Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi tartotta Jézust, Mózest és...

Mi tartotta Jézust, Mózest és Illést életben, amikor negyven napig nem vettek magukhoz ételt? Van-e jelentősége a negyvenes számnak a Bibliában, ha figyelembe vesszük, hogy az özönvíz idején is negyven nap és negyven éjjel esett az eső?

Figyelt kérdés

Lehet összefüggés Jézus, Mózes és Illés negyven napos "totális" böjtje és az özönvíz negyven napja között?

"...12.És esék az eső a földre negyven nap és negyven éjjel...." /1Móz 7:12./

"...17.Mikor az özönvíz negyven napig volt a földön, annyira nevekedének a vízek, hogy felveheték a bárkát, és az felemelkedék a földről...." /1Móz 7:17./

"...És (Mózes) ott vala az Úrral negyven nap és negyven éjjel: kenyeret nem evett, vizet sem ivott. És felírá a táblákra a szövetség szavait, a tíz parancsolatot...." /2Móz 34:28./

"...És ő (Illés) felkelt, és evett és ivott; és méne annak az ételnek erejével negyven nap és negyven éjjel egész az Isten hegyéig, Hórebig...." /1Kir 19:8./

"...1.Akkor Jézus viteték a Lélektől a pusztába, hogy megkísértessék az ördögtől. 2.És mikor negyven nap és negyven éjjel böjtölt vala, végre megéhezék...." /Máté 4:1-2./

"...1.Jézus pedig Szent Lélekkel telve, visszatére a Jordántól, és viteték a Lélektől a pusztába. 2.Negyven napig kísértetvén az ördög által. És nem evék semmit azokban a napokban; de mikor azok elmúltak, végre megéhezék...." /Lukács 4:1-2./

A negyvenes szám az idézett szövegrészleteken kívűl több helyen is szerepel még a Bibliában, de a kérdés szempontjából nem tartottam fontosnak, hogy ezeket kiírjam.

2010. márc. 15. 01:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Egyet ne feledj, ha van Isten, rá a fizika törvényei nem vonatkoznak kötelező érvénnyel, mert ez a legkevesebb ami Istentől elvárható, tudja felül írni a fizika törvényeit. Ezt meg is teszi, ha a céljait ez szolgálja, erről szól a Biblia. A vörös tenger szétválasztása, vagy Jézus vízen járása csak a mi szempontunkból csoda, Istennek ez pont olyan egyszerű, mint nekünk szappanbuborékot fújni. Nincs benne semmi pláne.

A Jézusba vetet hit reményt ad.

2010. márc. 16. 09:40
 12/21 anonim ***** válasza:
Isten szereti a rákot és az écet! Jee! :D
2010. márc. 16. 09:44
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
ezt abból gondolod, hogy az embereket örök élettel, tökéletes egészséggel, és pazar környezettel áldotta meg? vagy abból, hogy napjainkban ebből semmi sem látszik? mindkét esetben hibás a gondolatmeneted, mert elég jelentőségteljes események történtek időközben. példaként említenék egy bibliai idézetet: e világ istene sátán. hogy lehet ez? úgy, hogy az emberiség sátánt választotta a Teremtő helyett. mindaddig ez a bukott angyal fog uralkodni, és mindaddig a napjainkban tapasztalható állapotok maradnak fenn, míg sátánnak le nem telik az ideje. addig is gondolkozz el ezen:"senki se mondja, amikor próba alatt áll: Isten tesz próbára. rosz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és Őmaga sem tesz próbára ilyenekkel senkit"
2010. márc. 16. 10:48
 14/21 A kérdező kommentje:

nyolcadiknak

Mit jelent az, hogy normális gondolkodású hívő? Akkor normális gondolkodású egy hívő, ha kétségbe vonja a Biblia hitelességét? Hol van itt a logika? "Szörnyen ostobának" inkább az ateisták érezhetnék magukat amiatt, hogy legbelül ők is elhiszik a Biblia tanításait. Nem tudom, miért lenne az baj, ha gyermekeink tíz év múlva nem a drogfogyasztás "előnyeiről" győzködnének bennünket, hanem mondjuk Jézus 40 napos böjtjéről vagy a szeplőtlen fogantatásáról...-:)

2010. márc. 17. 06:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha jól olvastad a válaszom, azért feltűnhetett, NEM VÉLETLEN, hogy abba az oktatási intézménybe írattam, ahova és szeretném is tartani ezt az irányvonalat náluk.

