Jézus miért csak "vallást" tanított, mikor végére mehetetlen tudással és ismerettel rendelkezett, lévén Isten Fia?
Jézusnak (sajnos) egyoldalúságát domborítják ki az evangéliumok!
Pedig Ő több volt (több lehetet, több lehetett volna), mind csak vallással foglalkozó, valláshoz értő Ember az utókor számára!
Elképzelhető, hogy Jézus csak a vallással foglalkozott, egy új "vallás" elindításával, és az élet más területén nem volt annyira "jártas", annyira jeles, hogy más dolgokra is tanítsa, felvilágosítsa az embereket, az emberiséget? "Nem értett annyi mindenhez", mint például Michelangelo, vagy Leonardo da Vinci? Ennyire lekötötte a "vallás", hogy másra nem ért rá? Nem túl egyoldalúan mutatja be nekünk a mai formájában kapható Biblia?
Több diplomás emberként (tudos, feltaláló, kutatő, csillagász, természet-tudós, ezermesterként) is járhatott volna az emberek
előtt, és, mégis a Biblia Jézust csak a vallásosságáról mutatja be, és csak arról ír, hogy minden idejét a vallásnak szentelte.
Lehet, hogy másféle, kézzelfogható dolgokra is tanította az embereket Jézus, amik segíthették (volna) az emberek életét, munkájukat a hétköznapjaikban?
Lehet mint valami igazi Feltaláló tehnológiákat osztott (oszthatott volna) meg a mezőgazdaság terén, építészetben, az iparban,
kereskedelemben, hajózásban, természettudományban, egészségügyben.
Mily nagyszerű lenne, ha természetfeletti gyógyításai mellett, amikről ír a Biblia, találnánk megemlítve a Bibliában egy-két olyan találmányt (gőzmozdony, kontaktlencse, gyolyóstoll, pld.), amiket Jézus dolgozott ki, "fedezett fel": egyben messze megelőzve ezekkel korát amelyben élt!
Ezek ma,az utókor számára egyértelmű bizonyítékok lennének, hogy Isten Fia volt!
Úgyebár a Bibliában rögzített gyógyításait sok ember ma vagy ehiszi vagy nem, DE az esetleges talámányai Jézusnak már hitet vinnének a
hitetlenek, kételkezők szívébe, akik ezeket az evangéliumokban fellelnék, olvasnának róluk!
Mily nagyszerő lenne, hogy mindenhol olvasnánk, hogy az elmúlt évszázadok Jézus találmányaitól voltak hangosak! Ma mindenki hívő lenne! - Rubik Ernőt és Kockáját is még pár évszázadon keresztül felfogja emlegetni a jővő nemzedékei!
Dehát ilyesmi nincs az Újszövetségben leirva... Még a vallásról szóló tanításait sem jegyezték Jézusnak, míg köztünk járt! Nem tartott maga mellett írnokot, krónikást. Sehol nem olvassuk, hogy valakit a követői közül utasított volna arra, hogy irja, amít most tanít, vagy amit cselekdett aznap!
Minimum 30-50 évvel Jézus után jutott eszébe embereknek, hogy megörökítsék Jézus földi életét, pályafutását!!
Biztos több kimaradt, mint ami bekerült a mai formájában olvasható Evangéliumokban, levelekben!
És lehet így maradtak ki, felejtődtek el Jézusnak esetleges "kutató-feltaláló" munkássága is! Az inkvízició előszele lehet már munkálkodott, cenzúrázott, mint Giordano Bruno, és Galileo Galilei idejében, és nem engedte, hogy Jézusnak tudomány terén végzett munkássága, tanításaibekerüljenek
a Bibliába?
Kérdező, #4 vagyok.
Látod, aki egyáltalán pontozott, az kivétel nélkül mind lefelé.
Sejtik ők is, hogy itt valami nagy probléma van - hiszen Jézus (és az apostolok) egy kukkot nem értettek a tudományhoz. Még az akkori tudományokhoz se, hát még a maiakhoz...
Tudod, én úgy képzelem, hogy Jézus valószínűleg nem létezett. Az pedig, amit az apostolok az ő nevében kitaláltak - pontosan annyi tudományt tartalmazott, amennyi az ő fejükben volt.
Ez is vehető egyfajta bizonyítéknak.
