Ha valaki öngyilkos lesz, az mindenképpen a pokolra jut?
Most hagyjuk, hogy létezik e v sem, tegyük fel, h igen
Szándékos öngyilkosság az élet befejezése végett.
Kis mellék kérdés: Az a sok millió/milliárd ember akik a "megváltó" előtt éltek és semmit sem tudtak a vallásról mind pokolra kerültek full random a semmiért?
(Ha valaki be akar szólni, aminek a lényege az, h full hülye vagyok akkor az hivatkozással tegye pls, azzal rajtam is segít mert érdemben szól hozzá + nem alkot ki saját magáról egy ellentmondásos véleményt)
«Ha valaki öngyilkos lesz, az mindenképpen a pokolra jut?»
Aki öngyilkos akar lenni, az már a pokolban van, már mielőtt szándékát végbe vitte volna.
«Az a sok millió/milliárd ember akik a "megváltó" előtt éltek és semmit sem tudtak a vallásról mind pokolra kerültek full random a semmiért?»
Nem, azok akik a "megváltó" előtt éltek, nem kerültek a pokolba, a legrosszabb esetben egy kilátástalan lelkiállapotba, ebbe a kilátástalan lelkiállapotba a "megváltó" eljövetele hozott változást.
A pokol és az üdvösség vagy a mennyek országa ugyanis nem földrajzi helyek hanem a tudat vagy lélek szélsőséges állapotai.
# pelgrim
"Nem, azok akik a "megváltó" előtt éltek, nem kerültek a pokolba..."
Ez a te tiszteletre méltó személyes véleményed, de nem a kétezer éves keresztény tanítás. A keresztény tanítás az, amit a 3. válaszomban írtam.
"Kis mellék kérdés: Az a sok millió/milliárd ember akik a "megváltó" előtt éltek és semmit sem tudtak a vallásról mind pokolra kerültek full random a semmiért?"
~Hiszen mindaz, ami Belőle láthatatlan - azaz örökkévaló ereje és isteni természete -,a világ teremtése óta a teremtményekből megértve meglátható,azért,hogy nekik ne legyen mentségük..~Róma 1:20
Minden embernek adott Isten értelmet,és a teremtett világból mindenkinek fel kellene ismerni,hogy Isten létezik,s ezért mondja Pál,hogy egy embernek sincs mentsége.Az ítéletkor senki nem mondhatja,hogy én nem hallottam semmilyen vallásról,hitről,mert a teremtett világon keresztül Isten mindenkinek adott természetes kijelentést,hogy Ő létezik.Dávid ezt így fogalmazta meg:~Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat.~Zsoltárok 19:2
Hit es vallas azota van, hogy a villam belecsapot az elso faba, amiota az ember elkezdett barlang rajzokat kesziteni. Az mondjuk tenyleg erdekes, hogy a vallas(ok) hogyan fejlodtek a kulonbozo korok es fejlettsegek szerint.
Ez nem fog mentesiteni semmitol. Ha nem termeszetes a halal, az a vallas szerint bun, tehat buntetendo ... buntetese pedig egy beutalo a pokolba.
# 13 Mint ahogy már előző válaszomban írtam, a pokol és az üdvösség vagy a mennyek országa nem földrajzi hely, hanem a tudat állapota. Így értve igazad van, ők a pokolra kerültek.
«alászállt a poklokra,»
Ez azt jelenti, hogy Jézus átélte a szenvedés lehető legmélyét, vagyis a tudat lehető legszánalmasabb állapotát, a legmélyebb kételyt. Erre utal Jézus felkiáltása a kereszten: „Atyám, Miért hagytál el engem?! – akkor úgy látszott, hogy a kétely még fölötte is győzött, de Jézus belátta, hogy az lehetetlen, Isten nem hagy el senkit.
«széttörte a pokol béklyóit, megszabadította a holtakat és fölvitte a mennybe az arra érdemeseket.»
Jézus tehát kiemelkedett a tudat lehető legszánalmasabb állapotából a kételyből, és magával emelte vagy meggyőzte azokat a lelkeket Isten kegyelméről, akik előtte elhunytak.
Hogy ezt könnyebben megértsük, talán az lenne jó, ha Jézus tanítványai lelkiállapotát igyekszünk elképzelni, mikor az első alkalommal találkoztak a Mesterrel, miután néhány nappal korábban a kereszten látták meghalni. (Ön-)tudatuk akkor a magasba szökkent egy ember lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre. Hasonló dolog történt Jézus halála előtt elhunytakkal.
"Az a sok millió/milliárd ember akik a "megváltó" előtt éltek és semmit sem tudtak a vallásról mind pokolra kerültek full random a semmiért?"
Full random semmiért? Nem a semmiért, hanem a bűneik miatt. Hacsak nem vártak valakit, aki bűntelen, és vállalja helyettük a halált. Most nekünk könnyebb hinni, mert Jézus története le van írva. De Jézus az előtt is élt, hogy eljött volna a földre (akkor még a mennyben), és akik belé vetették a hitüket, szintén üdvözülhettek Isten kegyelme (vagyis a ki nem érdemelt jósága) miatt.
Mózes 1300 évvel Jézus Krisztus előtt élt, mégis így ír róla a Zsidókhoz írt levél 11:24-26:
"Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó lánya fiának mondják. Mert inkább választotta az Isten népével együtt a sanyargatást, mint a bűn ideig-óráig való gyönyörűségét, mivel nagyobb gazdagságnak tartotta Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett."
"A Krisztusért való gyalázatot". Ez nekem azt mutatja, hogy Jézus földre jötte előtt is lehetett kapcsolata az embereknek Jézussal, és ez által a kapcsolat által lehetett örök életük is. És Mózes fenti példája azt is mutatja, hogy a bűnök gyönyörűségéről le kell mondani, és vállalni a gyalázatot, ha valaki a megjutalmazásra, az örök életre pályázik.
("Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust." -- János 17:3)
A kérdés az, hogy keresed-e Istent teljes szívvel, mert akkor megtalálod. Ha ebben segítség szükséges, írj egy privát üzenetet! Tudom ajánlani a krisztusegyhaza.hu weboldalt is az ott levő prédikációkkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!