Fiatalok! Azok akik olyan családban nevelkedtek ahol a szülők Jehova tanúi. Ti megmaradtok a szüleitek vallásában? S ha igen akkor miért?
Kedves kérdező!
Nem tudom , ki számít nálad "fiatalnak") (miért pont őket céloztad meg?)
"Ti megmaradtok a szüleitek vallásában? S ha igen akkor miért?"
Nem azért, mert a szüleink Jehova Tanúi. Önálló hitnek kell kifejlődnie mindenkiben, aki Krisztus követőjévé akar válni. Ez nem kényszer, hanem önálló döntés következménye.
Aki megértette, hogy mit jelent Krisztus követőjévé (és az Atya imádójává) válni, az keresztelkedhet meg Jehova Tanúinál
"Nem tudom , ki számít nálad "fiatalnak") (miért pont őket céloztad meg?)"
Te kiket tartasz fiatalnak. pl.egy 30 évest annak tartasz? mondjuk egy 50 éveshez képest biztos hogy az. De a hétköznapi értelemben kit tartanak fiatalnak? Azért őket kérdezem és nem célzom, mert őket jóval könnyebb befolyásolni mint egy felnőttet aki a szüleitől teljesen független önálló életet él.
"Nem azért, mert a szüleink Jehova Tanúi. Önálló hitnek kell kifejlődnie mindenkiben, aki Krisztus követőjévé akar válni. Ez nem kényszer, hanem önálló döntés következménye."
Jól írod hogy "önálló"! De tényleg az vagy csak kényszerből teszi amit tesz?
Tedd meg hogy kilépsz a saját világodból és elképzeled azt hogy nem mindenki élete olyan mint a tiéd. Tehát szerető család és szintén szerető testvéri közösség vesz körül. A te szüleid biztos nem úgy neveltek hogy sok dolgot kényszerként éltél meg és csak azért csináltad mert ha nem akkor büntetés lesz fizikai vagy nem kap meg valamit vagy még az is szankcionálva lesz ami eddig volt. Csak azért mert nem megyek gyülekezetbe vagy nem veszek részt a közös tanulmányozáson vagy elmentem egy szülinapi összejövetelre ahol nem ittam le magam a sárga földig illetve nem fejeztek le senkit csak egyszerűen ott voltam ettem a sütiből és kész! Mind ez lehetne fiktív dolog is de van hogy nem az. Nem minden úgy zajlik ám mint ahogy az le van írva a csilli-villi színes újságban amit olvasgattok. Pl. van olyan hogy a szülei később lesznek tanúk. Lehet hogy ovis az a gyermek vagy már épp iskolába jár. Kérdés az hogy a te szüleid már akkor is tanúk voltak amikor megszülettél vagy később lettek azok? Eltudod azt képzelni hogy ez sok dolgot meghatározhat? S nem a kapcsolati rendszerre gondolok bár nyilván valóan azt is.
"Aki megértette, hogy mit jelent Krisztus követőjévé (és az Atya imádójává) válni, az keresztelkedhet meg Jehova Tanúinál"
Meg vannak azok a fiatalok akik megakarnak felelni a szüleiknek vagy érzelmi nyomás miatt keresztelkednek meg. Tehát nm csak az keresztelkedhet meg. Bárki megkeresztelkedhet aki képes válaszolni a kérdésekre. Dehogy mi a valódi indítéka az nem minden esetben az hogy ténylegesen ő akarja. Az hogy te nem kerültél ilyen helyzetbe az a te kiváltságod.
16-os
"aki ott hagyja Jehova tanúit, magát Jehovát is ott hagyja."
nállad nagyon jól látszik egy manipuláció eredménye.
SZERVEZET=JEHOVA
Nos, ez nem így van. Jézus teste a gyülekezetek.
Te mire biztatsz egy katolikus hívőt tanulmányozás alatt?
hogy vizsgálja meg a vallását, és hagyja ott, ha rájött a biblia fényében, hogy nem az az egyetlen igaz vallás.
te megvizsgáltad már a vallásod?
Szerintem fogalmad sincs, mi is az a WATCHTOWER INC...
Hát, nálunk stimmel a minden "3. gyerek marad csak meg a szervezetben" szöveg, mert hárman vagyunk testvérek és ketten már otthagytuk ezt az őrületet... Egyedül a nővérem van még benne, de ő annyira fanatikus, hogy valószínűleg akkor sem hagyná ott ezt a szektát, ha maga az Őrtorony írná le, hogy az egész csak egy hazugság volt. :)
És 16-os válaszoló: el kell, hogy keserítselek, nincs igazad... soha egy percig sem volt kétségem afelől, hogy helyesen teszem, hogy otthagyom a Jt szervezetet és nagyon drukkolok, hogy még több ember átlássa azt a logikai hazugságot. Nagyon szerettek többek között az alábbiakra hivatkozni:
- "azért mondhatjuk, hogy mi Isten népe vagyunk, mert köztünk szeretet van",
- "minden, amit a szervezetnek ajánlasz (idő, energia, munka, pénz, stb.), azt valójában Jehovának adod",
- "minden változás tulajdonképpen egy kiigazítás és a teljes világosság (dél) felé vezet"
- "Armageddon még sosem volt olyan közel, mint napjainkban"
..csak sajnos a mögöttes tartalom, az olyan, mint ahogy Jézus utalt a meszelt sírokra (kívülről szép, belülről undorító). Na a szervezet pont ilyen belülről... csak átlag tagként nem láthatod át. Egyszer majd talán át fogod és végre lepattan a hályog a szemedről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!