Kinek mit jelent nisszan hó 14? milyen események történtek ekkor a biblia szerint?
Az Ortorony társulat legfobb bunei koze sorolom:
1. Az eltitkolást
rengeteg olyan kínos és kényelmetlen ugyet eltitkolnak a tagok elol, melyek ha a napvilágra kerulnének, kiderulhetne hogy a „hu és értelmes rabszolga“ esetenként egy fasisztoid és kíméletlen diktátor. Elveszik tolem azt a jogot, hogy magam dontsem el: az ellenuk felhozott vádak helytállnak-e vagy sem. Esélyt sem adnak arra, hogy onálloan, saját kiiskolázott lelkiismeretmre támaszkodva ki tudjam szurni a sátáni támadásokat, és az adott ugybol tanulva-okulva, hitem megerosodjon és novekedjek ismeretben, hitben és szeretetben. Ehelyett elzárnak tolem minden információcsatornát, azzal érvelve, hogy inkább ne is foglalkozzak a hitehagyotak sátáni rágalmaival, mert azt az én hitem nem élné túl. Micsoda arrogáns sértés! Ahhoz, hogy el tudjam ítélni az általánosított gyujtonevbe tomorített hitehagyottakat, eloszor meg kell oket hallgatnom, és mindenkivel meg kell osztanom a tapasztaltakat, hogy nekik is esélyt adjak a dontésre. Ehhez minden egyes szabad embernek joga van! Még ha a Társulat ellen felhozott vádak valóban hamisak is! De ezt én dontsem el! De valóban hamisak-e a vádak? Ha ettol nam tartana a Társulat, akkor szabadon engedné áramoltatni az információkat, hiszen ez Jehova munkája, halandó ember nem tudja azt lerontani. Akkor pedig mitol fél? Hogy valaki elkezdene onnaloan gondolkodni? Éppen ezért csak egyetlen információcsatornát hagynak nyitva - az erosen megcenzurázott Ortorony áradatot, mellyel az emberek elméjét napi szinten maszírozzák, így esélyem sincs máson gondolkodni. Ez az elme, lelkiismeret és a szív legocsmányabb Orwelli manipulációja. Azokat az adottságokat akarják az ellenorzesuk alatt tartani, amivel Jehova ajándékozot meg, és kegyesen megengedte nekem, hogy szabadon éljek ezekkel! Amikor annó megkerestek a jó hírrel, arra osztonoztek, hogy nyissam meg az elmémet más irányoknak, gondolatoknak, olvasmányoknak. Ma ez már nem érvényes!? Ma már nem lehet szabadon kutatnom? Az egész egyháztorténelmuk ezen alapszik! Az állandó kutatáson, kiigazításon, konvergáláson! Ezért csatlakoztam én is. Az egykori bibliakutatók pont akkor vállnak dogmatikus diktátorokká, amikor olyan kozel kerultek az igazsághoz? Mi tortént? A kutatás magával hozza a tévedés jogát, miért akarnak akkor tévedhetetlen bálványok lenni? Igen, ez bálványimádás!!! Becsaptak engem, téged, oket! Konyorgom miért baj az, hogy kiderulhetne, apuci nem az a jólfésult, jómodorú, mindenttudó és tévedhetetlen bácsi, aki etet téged. Ez csak akkor lehet probléma, ha apucit istenként imádjuk. Ezért mi magunk nem akarjuk engedni, hogy bármi is kideruljon róla. Mert a felismerés megsemmisito hatással lenne ránk. Így magunk is bunreszesekké válunk.
És mindezt csak azért érezhetem így, mert eltitkolták elolem a budosebb szennyest. Micsoda végzetes hiba!
