:
"Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes." (2Mózes 6:3, Károli Gáspár fordítása)
„Meg fogom szentelni nagy nevemet, amely meg lett szentségtelenítve a nemzetek között . . . ; és megtudják a nemzetek, hogy én vagyok Jehova” (Ezékiel 36:23, ÚVF)
"... ezúttal megismertetem velük kezemet és hatalmasságomat, és megtudják, hogy az én nevem Jehova.” (Jeremiás 16:21, ÚVF)
Ady Endre / Az Illés szekerén / A Sion-hegy
alatt / Isten, a vigasztalan
Hatalmasabb a Jehovánál,
Ő a hideg Ámennek atyja,
Ő csak mosolyog és akar
S egy fagyott Nap az ábrázatja.
Ady Endre / Szeretném, ha szeretnének /
Rendben van, Úristen / Vezeklő vigadozás
zsoltára
Víg zengedezésre hivattam
S gonosz jajjal illettem nagy személyed,
Jehovák Jehovája, Élet.
Jehovák Jehovája, Élet,
Minden jajom víg-hahotázva szánom,
Bocsásd meg a szomoruságom.
Madách Imre / ELSŐ RÉSZ / 3. LEGENDA ÉS
REGE / A fecskéről
Férjével volt hát most, ah de szíve ismét
Vissza, vissza vágyott kisgyermekeihez,
Jehova fecskébe költöztette lelkét
S jól ismert házának csarnokán fészkelt ez.
Madách Imre / ELSŐ RÉSZ / 3. LEGENDA ÉS
REGE / A nő teremtetése
Még miljó világink meg sem születének,
Jehováé mellett trónod is már álla.
A nagy Elohimok meghódoltak néked,
Közülök Lucifer maga sem hiányzott,
És ki Jehovával is dacolva hódolt,
Rózsaszál vessződnek szinte térdet hajtott.
Jehovának jött egy pajkos gondolatja,
A végetlen ürben hogy földünk teremtse,
Játékáúl az ős szellemeknek és ím
Gondolatját menten a tett is követte.
Jehova teremtett önképére férfit,
Mint bábot készítünk a gyermek-színpadra,
Melyen olyan furcsa méltósággal játszik
Szem elől elrejtett sodronyán vonatva.
"Készen áll a föld, most kormányozzuk együtt !"
Szólott Lucifer. - "Nem, az csak engem illet !
Viszonzá Jehova; vagy nem-é teremtém
A földnek királyát ?" - s amint mondta, úgy lett.
Folyt a harc. Csupán őt vágyott megnyerhetni
Jehova, s csábítá kedvese kezével,
Ámde az, kinek nem volt üdve, csak e kéz -
Békedíjul mostan mégsem fogadá el.
Bírok én alkotni még egy új világot,
S Hajna lesz világom áldó istensége,
Vagy birom tiédet, Jehova, megrázni,
És ismét csak Hajna lesz kegyelmem bére."
Szólott Lucifer, s folyt a harc új erővel,
Míg végtére győzött Jehova hatalma,
S mint mindég, úgy itt is a vesztő lett vétkes
S a győzőé lőn az érdem koszorúja.
Jeova?
TUDOD, A JEHOVA NÉV EGY 13. SZÁZADBAN KITALÁLT MŰSZÓ!!!!!!!!
menny abba a templomba gyónni, tesó!
Princcel jössz?
Számalmas dolgot teszel: emberekkel akarod lenyűgözni a többi embert: nem is csoda: te magad is embereket követsz, és embereknek akarsz megfelelni, miközben te Jehovát hírdeted, egy SZERVEZETHEZ KELL TERELNED AZ EMBEREKET, ugyanis ez a tanúk feladata: Isten szervezetéhez terelni az embereket.
egyetlenegy bibi van: A hamis próféta nem lehet Isten szervezete.
Ajánlom neked, vegyél csodabúzát russeltől, ha azt megeszed, tuti rájössz, miért nem láthatod az 1980 előtti kiadványokat:
mert hitehagyott irodalom.
tudtad-e, hogy russelék még Jézust imádták?
de nem, neked tilos olyanforrásokat vizsgálni, amit a társulat tílt. csak a zrt forrásából nézhetsz utánna a zrt nek.
"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.
te mikor kutattál utoljára a vallásod után?
te mikor kutattál utoljára a vallásod után olyan forrásból, amit nem a vallásod adott ki, vagy készített el?
Tudod, neked nem közbenjáród Jézus....
ady endre????
Tesó, Jézus kimondta egyszer is a Jehova nevet?
az újszövetségben benne van a Jehova név?
tudom, a te bibliádban benne van,hogy mindkettő igen.
de, megkérdeznélek téged, tudod-e, mi a társulatod magyarázata ezekre?
én tudom, mert láttam az úvf revideált angol nyelvű kiadását, ami magyarul még nincs meg.
a tartalomjegyzék utáni részben, Isten nevénél benne van a magyarban is. ha teheted, keresd ki.
végig az ószövetségről beszél, hogy:
HELYREÁLLÍTOTTÁK Isten nevét.
Az utolsó bekezdés beszél az újszövetségről.
tesó, mi van oda írva? mit ír a zrt a magyarázatban????
hogy mit csináltatok 237 helyen Isten nevével???????
"BETETTÜK"
MI???????????
BETETTÉTEK?????????????????
DE MÉGIS, EZT HOGY KÉPZELITEK???????????
nos, a magyar nem, de az angol megválaszolja.
nagyon nagyon ajánlom, hogy nézd meg, mi a válasz.
a következő alkalommal beszélhetnénk arról, mit állít a társulat, az őrtorony zrt arról, hogy hogyan is kell hitelesen bibliai görögből lefordítani a kűriosz szót angolul Jehovára.
:-)
A hithű zsidó nem ismeri el Jézust Isten Fiának.Ezen nyűglődnek már kezdetektől fogva. Az Újszövetség követői között is voltak renegátok akik nem tartották Istent és Jézust egyenrangúnak. A Máriához szóló fohász viszont így szól ..."áldott vagy te az asszonyok között és áldott a te méhednek gyümölcse Jézus. Asszonyunk Szűz Mária, Istennek szent anyja".....stb. Itt is fellelhető ellentmondás ?
Jézus harmadnapra feltámadt,felment a Mennyekbe s most ott ül az Atya jobbján. A triáda a szentháromság mint alapvető doktrína Atya-Fiú - Szentlélek az a három lábú szék amin a keresztény vallás nyugszik. Volt már rá kísérlet hogy a Máriát (Isten Anyját)is méltó helyre emeljék viszont borulna a rendszer.
Én Newtonra és Adyra nem szívesen hivatkoznék Keresztény kérdéseknél ugyanis mindkettő köztudott Szabadkőműves..
És abban valóban igazad van hogy a Reneszánsz során nagy elterjedt ez a "tévnév", még Károli is beleesik ebbe a hibába valóban.. De attól még hogy valami elterjedt tévedés, attól még hatalmas tévedés..
hát felesleges itt az írás, viszlát.
továbbra is egyet hajtogatnak azok akik cáfolatokat keresnek és fognak is találni, de ez semmitől nem mentesít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!