Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység miért állítsa...

A kereszténység miért állítsa be "bűnnek" a "másságot"?

Figyelt kérdés
Jól tudom hogy miért nem de ha most isten úgy szeret minket mint a gyermekeit akkor egy apának igenis a gyerekei iránt érzett szeretetéből el kéne fogadnia minden egyes gyermekét úgy ahogy van és nem pedig bűnnek nyílvánítani és ez így nem...helyes hogy valaki csak a szexuális beállítottsága miatt érezze magát megvetendő förtelemnek és betegesnek is tartom egy kicsit a dolgot hogy ettől a pokolra juthatnak a homoszexuálisak.
2015. szept. 26. 17:18
1 2
 11/18 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

A kérdésed tévedés, mert keresztény ember nem ítél el senkit a szexuális orientáltsága miatt.

A szexuális orientáció egy tulajdonság, amelyről az embernek tudomása van, tehát nem azonos az önvalóval. Csak egy maszk. Aki maszkok miatt ítélkezik, nem tud semmit önmagáról, csak a maszkban él és a saját arcát hasonlítja máséhoz. A felületen lebeg és lövése nincs önmagáról.

Senki nem jut pokolra, mert ez a tudatállapot semmi egyéb, csak egy fiktív, torzult gondolattal való téves azonosulás, amely, mint minden gondolat múlandó.

2015. szept. 27. 12:34
 12/18 anonim ***** válasza:
24%

11:32,

Esendőnek teremt, elesek, figyeli, hogy mit akarok, és ha nem tetszik neki, amit akarok, akkor megbüntet. Nem látod, hogy milyen nevetséges ez a logika! Saját magatokat nyomorítjátok meg. Így váltok nyomorultakká. Sajnállak benneteket.

2015. szept. 27. 12:41
 13/18 anonim ***** válasza:
Én is így érzek feléd, az érzés tehát kölcsönös.
2015. szept. 27. 13:49
 14/18 anonim ***** válasza:
31%
Ezzel együtt tudok élni, és elvárom, hogy ne akarjatok megtéríteni.
2015. szept. 27. 15:16
 15/18 Pietrosol ***** válasza:
24%

# 12!

Isten nem kárhoztat, nem büntet és nem vet pokolra.

Most is, itt is az "igazság és szeretet" bajnokai kárhoztatnak Isten nevében. Önmagukról való tudatlanságukban semmit nem tudnak kezdeni a bennük munkáló egó összehasonlító elvű itélkező mechanizmusával.

2015. szept. 27. 15:44
 16/18 anonim ***** válasza:
58%

Isten azért nem fog megbüntetni, mert másnak születtél, mint az emberek többsége. Nem te választottad, hogy homoszexuális legyél. Viszont, ha kiéli valaki a vágyait, akkor már bűnt követ el. De, ha az ember elkövet valamit, amit nem lett volna szabad, ezt őszintén megbánja és meggyónja (ha nem katolikus vagy, akkor nem kell gyónni), Isten megbocsát. Sőt, ha az ember kísértések idején Isten segítségét kéri, akkor Ő segít. Mindig megadja a szükséges kegyelmeket.

Nekem is van egy bizonyos hibám - aminek semmi köze sincs a szexuális beállítottsághoz -, de rájöttem arra, hogy ez Isten és én köztem áll. Ahogy például a pénz iránti szeretet, az élvezeti cikkek, meg sok más dolog is útban lehet az embernek, úgy az én hibám is útban van. Rájöttem, hogy az a valami sajnos fontosabb számomra Istennél, ezért úgy döntöttem, hogy lemondok róla, hogy ne válasszon el minket. Mondjuk most még nem megy tökéletesen, de majd egyszer...

2015. szept. 27. 23:13
 17/18 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.5/16-os!

Isten senkit nem teremtett ilyen állapotban. Ádám és Éva tökéletes volt. Miután elbuktak, és átadták magukat Sátán uralma alá, megkezdődött a hanyatlásuk mind fizikai mind szellemi értelemben.

Ekkor kezdődtek jönni a betegségek, az öregség és végül a halál. Tehát nem igy lettek megteremtve. A rossz választásuk hozta rá az utódokra a bajokat. Ádám és Éva ugy adták át a tökéletlenséget az utódokra, mint egy fertőző betegséget.

Bármi kérdésed van, szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!

2015. okt. 1. 10:46
 18/18 anonim ***** válasza:

Tudom regi kerdes es ateista is vagyok.. De- megmutatna valaki hol bizonyitottak be h nem genetika es h valasztas kerdese? Ez egy ordas nagy baromsag, akkor teis donthetnel ugy h szerelmes leszel egyveled egynemu egyembe ha akarnal? Ne nevetessetek mar.. A vallas az ember megrontoja, mi az ha nem termeszetellenes, h az ember nem elheti ki a sajat vagyait amivel nem art senkinek? El lehet gondolkozni az emberi termeszeten es a masokkal szembemi tolerancian, ha "Isten" nemnletezne tudnatok h a homoszexualitas "rossz" ? Nem tudnatok mert nem art senkinek, nincs karos hatasa, ergo nem betegseg.:)

-Egy ateista meleg fiatal fiu:)

2016. aug. 30. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!