2. A szeretetlenséget
Ha igaz Krisztus állítása, miszerint „arról ismernek meg benneteket, hogy az én tanítványaim vagytok, hogy a szeretet lesz kozottetek“, akkor a Tanúk nem Krisztus tanítványai. Az, amit ok szeretetnek neveznek, egy ures, lélektelen, papírszagú színjáték. Vezényszóra szeretik egymást, de csak akkor, ha te is a helyes irányban vagy, és azt mondod, amit kell, ami a megszámozott bekezdésben szerepel. Egy tanú egész élete egy nagy, megszerkesztett, megszámozott bekezdéshalom, itt-ott megtarkítva egy-két bekeretezett résszel. Nincs egyéb alternatíva. Ha bármit is megkérdojelezel, azonnal public enemy leszel. Én egy ilyen diktatórikus rendorállamban nevelkedtem, és ennek ellenére sikerult engem újra becsapni. Mélyen megrendultem. Mindazonáltal szuntelenul deklamálják kifelé, hogy micsoda határtalan testvéri szeretet, tolerancia és keresztényi béke uralkodik kozottuk. Mit gondoltok, ha ezek a sorok a kezukbe kerulnének, a szellem gyumolcsei kozul melyiket gyakorolnák rajtam? Úgy kirúgnának, hogy a lábam sem érné a foldet. Egy tikos, rogtonítélo bíroi bizottság, anelkul, hogy nyilvános meghallgatáson meg tudnám védeni magam, azonnali exkomunikációra ítélne, és megtiltaná mindenkinek, hogy a kozelembe keruljon, és gyakorolja a krisztusi szeretet-parancsot.
3. A megkérdojelezhetetlenséget
Mi tortént veluk? A kérdéseknek koszonhetik azt, hogy számtalan bibliai igazságot tettek nyilvánvalóvá emberek millióinak számára. Mára elfogytak a kérdések? Miért tilos manapság megkérdojelezni egyes tantételt? Mert ok az érett és felkent tanítók, én meg a tudatlan sopredék, aki megfelelo segítség nélkul elvesznék? Ez fasizmus. Hová lettek azok a bibliakutató csoportok, melyek azzal a céllal jottek oszze, hogy egymás kijelentéseit megkérdojelezve, állandó kérdéseket feltéve kozelebb és kozelebb keruljenek az igazsághoz? Mára már teljesen letisztult a tanítás? Ki fogja ezt nekem garantálni? Egy papi testulet? Ok igazíthatják a tanokat, én pedig nem? Ok megkaphatják az új fényt, én pedig nem? Egy tanítás az egyik pillanatban egy megingathatatlan dogma - mely ellen ha vétesz, elkárhozol – a másik pillanatban jon a fény és a tanítás más irányt vesz, esetleg olyan irányt, amit te már régen sugalltál, és mert a gondolataidat megosztottad hittársaiddal, eretnekként végezted. A torténelem nem szunik meg onmagát ismételni? Mikor dobjuk sutba az Ortornyokat, és kezdjuk el tanulmányozni a Bibliát? Mindennemu segítség nélkul – nem nottunk fel már eléggé szellemileg? Ez egy hihetetlen paradoxon! Az a szervezet, melynek léte a kérdéseken alapszik, tiltja a megkérdojelezést. Az a szervezet, melyet a lelkiismereti szabadság élharcosaként ismerik világszerte, a legjobban tiltja az onnalo lelkiismeret gyakorlását. Az a szervezet, amely a legkovetkezetesebben felszólal a bálványimádás ellen onmagából csinálja a legnyagyobb bálványt, és szeretetteljesen megparancsolja a kovetoinek istenként imádni ezt. Ekkora csalódást!
Végezetul szeretném elmondani, hogy orokké hálás leszek a Társulatnak azért a tudásmennyiségért, melyet toluk kaptam, és melynek segítségével kozel kerulhettem Jehovához, megérthettem a bibliai tanokat, a krisztusi áldozatot, és számtalan értékes és életmento információt, melyeket megtanítottak velem. Pontosan ezért állok értetlenul az elott a tény elott, hogy éppen ez a szervezet volt az, aki tisztességtelenul becsapott és félrevezetett engem, eltitkolva elottem viselt dolgait, és próbál úgy kezelni, mint egy orok dedóst, tehetetlen bárányt, ures káposztafejet, aki képtelen a Nagy testvér figyelo szeme nélkul boldogulni. Meg vagyok gyozodve arról, hogy ezek a gondolatok elobb vagy utobb a megefelelo pasztori kezekbe jutnak, és így újra egyel fog gyarapodni a hitehagyottak groteszk listája, mivel nem áll szándékomban ezeket a sorokat visszavonni.
nisszan az egy autómárka nevének kiejtett formája
amiről te beszélnél, az niszán, legalább is a magyar nyelvre így írjuk át
legalább ennyit tudhatnál, ha már itt provokálod az embereket
tudod a választ?
őszinte választ várok
"mik történtek ekkor a biblia szerint?"
csak el tudod dönteni, hogy ezt tudod-e vagy sem...
ügyes kísérlet a terelésre, kedves jehovás barátom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!