Jézus - HA tényleg létezett volna - legalább valami icipici kis tudományos dolgot beleíratott volna a Bibliába, amit csak 1000 év múlva tudnak majd megvalósítani. Pont azért, amit írtál is: hogy ne csak a vakhit maradjon az utókor emberének.
Vagy legalább feltalált volna valamit, ami ott és akkor is hasznos és előremutató. Sok ilyen dolog van.
Vagy legalább arra figyelt volna, hogy a Biblia tudományosan is megállja a helyét - ha már nincs benne semmi új, legalább az legyen helyes, ami benne van.
De ezekből egyiket sem?
Akkor - létezett ő egyáltalán?
Illetve, ha mégis létezett, akkor egy biztos: nem is konyított semmiféle tudományhoz - talán az ácsmesterségen kívül.
Kérdező és a 4,11-es hozzászóló!
Nevetségesek vagytok, de persze ti azt hiszitek magatokról, hogy igazatok van és hogy milyen jól látjátok a dolgokat.
Teljesen távol vagytok a valóságtól, számotokra a tudomány az isten.
Fogalmatok sincs Jézus Krisztus, s ezáltal az Isten természetéről, lényéről. Az Isten mindenkit szeret, mert Ő maga a Szeretet.
Ha nem keresitek Jézus Krisztust, az emberiség egyetlen reménységét és nem tértek meg Hozzá, akkor elvesztek.
Higyjetek Istenben, higyjetek az evangéliumban és fogadjátok be Jézust, a mi Megváltónkat.
Áldjon az Úr mindannyiótókat!
Egy kis közbevetés, nem szigorúan tartozik a mi témánkhoz... Ha a Biblia egy felsőbb Intelligencia ihletésére, tollbamondása által keletkezett, akkor miért irat le egyazon eseményt négy "evangélistájával" négyféle képpen? Miért van úgy ihletve az egyik "irnok", hogy azt irja, hogy a bizonyos eseményre egy személy ment el, de a másik irnoknak az van tolmácsolva az Inelligencia által, hogy ő már két személyt emlitsen meg, hogy elmentek az előbbi eseményre?? A III. "irnok" már azt a vezetést kapja, hogy 3 személy ment el ugyanarra az eseményre, amit leirt az előző két irnok, és így tovább... Mire jó ez? Hogy évszázadokon keresztül vitatkozzanak a keresztények, hogy miért is fordulnak elő ily furcsaságok a tévedhetetlennek hitt bibliában?
"... Részlet...
"Négyféle beszámoló egy eseményről!
Jézus feltámadásáról szóló történet:
János 20 szerint Mária Magdaléna egyedül (1) ment a sírhoz.
Máté 28 szerint Mária Magdaléna és „a másik Mária” ketten mentek (2), hogy megnézzék a sírt.
Márk 16 szerint Salomé, Mária Magdaléna és „Mária a Jakab” hárman mentek (3) a sírhoz.
Lukács 24 szerint Mária Magdaléna egy csapat nővel együtt ment (+4) a sírhoz.
János: A hétnek első napján pedig jó reggel, amikor még sötétes vala, odaméne Mária Magdaléna a sírhoz, és látá, hogy elvétetett a kő a sírról.
Máté: A szombat végén pedig, a hét első napjára virradólag, kiméne Mária Magdaléna és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt.
Márk: Mikor pedig elmult a szombat, Mária Magdaléna, és Mária a Jakab anyja, és Salomé, drága keneteket vásárlának, hogy elmenvén, megkenjék őt.
Lukács: 1, A hétnek első napján pedig kora reggel a sírhoz menének, vivén az elkészített fűszerszámokat, és némely más asszonyok is velök. - +10.vers.:
Valának pedig Mária Magdaléna, és Johanna, és a Jakab anyja Mária, és egyéb asszonyok ő velök, akik ezeket mondák az apostoloknak.
