Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nemrég láttam a jw. -tvt. A...

Nemrég láttam a jw. -tvt. A műsorvezető neve alá ez van kiírva: vezetőtestület. MIÉRT?

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam, hogy csak együtt Vezető Testület a hét ember, ráadásul olvastam, hogy kiigazítást tettek, külön leírták, hogy nem vezetőtestületnek kell írni a nevüket, mert az az első századi vezetőtestületre vonatkozik, a rájuk vonatkozó név helyesen: Vezető Testület, de ez csak akkor él, amikor mindannyian ottvannak.

most akkor ezek az emberek saját magukat hazudtolták meg élő adásban, amikor egy tag neve alá ezt írták: vezetőtestület.

vagy az illető valamelyik első századi vezetőtestületi tag reinkarnációja, nyílván az utolsó tagé, hisz az egymagában volt vezetőtestület.

vagy csak simán pancserek, akik a legalapvetőbb dolgokra sem képesek figyelni a tanításukból, illetve mondják, csak nem alkalmazzák azokat?

2015. aug. 6. 06:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Úgysem fogják megérteni, szerintük minden ferdítés normális, mert a vezető testület mondja azokat, és NEM FOGJÁK megkérdőjelezni ezt a fennhatóságot. Ez van kérdező, törődj bele, ezeken csak Isten tud segíteni, más nem.
2015. aug. 6. 09:50
 12/20 Mulder614 ***** válasza:

attól fogy a vezető testület tagjai még vannak, voltak és lesznek is téves elképzeléseik és magyarázatuk a bibliával kapcsolatban.

én tanú vagyok és ezt bátran elismerem.

2015. aug. 6. 09:54
 13/20 anonim ***** válasza:
Kérdető, én a kérdésed első bekezdésére gondoltam, nem a videófeliratra. Annak add meg a forrását, ha kérhetném.
2015. aug. 6. 10:17
 14/20 A kérdező kommentje:

Kedves 23%-os, sebaj, ismét bemásolom neked a 7-es válaszomat.

A kérdező kommentje:

"ostoba szájtépős"nek üzenem, hogy sok kiadványban olvastam ezt a megkülönböztetést az első századi, és a mostani vezetők között.

2015. aug. 6. 10:26
 15/20 anonim ***** válasza:

Na jó, látom hogy így veled nem jutunk előrébb, segítek:

"▪ Az eddig megjelent kiadványokban a „vezető testület” kifejezést használtuk, ha az első századi testületről volt szó, a modern kori szervezet esetében a „Vezető Testület” kifejezéssel utaltunk erre a testületre. Az átdolgozott Kik cselekszik Jehova akaratát? (jl) című füzettel kezdve mostantól a magyar helyesírási szabályoknak megfelelően mindkét esetben a „vezetőtestület” írásmódot használjuk a kiadványokban."

2015. aug. 6. 10:35
 16/20 A kérdező kommentje:

Ez egy új megvilágosodás? Ki tudja ezt követni... Mindenesetre köszönöm az infót, de, hogy téged idézzelek, elvárható lett volna, hogy megadd a forrást, de nyílván amit nekem elvárható, az magadra nézve nem kötelező.

Mindez nem magyarázza, miért nem ez van odaírva: "A vezetőtestület tagja"

2015. aug. 6. 10:55
 17/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, bocsánatot kérek, de TE ÁLLÍTOTTÁL VALAMIT, minek NEM NÉZTÉL PONTOSAN UTÁNA! Ne az én saram legyen már az olyan kérdező felületessége, aki össze-vissza irkál rólunk mindenfélét, majd a másikra hárítja, hogy ő nem segített.

És ha pontosan értelmezed, oda volt írva, hogy EDDIG milyen formában írtuk e kifejezést magyar nyelven és ezek után hogy lesz. Nem egy "újabb" megvilágosodás, hanem te nem voltál pontos, olyant állítottál, ami nem úgy van. És egy ilyen értelmetlen állításra építetted fel a kérdésidet és a kritikáidat mely nem kicsit volt sértő a Tanúkra nézve, ezért az előző jelzőket egyáltalán nem érzem túlzásnak, sőt!

2015. aug. 6. 11:09
 18/20 anonim ***** válasza:
Az a felirat, hogy "vezetőtestület" éppen azt jelenti, hogy ennek a testületnek a tagja! Nem tudom, hogy mi nem érthető ebben? Vagy netán ezen címke láttán te a teljes vezetőtestületet érted alatta? Nem gondolod, hogy ez így teljesen normális, bevett gyakorlat és mindenkinek érthető? Miért kell ilyen kiforgatott és értelmetlen kérdésekkel foglalkozni?
2015. aug. 6. 11:19
 19/20 A kérdező kommentje:
Szerintem éppen nem azt jelenti. Akkor jelentené azt, ha az lenne odaírva.
2015. aug. 6. 11:29
 20/20 A kérdező kommentje:
Ha értelmetlennek, és kiforgatottnak tartod a kérdésem, ne foglalkozz vele. De hamár kiforgatásról beszéltél, te magad forgattad ki azzal, hogy a vezetőtestület felirat azt jelenti, hogy a vezetőtestület tagja. Rémlik a kongresszusról valami olyasmi, hogy egy koordinátor nem ment túl a hatáskörén? Nem érezte úgy, hogy ő maga a vének testülete? Megszavaztatta azt az esküvőt nem? Ennyi erővel akkor a koordinátor kiírhatná,hogy xy vének testülete. Gondolom, neked semmi kifogásod nem lenne, sőt, gratulálnál, és megjegyeznéd, hogy te ezt már régen javasolni akartad, ugye?
2015. aug. 6. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!