Az Ördög születésnapja mikor van? Jézusé ugye Szentestén.
Szia :D
Ha utána olvasol a wikipédián a karácsonynak kiderül, hogy Jézus nem is karácsonykor született, sőt a karácsony egy borzasztó pogány eredetű ünnepből alakult ki, a NapIsten ünnepéből. De mindegy is, mikor született pontosan Jézus a földre hiszen, nem ez a lényeg, sosem mondta,hogy ezt megkéne ünnepelnünk valamikor az évben. Inkább kapcsolatban kell vele lennünk az év minden napján és keresnünk, követnünk kell őt.
Kérdésedre válaszolva én nem tudom mikor van a születésnapja az Ördögnek, de szerintem ez egyáltalán nem befolyásol semmit és nem lényeges. Remélem segítettem.
Jézus születése napjáról dátummal nem tesz említést a biblia.
kikövetkeztethető azomban, hogy október környékén születhetett.
Ha jól hazudnak a történelemkönyvek, akkor Krisztus január 1.-én született.
Hiszen onnan kezdődik a keresztény időszámítás!
Kr. előtt = időszámításunk kezdete előtt.
Az ördög pedig pokoli öreg, ezért nem tudjuk a korát és a születésnapját, mert jóval Kr. előtt született...
Az Ördög nem egy személy. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, mikor ünnepeljük az elefánt születésnapját.
Krisztus embertől született, és neki is csak egy feltételezett születésnapja van.
Az ördögök bukott angyalok, akik ilyenformán szellemi lények, nincs emberi mértékű születésnapjuk, pláne nem egy nagy közös születésnap.
Néha még alapítási évfordulót is ünnepelnek létesítmények vagy szervezetek vonatkozásában, azok is egyfajta születésnapok.
Így az ördög születésnapja akkor van, amikor valaki kitalálta, megfogalmazódott a fejében az ördögimázs alapja. Bár a szó eredetileg a magyar mitológia egyik alakját jelölhette, később az új vallás bukott főangyalának (gonosz, sátán, lucifer, belzebub, stb) szinonimájaként vagy magyar fordításaként kezdték alkalmazni. Ennek születése pedig akkoriban történt, amikor az ősi politeista vallások egyike elkezdett dualistává vagy monoteistává csökevényesedni. Az illető nép elkezdte a régi isteneit, valamint a konkurrens népek isteneit démonizálni, a főistenekre (néha élő uralkodókra) pedig ugyazon gonoszképzet megtestestesítőjeként tekinteni (ezért van olyan sok neve). Kiagyalója kiléte persze nem állapítható meg, nyilván egy törzsfőnök vagy próféta fejéből pattant ki az ötlet, és kb kétezer évvel lehet idősebb Jézusnál (de a többi eredeti istent még ezen a népen belül is csak kb 600 évvel Jézus előtt sikerült végleg gonosszá nyilvánítani, és elfeledtetni, elűzni vagy underground mozgalommá zülleszteni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!