Mert igazad van, és elnézést kérek, nem szeretném kendermagos banda tagjaként egy kamion tetején látni őket a tévében.

Köszönöm, hogy nem vetted kötekedésnek a kérdésem. Nem ígérem, hogy rögtön mostantól hívő leszek, de mindenképp átértékelem a gondolataimat, ateizmusomat.

2010. márc. 17. 12:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Attól még hogy valaki nem hívő, nem feltétlenül drogos, ne ezt a két szélsőséges állapotot hasonlítsd össze egymással Ilyen szűklátókörű is csak Te lehetsz kedves kérdező...

Én nem vagyok hívő, sőt egyenesen ateista vagyok. Sosem hittem Istenben mint olyanban. Én a szüleimben hiszek, és magamban. Mindenért keményen megdolgoztam, senki nem segített soha felülről és soha nem is kértem még szeszélyesebb tinédzser koromban sem. Nem iszom alkoholt, nem drogozok, kivéve azt az egy füves cigit amit fiatal koromban elszívtam. Feleségem van, gyermekeim és boldog vagyok. Ja és nem vagyok szűklátókörű, mint Te.

2010. márc. 17. 12:34
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem a kérdező védelmében, védje meg ő saját magát, de hány éves vagy? Én nem vagyok öreg, még középkorunak se mondanám magam, de az én gyerekkorom teljesen más volt. Kezdve azzal, hogy nem volt tévé. Ma már nemis számít embernek akinek nem volt homoszexuális kalandja és nem füvezett. És a gyerekeim még csak most kezdenek el felnőni. Lehet persze, hogy lecseng ez is. De most a drog, alkohol, cigi a divat. Menj el egy általános iskolához és számold hány kilenc tíz évesnek lóg a szájába a cigi. Vagy utazz együtt buszon kiskölykökkel és hallgasd miről beszélgetnek.

Nem állítom, hogy a vallás védi meg őket, de igazat kell adnom inkább templom és Biblia, mint büszkeség felvonolás. Jó abban igazad van, hogy a kettő között is van élet, de nagyon nehéz megtalálni és megmaradni azon az úton. Ez nem ilyen egyszerű. Bár az lenne.

2010. márc. 17. 12:44
 18/21 anonim ***** válasza:
És te vagy szűklátókörű, ha azt hiszed, az, hogy te nem meg a feleséged sem, megvédi a gyerekeidet a rossztól és az eltévelyedéstől. Na de eltértünk az eredeti kérdéstől. Bocsánat érte.
2010. márc. 17. 12:46
 19/21 anonim ***** válasza:
Én az emberi értékekre és azoknak tiszteletére nevelem a gyerekeimet. Humanitás, erkölcs, szolidaritás de mindenekelőtt szabadelvűség. Szabadelvűség a normális emberi határok között. A saját tökéletes családmodellemet viszem tovább és remélem ők is ezt fogják tovább adni. A gyerekek ma teljesen elszakadnak a világtól, és amikor elkezdik nekik a Bibliát mondani, csak röhögnek rajta. A bibliai tanítással a mai gyerekeknél semmit sem lehet elérni, szóval ez elég szar ötlet az eltévelyedés visszaszorítására. A hit meg a többi ehhez hasonló dolog stratégiai szempontból jó volt régen, de nem most. Mára ez elavult és lássuk be, nem is igazán működik.
2010. márc. 17. 13:13
 20/21 A kérdező kommentje:

tizenharmadiknak

Szerintem én nem írtam olyasmit, hogy erkölcsös életmódot kizárólag vallásos emberek folytathatnak. Az a bizonyos mondat, amiről szó van, csak azok számára tűnhet csúsztatásnak, akik annak akarják látni.:)

Ami pedig a Biblia szerepét illeti a fiatalság nevelésében, a magukat kereszténynek vallók számának ismeretében elég ésszerűtlennek tűnik az a megállapítás, hogy stratégiailag elavult módszer...

2010. márc. 18. 06:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!