Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki öngyilkos lesz, az...

Aliz2003 kérdése:

Ha valaki öngyilkos lesz, az mindenképpen a pokolra jut?

Figyelt kérdés

Most hagyjuk, hogy létezik e v sem, tegyük fel, h igen

Szándékos öngyilkosság az élet befejezése végett.

Kis mellék kérdés: Az a sok millió/milliárd ember akik a "megváltó" előtt éltek és semmit sem tudtak a vallásról mind pokolra kerültek full random a semmiért?

(Ha valaki be akar szólni, aminek a lényege az, h full hülye vagyok akkor az hivatkozással tegye pls, azzal rajtam is segít mert érdemben szól hozzá + nem alkot ki saját magáról egy ellentmondásos véleményt)

2015. szept. 1. 22:29
1 2 3
 11/29 homo ludensz ***** válasza:
65%
Az én véleményem szerint a leszületni szándékozó lélek tájékozott és felkészült az eljövendő földi életére. Amikor rábólint elfogadja annak viszontagságait és örömeit egyaránt. Lehet hívő vagy sem a felső hatalom normái szerint szerződést szeg ha önkezével véget vet az életének mert akkor azt egy jó megoldásnak véli. Nem ismerek olyan épkézláb vallási irányzatot amelyik ezt pártolná. Az élet egy ajándék,lehetőség hogy szellemi és fizika síkon kiteljesedjünk,tapasztaljunk és néha szenvedjünk is. Szerintem a Teremtő mást nem vár el tőlünk csupán csak azt hogy minden helyzetben Emberként éljünk és cselekedjünk.
2015. szept. 2. 08:32
 12/29 pelgrim ***** válasza:
0%

«Ha valaki öngyilkos lesz, az mindenképpen a pokolra jut?»

Aki öngyilkos akar lenni, az már a pokolban van, már mielőtt szándékát végbe vitte volna.

«Az a sok millió/milliárd ember akik a "megváltó" előtt éltek és semmit sem tudtak a vallásról mind pokolra kerültek full random a semmiért?»

Nem, azok akik a "megváltó" előtt éltek, nem kerültek a pokolba, a legrosszabb esetben egy kilátástalan lelkiállapotba, ebbe a kilátástalan lelkiállapotba a "megváltó" eljövetele hozott változást.

A pokol és az üdvösség vagy a mennyek országa ugyanis nem földrajzi helyek hanem a tudat vagy lélek szélsőséges állapotai.

2015. szept. 2. 08:56
 13/29 anonim ***** válasza:
61%

# pelgrim

"Nem, azok akik a "megváltó" előtt éltek, nem kerültek a pokolba..."

Ez a te tiszteletre méltó személyes véleményed, de nem a kétezer éves keresztény tanítás. A keresztény tanítás az, amit a 3. válaszomban írtam.

2015. szept. 2. 10:55
 14/29 Roland G. ***** válasza:

"Kis mellék kérdés: Az a sok millió/milliárd ember akik a "megváltó" előtt éltek és semmit sem tudtak a vallásról mind pokolra kerültek full random a semmiért?"

~Hiszen mindaz, ami Belőle láthatatlan - azaz örökkévaló ereje és isteni természete -,a világ teremtése óta a teremtményekből megértve meglátható,azért,hogy nekik ne legyen mentségük..~Róma 1:20

Minden embernek adott Isten értelmet,és a teremtett világból mindenkinek fel kellene ismerni,hogy Isten létezik,s ezért mondja Pál,hogy egy embernek sincs mentsége.Az ítéletkor senki nem mondhatja,hogy én nem hallottam semmilyen vallásról,hitről,mert a teremtett világon keresztül Isten mindenkinek adott természetes kijelentést,hogy Ő létezik.Dávid ezt így fogalmazta meg:~Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat.~Zsoltárok 19:2

2015. szept. 2. 12:08
 15/29 anonim ***** válasza:

Hit es vallas azota van, hogy a villam belecsapot az elso faba, amiota az ember elkezdett barlang rajzokat kesziteni. Az mondjuk tenyleg erdekes, hogy a vallas(ok) hogyan fejlodtek a kulonbozo korok es fejlettsegek szerint.

