Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kérhetek e Istentől gyógyító...

Poet1 kérdése:

Kérhetek e Istentől gyógyító kenetet, ha nem leszek pl gyógyító evengelista stb?

Figyelt kérdés
Hívő vagyok, tehát tudom, hogy alapból van bennem ilyen amit a Márk evangélium vége is mond, de arra gondolok hogy nem akarok én tömegek előtt gyógyítani csak vacak látni pl a szegény beteg gyerekeket. Szeretnék speciális gyógyítási ajándékot erre. Lehet kérnem elhívás nélkül?
2015. szept. 7. 07:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kérhetsz az Úrtól, amit akarsz, ez alapvető.

Ebben a speciális esetben több dologtól függhet, mi történik: fontos pl. hogy helyes-e a motivációd, és készen állsz-e más tekintetben is erre.

"Lehet kérnem elhívás nélkül?" - ezt nem teljesen értem... hogy képzeled el, mi az az "elhívás"? Az, hogy benned van a vágy a Szellem egy bizonyos ajándékára, lehet jele annak, hogy elhívásod van e területen, de nyilván még nem garancia rá. De az elhívás elég ritkán történik úgy, mint mondjuk Sámuelnél... tehát ezt nem kell túlmisztifikálni.

A másik: "nem akarok én tömegek előtt gyógyítani" stb. Csakhogy ha a Szellem által akarsz munkálkodni, akkor hagynod kell, hogy Ő vezessen. Ha valakit a Szellem vezet, akkor az ajándékok nem akkor, nem ott és nem úgy működnek, ahogy az illető eltervezi vagy szeretné, hanem az Ő akaratának alárendelve. És kifejezetten haszonra adatnak, mégpedig (leginkább) nem az ember saját hasznára.

Ja, és vedd fontolóra, amit előttem is mondtak: a gyógyulás hit által történik, és a kenet gyógyít, nem az, aki használja (közvetíti).

2015. szept. 7. 17:58
 12/12 anonim ***** válasza:
Kérhetsz, majd Isten eldönti, hogy megadja-e.
2015. szept. 8. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!