Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szentségtörést követtem el?...

Szentségtörést követtem el? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Római katolikus vagyok rendszeresen járok templomba, szoktam gyónni, áldozni. Sajnos szoktam önkielégíteni is. Eddig nem tudtam, hogy az önkielégítés halálos bűn, és gyónáskor azt mondtam, paráználkodtam, vagy paraznaságot néztem. Olyan is volt, hogy nem gyóntam, mert elkéstem a miséről, és áldoztam. Akkor az szentségtörésnek számít? Régebben úgy tudtam, hogy az önkielégítés bocsánatos bűn, és megbántam a mise közben a bűnbánati imánál. Most akkor mit tegyek? Hogy gyónjam meg az önkielégítést? Csak normális válaszokat kérek, ne olyanokat, hogy az önkielégítés nem bűn, mert tudom, hogy bűn, és le akarok szokni róla.

2015. okt. 18. 13:16
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
4%
10 Mi atyán és 5 Üdvözlégy Mária! Ezen kivül jó hosszan gyónjad az atyának hogyan követted el!
2015. okt. 18. 13:37
 12/26 RRR ***** válasza:
37%

11!

és a csattogással meg ne is foglalkozzon ,ami hallatszik közben:DDDD

2015. okt. 18. 13:45
 13/26 A kérdező kommentje:
Na jó, rossz a kategória, de hogy ilyenek az emberek, ez már katasztrófa. Itt egy normális választ sem kaptam.
2015. okt. 18. 13:57
 14/26 anonim ***** válasza:
50%
az nem bűn, ilyesmivel ne fáraszd le a papot, hogy önkielégítetted magad. ő is szokta, ha fiatal a pap. miért volna ez bűn? ezt nem értem.
2015. okt. 18. 14:00
 15/26 anonim ***** válasza:
57%
De a válaszok normálisak! A kérdés volt nagyon nem ideillő! És ha valóban ilyen elvakult id..a vagy akkor keresd a választ a hozzád hasonló hülyék között.
2015. okt. 18. 14:00
 16/26 anonim válasza:
52%
Szerintem a legtöbben, de még én is, normális választ adtunk. Feltettél egy kérdést, olyan kategóriában, ahol nagyjából kiszámítható volt, hogy milyen válaszokat fogsz kapni. Miért itt kérdezted meg? Milyen válaszok lennének számodra normálisak?
2015. okt. 18. 14:04
 17/26 RRR ***** válasza:
12%

csak azt kaptál

de te sajna agy mosott vagy és nem vagy fogékony a változásokra

sajnállak

2015. okt. 18. 14:09
 18/26 anonim válasza:
100%
Hát figyelj, ez nem úgy működik hogy "á, leszarom, most vétkezem, majd úgy is meggyónom" és ez így megy újra és újra. A bűneid akkor bocsájttatnak meg, ha tiszta szívből megbántad. A tiszta szívből megbánás meg nem azt jelenti hogy "oké, most gyóntam, akkor áldozhatok, aztán hazamegyek és újra kiverem, jövő héten úgy is meggyónom" Kicsit zavaros, de remélem érted mire gondolok.
2015. okt. 18. 14:22
 19/26 aladar12 válasza:
9%

szerintem jó válaszokat kaptál. ateistaként, aki kb semmit nem tud a vallásról, annyit tudok hozzáfűzni, hogy isten a képmására teremtett. vagyis ő is ugyanúgy önkielégít, paráználkodik stb. akkor miért kéne magad bűnösnek érezned?

meg amúgy is a vallás annyiról szól, hogy legyél jó ember. nem hiszem, hogy a Biblia kimondja, hogy nincsen matyi, vagy a pokolba kerülsz, csak a papok találták ki.

2015. okt. 18. 15:01
 20/26 anonim válasza:
50%

Bánd meg a bűneidet és nyomj el magadban minden ilyesféle gondolatot. A szexre se gondolj, mert az is csak akkor engedélyezett, ha utódnemzés céljából teszed és élvezned akkor sem szabad. Ja és csakis házasságkötés után. Jó módszer, ha mindig viszel magaddal egy ostort és ha bűnös gondolataid támadnak, akkor megkínzod vele magad. Ha ezt betartod, akkor jó és irányítható agymosott híve leszel az egyháznak.

A PERSELYBE MINDIG DOBJ JÓ SOK PÉNZT!!!

Hülyegyerek.

2015. okt. 18. 18:54
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!