Ez nem fog mentesiteni semmitol. Ha nem termeszetes a halal, az a vallas szerint bun, tehat buntetendo ... buntetese pedig egy beutalo a pokolba.

2015. szept. 2. 12:42
 16/29 Ozmium42 ***** válasza:
14%
Semmi esetre sem jut a pokolba. Aki öngyilkos lesz, az a temetőbe jut.
2015. szept. 2. 14:38
 17/29 pelgrim ***** válasza:

# 13 Mint ahogy már előző válaszomban írtam, a pokol és az üdvösség vagy a mennyek országa nem földrajzi hely, hanem a tudat állapota. Így értve igazad van, ők a pokolra kerültek.

«alászállt a poklokra,»

Ez azt jelenti, hogy Jézus átélte a szenvedés lehető legmélyét, vagyis a tudat lehető legszánalmasabb állapotát, a legmélyebb kételyt. Erre utal Jézus felkiáltása a kereszten: „Atyám, Miért hagytál el engem?! – akkor úgy látszott, hogy a kétely még fölötte is győzött, de Jézus belátta, hogy az lehetetlen, Isten nem hagy el senkit.

«széttörte a pokol béklyóit, megszabadította a holtakat és fölvitte a mennybe az arra érdemeseket.»

Jézus tehát kiemelkedett a tudat lehető legszánalmasabb állapotából a kételyből, és magával emelte vagy meggyőzte azokat a lelkeket Isten kegyelméről, akik előtte elhunytak.

Hogy ezt könnyebben megértsük, talán az lenne jó, ha Jézus tanítványai lelkiállapotát igyekszünk elképzelni, mikor az első alkalommal találkoztak a Mesterrel, miután néhány nappal korábban a kereszten látták meghalni. (Ön-)tudatuk akkor a magasba szökkent egy ember lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre. Hasonló dolog történt Jézus halála előtt elhunytakkal.

2015. szept. 2. 15:34
 18/29 anonim ***** válasza:

"Az a sok millió/milliárd ember akik a "megváltó" előtt éltek és semmit sem tudtak a vallásról mind pokolra kerültek full random a semmiért?"

Full random semmiért? Nem a semmiért, hanem a bűneik miatt. Hacsak nem vártak valakit, aki bűntelen, és vállalja helyettük a halált. Most nekünk könnyebb hinni, mert Jézus története le van írva. De Jézus az előtt is élt, hogy eljött volna a földre (akkor még a mennyben), és akik belé vetették a hitüket, szintén üdvözülhettek Isten kegyelme (vagyis a ki nem érdemelt jósága) miatt.

Mózes 1300 évvel Jézus Krisztus előtt élt, mégis így ír róla a Zsidókhoz írt levél 11:24-26:

"Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó lánya fiának mondják. Mert inkább választotta az Isten népével együtt a sanyargatást, mint a bűn ideig-óráig való gyönyörűségét, mivel nagyobb gazdagságnak tartotta Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett."

"A Krisztusért való gyalázatot". Ez nekem azt mutatja, hogy Jézus földre jötte előtt is lehetett kapcsolata az embereknek Jézussal, és ez által a kapcsolat által lehetett örök életük is. És Mózes fenti példája azt is mutatja, hogy a bűnök gyönyörűségéről le kell mondani, és vállalni a gyalázatot, ha valaki a megjutalmazásra, az örök életre pályázik.

("Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust." -- János 17:3)

A kérdés az, hogy keresed-e Istent teljes szívvel, mert akkor megtalálod. Ha ebben segítség szükséges, írj egy privát üzenetet! Tudom ajánlani a krisztusegyhaza.hu weboldalt is az ott levő prédikációkkal!

2015. szept. 2. 16:40
 19/29 anonim ***** válasza:
68%
Jézus mindenkiért meghalt. Azok is hasznot merithetnek a váltságból, akik jóval Jézus előtt éltek.
2015. szept. 3. 09:37
 20/29 anonim ***** válasza:
Azt egyetlen emberi válasz (hívőtől?!) a legutolsó. Neki respect.
2015. szept. 4. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!