Szerintetek is ez az irgalom?
A tanúk szerint a legjobb példa az irgalomra az, amikor egy anya megszoptatja az éhes csecsemőjét...
ez szerintetek irgalom?
Javítás:
a lejárató kampányt végző kérdező, élvezi, hogy kiforgatja a gondolatokat...
No nem baj...
kérlek, akkor írd le, mi volt a kiadványban: meglátjuk, be mered-e másolni. ugyanis semmi kiforgatás nincs benne.
egy könyvben, és egy folyóiratban is ugyanezt a példát hozták fel az irgalomra...
nem is értem, mire gondolsz, hogy lehet ezt kiforgatni.
te foggal körömmel igyekszel védeni a társulatodat, olyannyira, hogy még kiadványaikat is cáfolod...
sajnos én nem tudom belinkelni a cikket, mert egy új vírusírtót tettem fel, és TELJESEN KITÖRÖLTE a watchtower libaryt....
Én megtaláltam amit fehér szappan tagad (gondolom nem fogod megérteni, hogy hazugságot hazugsággal védesz, ugye?):
" 20 A Biblia az anyának a kisgyermeke iránti érzései által tanít minket Jehova könyörületéről. Az Ézsaiás 49:15 -ben ezt olvassuk: „Hát elfeledkezhetik-é az anya gyermekéről, hogy ne könyörüljön [ra·chamʹ]
méhe fián? És ha elfeledkeznének is ezek: én te rólad el nem feledkezem.” Nehéz elképzelni, hogy egy anya elfelejtené megszoptatni a kisgyermekét, vagy elfelejtene gondoskodni róla. Hiszen egy csecsemő magatehetetlen, ezért éjjel-nappal igényli édesanyja figyelmét."
Szia!
Még a tanítások által ismertetett tanú állapotot sem értették meg. A tanú állapot nem egy könyvben leírt fiktív lény melletti tanúskodást jelent, hanem azt a létállapotot, hogy minden belső és külső történés a tudat tanúskodó jelenlétébe kerül. Éberség, ahogy Jézus Krisztus tanította. A kegyelem, irgalom pedig a szenvedés vége. Annak felismerése, hogy a szenvedés addig szükséges, amíg ráébredsz, hogy szükségtelen.
köszönöm, közben újratelepítettem a könyvtárat, amit vírusnak érzékelt a gépem:
egy kis kiegészítés, hogy miért is irgalmat írtam:
"irgalmas [szó szerint: könyörületes]”
a közeledj Jehovához könyvben van ez, és én erre gondoltam, illetve innen szedtem az irgalmas kifejezést.
a problémám nem a bibliaversel van, hanem a tanú magyarázattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!