Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudnátok nekem segíteni?

Tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

Örülnék ha kapnék egy kis segítséget vallásos emberektől egy bizonyos problémával kapcsolatban. Katolikus vagyok.

Állandó homoszexuális gondolataim vannak, amellett hogy a nők is vonzanak. Az előbbi dolog ami zavar. Örülnék ha tudnék valakivel beszélni erről, aki fel tudja fogni hogy miért is jelent ez nekem problémát és nem csak annyit mondd hogy éld ki a vágyait, minden rendben van ezzel stb...

Nem élem meg bűnként ezt az egészet magamban, csak egyszerűen ellent mond annak amiben hiszek. Tudom hogy nincsen ezzel semmi rendben, mert esetemben tudom azt is hogy miből fakad ez az egész. Másokon is megfigyeltem hasonlókat akik ebben a helyzetben vannak. Részletesebben erről privátban beszélnék.

Köszönök előre bármi segítséget!

2015. szept. 30. 19:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem vagyok ebben szakértő, de Isten a gondolatokat is megítéli, mert ő a szívek vizsgálója.

"Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében." (Máté 5:28)

A homoszexualitás kialakulásában szerintem szerepet játszanak a genetikai tényezők, és nem biztos, hogy gyorsan meg lehet ezeket változtatni. Másoknak más bűnük van előtérben. Sátán azzal próbál kísérteni, ahol a leggyengébb vagy. Éppen ezért mondta Jézus a tanítványainak, hogy ha valaki utána akar menni, az tagadja meg magát. Az önmegtagadás se nem könnyű se nem kényelmes, de ha ezt nem tanulja meg az ember, akkor azzá válik, ami a genetikájából jön: van aki gyilkossá, van aki homoszexuálissá stb.

A Rómaiak 1:27 szerint:

"ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban."

"tévelygésük méltó jutalmát önmagunkban" Innen elég nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás végül is olyan belső kiüresedéshez vezet, ami nagyon rombolja a jellemet, és végül egy hatalmas szakadék választ el attól az embertől, aki lehettél volna.

Alapvetően szerintem a helyes istenképet kell megszerezni, mert előfordulhat, hogy a földi apád hiányosságai alapján gondolkozol Istenről, és ezért zárod ki Istent a gondolataidból.

Rómaiak 1:28 szerint

"És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik."

"nem tartották meg Istent ismeretükben" De lehet, hogy azért nem, mert félreismerték Őt. Dr. Linda Mintle: Letting go of worry c. könyvéből idézek egy pár sort magyarra fordítva, amelyben Isten tulajdonságairól van szó irányunkban:

1. Semmi sem választhat el engem a szeretetétől (Rómaiak 8:35-39)

2. Hordozni fog életem minden napján (5 Mózes 1:31; Ézsaiás 46:3-4)

3. Dédelget és megbecsül engem (Ézsaiás 43:4)

4. Gyönyörködik bennem (Zsoltárok 149:4)

5. Elhalmoz a kegyelmével (Efezusiak 1:7-8)

6. Nem emlékszik a bűneimre és gonoszságomra (Zsidók 8:12)

7. Megbízható (Zsoltárok 9:10; 33:20-22)

8. Megtartja minden ígéretét nekem (Józsué 21:43-45)

9. Csak a legnagyobb jót akarja nekem (Zsoltárok 31:19)

10. Sosem fog hazudni nekem (Titusz 1:2)

Ha sikerül erősíteni a helyes képedet Istenről, az nagyban segíthet megfékezni a homoszexuális gondolataidat, mert ha az elmédet Isten jóságában és szentségében való gyönyörködés tölti be, akkor nem marad hely a homoszexuális vagy parázna fantáziálásoknak.

2015. szept. 30. 20:34
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Bár szerintem genetikailag ilyen téren hajlamokat öröklünk, amik vagy előtérbe kerülnek vagy nem, környezeti hatásoktól függően. Ahogy például öngyilkosságra is csak hajlamot örökölhetünk.

2015. szept. 30. 20:53
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem meg gondolhatsz bármit, de egy nő jobban vonz téged, mint egy férfi.

És attól mert el tudod képzelni egy férfival és élveznéd, hiszen szexről van szó, még nem lesz meleg vagy hajlamokkal rendelkező. A sexre van hajlamod.

2015. szept. 30. 20:55
 14/18 A kérdező kommentje:
Szerintem meg ennél többről van szó.
2015. szept. 30. 20:59
 15/18 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok. Valahol megértem azt, hogy nem akarsz erről személyesen beszélni. De ha ez neked komoly probléma (szavaidból úgy veszem ki hogy az) akkor ezt a lépést előbb-utóbb meg kell lépned. Ha meg mégsem akkora probléma, akkor meg fölösleges itt a "trollokat etetned".

Továbbra is csak azt tudom tanácsolni, hogy ha nem tudod ezt magadban lerendezni, akkor viszont egy személyes bizalmasra van szükséged.

2015. szept. 30. 21:01
 16/18 anonim ***** válasza:

Akkor fogadd el és élj vele. Én is sok szép embert látok, akiket egészséges és természetes volna megdugni, vagy szeretkezni velük. Ettől függetlenül nem csinálom fűvel fával.

Ha valami vonz, abban gyönyörködni kell, ha nem vonz akkor meg nincs probléma.

Én azért biztos vagyok benne, hogy jobban élveznéd nővel. De te tudod.

2015. szept. 30. 21:02
 17/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, te alapvetően szorongó típus vagy. Ennek sok oka lehet, kideríteni csak szakember tudná alapos elemzés után. Valószínűsíthető, hogy sokszor voltál kisgyerekkorodban kétséges helyzetben, amikor nem kaptál eligazítást. Vagy éppen azt mondták (nem direktben feltétlenül), te semmihez se értesz.

Ami a gondolatokat illeti, azok bizony sokfélék, egy stabil érzelmi élettel rendelkező ember ezzel nem törődik. Az más, ha van benne rendszeresség, irányultság és cselekvési inger. Egyébként kamaszkorban az embert valóban általában a szex foglalkoztatja, hogy úgy mondjam, bármilyen formában. Amiből aztán konkrétan sok mindent nem tenne.

Ennél többet csak konkrét kérdésre lehet mondani - esetleg. De ha mindenképpen választ keresel, nosza.

2015. okt. 1. 10:48
 18/18 anonim válasza:

Én biztos, hogy imádkoznék érte sokat. Hogy Isten segítsen nekem ebben, hogy múljanak el ezek az érzések, hogy egészséges, Istennek tetsző életet éljek. Addig pedig esetleg megtanulnék Igéket ezzel a témával kapcsolatban, s, amikor "úgy" gondolnék a saját nememhez tartozókra, akkor ismételném magamban azokat. Vagy az is jó megoldás lehet, hogy amíg nem kapsz választ, segítséget Istentől, addig kerülöd azokat a helyzeteket, amikor elő szoktak jönni ezek a gondolatok.

Remélem, hogy tudtam vele segíteni.

2016. febr. 18. 13:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!