Tudom hogy Jézus sebeiben meggyógyultunk. De hol van arra is utalás, hogy a lelki betegségekből is?
Mt 5.3
"Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa."
jöjjetek hozzám minjáan kik fáradtak vagytok és terhek alatt roskatok,én nyugalmat adok nektek.
én vagyok az út az igazság és az élet,senki sem mehet az atyához csak is én általam.
íme az ajtó előtt állok és zörgetek,aki meghallja a hangomat és kinyitja az ajtót ahhoz bemegyek.
nem hagylak el téged,és nem maradok el tőled,veled vagyok minden nap,a világ végezetéig.
a lelki betegséget csak is Isten tudja gyógyítani.
Isten táplálja a lelket is.
A lélekre nincs igérete Istennek, hogy meggyógyitotta. Hanem engedelmesség és a bűnnel szembeni kitartás által lesz egészséges.
Itt vannak az igék amiket kigyűjtöttem a lélek egészségéről:
- Jakab 1:21
- Zsidó 12:3-4(!) ; 13:17
- I.Péter 2:11 ; 2:25
- Róma 2:8-9
- Máté 11:29
- Lukács 21:19
Ézsaiás 53. a Messiás megváltói művéről szól,s ott található a következő vers:Mert lelke szenvedése folytán látni fog...
Jézus lelke szenvedett,hogy a lelki problémákból is legyen számunkra gyógyulás.Elvetettség,szégyen,keserűség stb.ezeket mind elhordozta a kereszten,hogy cserébe megkaphassuk az ezekből való szabadulást hit által,ugyanúgy ahogyan fizikai sebeket ejtettek rajta,hogy mi fizikai értelemben is gyógyulást nyerhessünk.
A 23.Zsoltárban pedig ezt írja Dávid az Úrról,mit pásztorról:lelkemet megvigasztalja.Eredetiben :HELYREÁLLÍTJA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!