Azok a keresztények, akik pattognak a cselekedés szerinti üdvösség ellen, miért gondolják hogy egy ilyen eszmét követő keresztény nem hisz Istenben?
Tehát mihez kell Jézus?
röviden és tömören.
ahhoz hogy megvilágosodj,hogy lásd az élet értelmét,hogy ne vesz el az elkárhozottságban.
mert Jézus az út és az igazság,csak is ö vezethet el az atyához.
Hogy lehet kérkéedni jó cselekedettel?
pl figyu én ma segítettem egy néninek átkelni az úton adtam egy koldusnak egy kis aprót :D
ez már nekem jó út a menybe ez biztosan egyeliti a bűnöm egy részét is....
te még ma semmit sem tettél? nekem nagyobb az esélyem a menybe menni mint neked.
na látod ez már kérkedés és ha most ez a pld igaz volna a cselekedetem egy nagy 0 volna,mert csak a jutalom miatt volna és nem szívből és szabad akaratból.
És szerintem jobb ateistaként jó embernek lenni, mint vallásos cselekedőként leköpni a rászorulót, mondván hogy Jézus kis kedvence vagyok és elég őt imádni.
egyetértek.
Jézus kis kedvence vagyok és elég őt imádni, de szerencsére Jézus nem ezt tanította nekünk.
Mitől tökéletes vele? Csak az elfogadás miatt...Hiszen az ateista is tud úgy cselekedni, mint egy vallásos.
rézben igen,de Mitől tökéletes vele?. mert ő Jézus a mi megváltónk,aki soha nem hagy el minket.
és a földön nincsen egyetlen egy tökéletes ember sem....
de Jézus az....
végezetül még annyit Lucifer-666.
senki sem mondhassa meg azt hogy ki megy a menybe,sem én sem te sem más ember.
csak egyedül Jézus és az atya.
és egyáltalán nem biztos hogy egy ateista nem fog oda menni csak egy vallásos.
pld egy valóban jóember ateista vagy egy álszent vallásos között kinek tisztább a szíve?
az ateistának aki nem vár semmi jutalmat a jó cselekedeteiért egy köszönöm mön kívül.
vagy a vallásosnak aki csak azért tesz jót mert cserében a nagy jutalmat várja de különben nem tenné.?
ugye ezt még emberi szemmel is meglehet mondani,nem hogy Istenével.
Isten látja az emberek szívét is és átlát az álarcon is.
ÉS CSAK IS Ő DÖNT,ÉS ÍTÉLKEZIK.
Jézus ahhoz kell, amit leginkább szeretnél. Nélküle annyi esélyed sincs, mint sündisznónak a nyolcsávos főúton csúcsforgalom idején. A szívnek pedig nem az érzelmekhez van köze elsősorban, hanem ahhoz, hogy ki vagyok. Én a Bibliának hiszek, nem pedig tündérmeséknek. A Biblia diagnózisa ez:
"Amint meg van írva, hogy nincsen csak egy igaz is; Nincs, aki megértse, nincs, aki keresse az Istent. Mindnyájan elhajlottak, egyetemben haszontalanokká lettek; nincs, aki jót cselekedjék, nincsen csak egy is. Nyitott sír az ő torkuk; nyelvökkel álnokságot szólnak; áspis kígyó mérge van ajkaik alatt. Szájok telve átkozódással és keserűséggel. Lábaik gyorsak a vérontásra. Útjaikon romlás és nyomorúság van. És a békességnek útját nem ismerik. Nincs isteni félelem az ő szemök előtt.Tudjuk pedig, hogy amit a törvény mond, azoknak mondja, akik a törvény alatt vannak; hogy minden száj bedugassék, és az egész világ Isten ítélete alá essék." (Rm 3,10-19)
Ez Isten véleménye az emberi nemről. Kihez akarsz fellebbezni? Ehelyett elfogadhatod az ő ingyenes kegyelmét, és azután már valóban képes leszel jót tenni. Az idézet egy sorral később így folytatódik:
"Annakokáért a törvénynek cselekedeteiből egy test sem igazul meg ő előtte: mert a bűn ismerete a törvény által vagyon. Most pedig törvény nélkül jelent meg az Istennek igazsága, amelyről tanúbizonyságot tesznek a törvény és a próféták; Istennek igazsága pedig a Jézus Krisztusban való hit által mindazokhoz és mindazoknak, akik hisznek. Mert nincs különbség, Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül. Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által, Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, hit által, az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt, Az Isten hosszútűrésénél fogva, az ő igazságának megbizonyítására, a mostani időben, hogy igaz legyen Ő és megigazítsa azt, aki a Jézus hitéből való." (Rm 3,20-26)