Kommentek, A-nevezetű : "Ez ismét a bibliai ellentmondásokba való belekötés. Valójában azonban ennek SEMMI jelentősége. Ismétlem sokadszor: nem azért hiszünk bármiben is, mert az benne van a Bibliában. A Biblia nem az alap, hanem következmény. ( smile hangulatjel )
A Bibliában éppen azért maradtak benne ezek az ellentmondások, mert az Egyház - amikor megszerkesztette a Bibliát - sem tartotta fontosnak a belső koherenciát, fontosabb volt az egyes szövegek autenticitásának megőrzése. Az Egyház megtehette volna, hogy kisimítja az ÖSSZES belső ellentmondást, de nem tette, mert ez nem volt fontos. (Hmm)
Szóval kritikád csak a protestantizmus sola scriptura elvével szemben kritika, az apostoli kereszténységgel szemben nem az, azaz a katolikusokkal, ortodoxokkal, ókeletiekkel, asszírokkal szemben ez egyszerűen nem kritika, márpedig ez az eredeti kereszténység, s nem a kora újkori protestantizmus." szuper komment!"
#12: azon kívül, hogy itt méltatlankodsz - valamit mondani is tudsz?
Mert nem tudom, hogy észrevetted-e, de nem mondtál semmit.
14-es!
Nem mondtam semmit? Ha ez neked semmi, akkor valószínű menthetetlen vagy.
Persze, nyilván.
Tudod, én leírtam néhány tényt.
Ez az értelmes embereket gondolkodásra készteti.
A buta emberek pedig érzik, hogy valami baj van, de nem tudják megfogalmazni, hogy mi az. Ezért aztán személyes sértésnek veszik, amit írtam. Így persze válaszolni sem tudnak mit, csak legfeljebb ilyen sértett kirohanásokat, mint amilyet te írtál.
Vagy tudsz valami tényt is mondani?
Buta emberek? Személyes sértés? Még hogy én "kirohantam"?
Ember te nagyon tévelyegsz!
Feltételezem te okosnak, értelmesnek gondolod saját magad. Egy ilyen ember megvizsgál mindent, nem?
Akkor hadd idézzek neked a Bibliából és értelmezd!
Pál I. levele a Korintusbeliekhez:
18 Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.
19 Mert meg van írva: "Elvesztem a bölcsek bölcsességét, és az értelmesek értelmét elvetem."
20 Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét?
21 Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket.
A másik dolog? te ugye azt írtad, hogy Jézus szerinted nem is létezett. Amit te állítassz, az az igazi valóságtól teljesen független. Ugyanis az Isten nem tőlünk függ, Ő tőlünk független entitás. Mi viszont függünk tőle, hisz Isten teremtett mindent, Ő maga az Élet.
Isten létét bizonyító okokkal soha nem lehet alátámasztani, mert az hitbeli kényszert jelentene az emberek számára, nekünk szabad akaratból kell eljutnunk a felismerésre és világosságra, mert ez lehetséges.
Jézus Krisztus meghalt minden ember bűnért, hogy megváltsa a világot az Ő tulajdon vérével. úgy hogy közben Ő maga sohasem követett el egyetlen bűnt sem. Ártatlanul és jogtalanul ítélték halálra. Mert az Isten mindenkit szeret, téged is, annak ellenére, hogy te nemhogy szereted az Örökkévalót, hanem még tagadod is a létét. Jézus így is szeret téged és érted is meghalt, hogyha hiszel benne és követed, akkor örök életed legyen.
Íme ez tény.
Viszont téged sem a tények, sem az igazság sem győz meg. Eldöntötted magadban, hogy te nem hiszel, egyszerűen nem akarsz hinni.
Tudod tényleg(és nap, mint nap) beteljesedik, amit Ézsaiás prófétált körülbelül 2800 éve: 6,9-10
"Menj, és mondd meg e népnek: Hallván halljatok, de ne értsetek, látván lássatok, de ne ismerjetek!
Tedd kövérré e nép szívét, tedd süketté a fülét, és kösd be a szemét, hogy szemével ne lásson, fülével ne halljon, szívével ne értsen, és megtérve meg ne gyógyuljon."
Nos, erre magukat kereszténynek mondó emberek mondhatják nekem, hogy talán nem jól hirdetem neked az evangéliumot, nem a szeretet indít, és nem jól közelítk feléd.
Én erre azt mondom, Isten mindent tud és mindent lát, tudja ki az, aki megtér és üdvösségre jut, és ki az, aki nem. Adhat neünk kijelentést, hogy hagyd ezt az embert, az Igazságot mondtad neki, de Ő azt hazugságnak gondolta.
Béke veletek!
Sanyji, nem tudom, hogy feltűnt-e, de végig mellébeszéltél.
TÉNYEK!
HOL VANNAK?
Ha sehol - akkor miről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!