Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a Katolikus Egyház álláspon...

Mi a Katolikus Egyház álláspontja a méhenkívüli terhesség megszakításáról?

Figyelt kérdés
Bunkók ne írjanak! Köszi
2010. márc. 12. 17:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
orvosilag tleg nem lehet megmenteni, ezt az egyház is tudja. itt a szándék meg az ideológia a lényeg, tehát: kiveszem, hogy megmentsem az anyát, sajnos a magzatot megmenteni nincs lehetőségem (mivel életképtelen, mint azt már az elején is tudtam, de ez nem lényeg). tehát gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az egház nem ellenzi ilyen esetben az abortuszt.
2010. márc. 18. 12:29
 22/26 A kérdező kommentje:
Így érthető. Én hívő vagyok és nem szeretnék az Egyház tanácsaival ellentétesen cselekedni, DE beleegyeztem a műtétbe annak ellenére, h minden vágyam egy baba. Mert nem lett volna esélye sajnos..
2010. márc. 18. 12:44
 23/26 anonim ***** válasza:

Elolvastad ezt?

03-13 03:38

2010. márc. 18. 13:04
 24/26 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy szerintem nem az egyház vélekedése számít, hanem Istené (amit persze nem tudok, hogy ezzel kapcsolatban mi).Mert hiába mondja egy pap, hogy bűn, vagy nem bűn, az ítélet úgyis Isten kezében van. Tulajdonképpen az övé a döntés joga. Gondolom ilyesmiről meg nem ír a Biblia. Hát feladtad a leckét.
2010. márc. 18. 13:14
 25/26 A kérdező kommentje:

13:04 El. Miért?

13:14 Magamnak is feladtam a leckét, illetve nekem adta fel az élet sajnos :(

2010. márc. 18. 13:26
 26/26 anonim ***** válasza:
Hogy nem vállaltad a "mártírhalált?" Agyrém. Leírták világosan, hogy nem gáz.
2017. júl. 14. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!