Talán azt gondolod, hogy ez azt jelenti, hogy én azt állítom, hogy aki hisz Jézus Krisztusban, annak nincsenek kötelességei, nem lesz felelősségre vonva a tetteiért, ezért a hit által való megigazulás csupán ürügy arra, hogy az ember elaltathassa a lelkiismeretét, és ne kelljen adott szituációban cselekednie. A valóság ennek az ellenkezője. A keresztények, akik valóban újjászülettek, vették a Szent Szellemet, és elérték a szellemi felnőttkorúságot, sokkal nagyobb felelősséggel tartoznak, mint egy olyan ember, aki nem is hallott Jézus Krisztusról. De aki nem hallott Jézus Krisztusról, az megmarad a bűneiben, amiket ő nem is gondol bűnnek, ennek ellenére a bűnei megölik őt. Éppen ezért nagy felelőssége az Egyháznak, hogy minden emberhez eljusson az Evangélium üzenete, hogy minden embernek módja legyen eldönteni, hogy kell-e neki Jézus Krisztus, vagy nem. És éppen ezért minősül különösen nagy gonoszságnak, amikor egyesek jogot formálnak arra, hogy csak azért, mert nekik nem kell Jézus, másokat is megakadályozzanak abban, hogy Őt válasszák, ha lehet úgy, hogy ne is halhassanak Róla. Én nem szeretnék ezeknek az embereknek a helyében lenni, mert az örökkévaló sorsuk, sokkal rosszabb lesz azokénál, akiket ők akadályoztak meg Jézus követésében.
Amúgy meglehetősen hibás a megközelítésed. Az igazság nem az, hogy Isten annyira haragszik a bűnös emberiségre, hogy mindenkit meg akar büntetni. Ellenkezőleg, senkit sem akar megbüntetni, éppen ezért adott minden embernek esélyt a döntésre, ugyanis Jézus megváltása univerzális, minden emberre vonatkozik, de mindenkinek igényelnie kell. Ennek megértése kíván némi jogi érzéket. De nem kell ahhoz megérteni az okot, hogy az ember éljen a lehetőséggel.
Képzeld el, hogy a világ a Nagy Titanic, ami olyan léket kapott, hogy egészen biztosan el fog süllyedni, a kérdés csak az, hogy mikor. Ezen a hajón van mindenféle ember, minden nemzetből, minden osztályból, mindenféle sorssal, de ezek a sorsok mind a hajóhoz vannak kötve, vagyis az összes ember sorsa beletorkollik a hajónak a sorsába. Azt gondolod, hogy amikor a mélybe süllyed a hajó, akkor az általa keltett örvények kikerülik az általad jónak minősített embereket, és csak a rosszakat húzza le? Nem. Aki a hajón van, amikor elsüllyed, annak annyi, mindegy mit tett előtte. Éppen ezért Jézus készített egy mentőcsónakot, ami bármennyi ember befogadására képes. Oda evezett a Nagy Titanic mellé, és erős megafonokkal szólongatja az elérhető távolságban levőket. "Emberek, a hajótok léket kapott! Gyertek át az én mentőcsónakomba, és megmenekültök!" A korlátnál állók nem értik a dolgot. "Elment az eszed? Dehogy kaptunk léket! Semmit nem mondtak be a hangosba. Keress más palimadarat!" Mások azonban átszállnak. A többi viszont nem szól a többieknek, hanem felháborodik azon, hogy még mindig ugyanazt darálják. Mivel azonban nem adják tovább az üzenetet, csak azoknak van alkalmuk döntést hozni, hogy átszállnak-e, akik közel jönnek a korláthoz. De eljön az idő amikor a mentőcsónaknak el kell távolodnia a veszélyesen felemelkedő, majd mélybe süllyedő hajótest elől. Akkor már a gúnyolódók is átmennének, de nem lesz lehetőségük. Ki a hibás? A mentőcsónak parancsnoka? Egy torz világkép szerint talán igen. De aki józanul végiggondolja, az azt kérdezi, hogy mi egyebet tehetett volna azoknak az embereknek a megmentéséért, akik nem akarták, hogy megmentsék őket? És tényleg: mit?
