Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szentségtörést követtem el?...

Szentségtörést követtem el? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Római katolikus vagyok rendszeresen járok templomba, szoktam gyónni, áldozni. Sajnos szoktam önkielégíteni is. Eddig nem tudtam, hogy az önkielégítés halálos bűn, és gyónáskor azt mondtam, paráználkodtam, vagy paraznaságot néztem. Olyan is volt, hogy nem gyóntam, mert elkéstem a miséről, és áldoztam. Akkor az szentségtörésnek számít? Régebben úgy tudtam, hogy az önkielégítés bocsánatos bűn, és megbántam a mise közben a bűnbánati imánál. Most akkor mit tegyek? Hogy gyónjam meg az önkielégítést? Csak normális válaszokat kérek, ne olyanokat, hogy az önkielégítés nem bűn, mert tudom, hogy bűn, és le akarok szokni róla.

2015. okt. 18. 13:16
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
27%
én is katolikus vagyok,és hiszek is,de ez már szerintem elég álszent dolog,reformátusoknál pl egyáltalán nem bűn. Ez az élet velejárója,és szerintem nem azon múlik a hited mélysége,hogy megvonsz mindent magadtól.
2015. okt. 18. 20:11
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is katolikus vagyok, s rendszeresen gyónok- áldozok.
2015. okt. 19. 21:22
 23/26 anonim ***** válasza:
66%
Előző vagyok, csak véletlenül megnyomtam az elküld-öt. :) Szóval én is elkövetem ezt a bűnt, de attól nyugodtan megyek áldozni, ezt egy pap mondta nekem a gyónásban. Paráznaság ez is, de nyilván van különbség aközött hogy valaki csak ezt követi el, és aközött, mikor valaki minden héten mással van együtt.
2015. okt. 19. 21:25
 24/26 anonim válasza:
Én nem akarlak meggyőzni róla, hogy helyes-e vagy helytelen, de szívesen meghallgatnám az érveidet miért tartja a hided és Te magad is halálos bűnnek az önkielégítést! Kérlek írd meg!
2015. okt. 21. 18:19
 25/26 anonim ***** válasza:
74%

Igen bűn és szentségtörés is, ha áldozni mész így!

Ne félj meggyónni!

Csak azokat a bűnöket tudja a pap feloldozni amiket elmondtál!

Amúgy a napi szentáldozás segít!

2015. nov. 30. 14:16
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szánt szándékkal követted el "Sajnos szoktam önkielégíteni is. Eddig nem tudtam, hogy az önkielégítés halálos bűn" így nem követtél el bűnt. A halálos bűn azt jelenti, hogy szánt szándékkal Isten törvényei ellen teszel. Na az halálos. Ha nem direkt "nem tudtam" az nem h nem halálos, az nem bűn. Önmagában azonban az önkielégítés lehet halálos, sőtt, ha ezzel tisztában vagy, az is ;) :D
2018. júl. 23. 22:32
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!