D. Dr. Berki Feriz "Az ortodox kereszténység" című művéből mennyire mélyen tudom megismerni az ortodox egyház tanításait, a szertartások jelentőségét?
Sajnos nekem nincs meg és már régen olvastam, tehát a részletekre nem emlékszem. De az biztos hogy jó könyv :)
Ha tudod, akkor ezt is szerezd be:
Thomas Hopko: Az orthodox keresztény istentisztelet
Régebben le tudtam szedni pdf-ben a magyar fordítást, de most sehogy sem dobja ki a google...
Most fönt van a de(pont)scribd(pont)com-on de ez a bugris GYK nem engedi linkelni sem, szerzői jogokra hivatkozva.
Pedig Hopko (Isten nyugosztalja!) tudom, hogy megengedné :)
Na megpróbálok kiszúrni vele. Tehát:
(hátétépé)de(pont)scribd(pont)com/doc/171200938/Thomas-Hopko-Az-orthodox-kereszteny-istentisztelet#scribd
ha már ismered a kereszténységet más felekezeten keresztül akkor egész jó összefoglaló a könyv, érdemes elolvasni, de ne várd hogy a legrészletesebb leírása legyen a teologiának, vagy a szertartásoknak
ha érdeklődsz az ortodoxia felől mindenképpen érdemes elolvasni
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Kedves legutolsó válaszoló: római katolikus vagyok, és nemrégen kezdtem el érdeklődni az ortodox egyháztörténet, az ortodox tanítások iránt. Első ismerkedésnek ezek szerint jó lesz a könyv.
igen, annak kifejezetten jó
mellé esetleg ha idő/hozzáférhetőség engedi javaslom az ortodox út és a hit titka c. könyveket, ezek kevésbé száraz oldalról közelítik meg az ortodoxiát, olyan szempontból jók ,hogy az ortodoxia személyesebb és spirituálisabb mint bármelyik nyugati felekezet, kevésbé kézzelfogható az egész, ennek az oka nagyjából az lehet, hogy keleten a filozófia nyugaton a jog hagyományaival nyúltak a teológiai kérdésekhez
ez utóbbi könyvekből pl sokkal jobban meg lehet érteni mi is az orthodox üdvösségelmélet a theózis lényege
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!