"Vagy csak azt mondjátok, hogy jó embernek kell lenni, de Jézust is el kell fogani, különben lecsó?"
Nem, nem tudsz jó ember lenni. Felismered, hogy rossz vagy és Jézusra van szükséged (Róma7, bűn törvénye). Ha hiszel benne, szellemben újjászületsz vagy ahogy fogalmaztad átülteti a szíved és jó ember leszel, Istennek tetsző ember. És mindezt Jézusnak és az Isten kegyelmének köszönheted. Utána már csak hagyni kell, hogy a Szent Szellem használjon és jót cselekedtessen veled. De ezt így nem lehet befogadóan megérteni. Jézusban hinni kell, akkor megérted az édeni bűnesetet, az Ószövetség törvényeit és az Újszövetségbeli krisztusi üdvösséget. Ha eleve ezek ellen rugózol, akkor nemhogy nem érted meg, hanem a sátán jól használni is fog. Az embernek nincsen a zsigerében az abszolút igazság, de az abszolút hazugság igen. Ilyen a jellemünk a bűneset óta. Az abszolút igazságot Isten volt olyan kedves és kinyilatkoztatta a Bibliában. Az üdvösség "titka" világosan és egyszerűen le van írva. A világ viszont küzd ez ellen. Lsd. pl. evolúció. Logikátlan, beteg, valóságtól elrugaszkodó gondolkodást tanít, így az egyszerűt tartjuk bonyolultnak és lehetetlennek, a bonyolultat és lehetetlent pedig egyszerűnek és világosnak. Mindenki híján van Isten dicsőségének és ezáltal elkárhozik. Isten Jézusban megadja ezt és üdvösségünk van. De nem azért áldozta fel a Fiát, hogy más út is legyen az üdvösségbe, azaz Isten jelenlétébe. Jézus az út, az igazság és az élet. Nem adatott más név az ég alatt, aki visszaadja az eredeti teremtett jellemünket.
Mivel minden ember Isten teremtménye és Isten csak jót teremt, ezért az emberek képesek a jóra. Ha egy ateista tényleg jószívű, az azért lehetséges, mert még van benne Isten jóságából.
Akik nincsenek Istennel élő kapcsolatban azok olyanok, mint a konnektorból kihúzott ventilátor, képesek forgásra, de csak a hanyatló forgásra. Egy adott pillanatban egy kihúzott ventilátor akár gyorsabb is lehet a bedugottnál, de nem a pillanatnyi forgás számít, hanem az elektromos kapcsolat és az ebből fakadó forgási tendencia.
A hit által lehet Istenhez kapcsolódni és erőt meríteni a jócselekedetekhez. Nem tudsz jót cselekedni ha nincs hozzá erőd. Azok, akik a cselekedetek fontosságát hangsúlyozzák, de mellőzik az élő hitet és az Istennel való kapcsolatot, azok valójában képmutatásra nevelnek. Olyanok, mint a karácsonyfa: gyümölcseik csak felaggatott mesterséges díszek, nem az igazi termésük. Ezek ellen beszél Pál.
Abban igazad van, hogy lehetnek olyanok is, akik a hit jelentőségét túlozzák el, mondván csak a hit számít a jócselekedetek nem, ezért aztán, mint akik jó végezték a dolgukat, csak "hisznek", de nem csinálnak semmit. Luthernek tulajdonított nem hiteles mondás szerint: vétkezz bátran, de higgy még bátrabban. Nos pont az ilyenek ellen beszél Jakab apostol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!