Elvált (akár gyerekes) nőt feleségül venni miért bűn?
Ha a férji is elvált már?
Ha tényleg szeretik egymást megbánták és bocsánatot kértek a bűneik miatt akkor is elítélendő?
És ha válás után tértek meg és úgy akarnak újra házasodni?
Miért lenne? O.O
Ha ortodox kohanita vagy akkor "bűn",de egyébként meg nem.
nem egyáltalán nem bűn.
hisz már elvált és nem a másét veszed el.
más kérdés az hogy a válás oka te voltál e vagy sem....
főleg ha gyerek is van benne.
"És ha válás után tértek meg és úgy akarnak újra házasodni?"
Egyetértek. Akik az Úrban házasodnak, annál jobb frigy nincs.
Mivel ez a vallás tiltja a válást!
Ha utána tértek meg, az más: mivel NEM kötöttek egyházi esküvőt, tehát ez nem számít igazi házasságnak a vallás szerint.
A Biblia tanítása szerint, ha a nem hívő el akar válni megteheti, ilyenkor a hívó elhagyott fél is megházasodhat:
"A többieknek azonban én mondom, nem az Úr: Ha valamelyik testvérnek hitetlen felesége van, aki kész vele élni, ne küldje el. S ha valamelyik asszonynak hitetlen férje van, és az szívesen marad vele, ne hagyja el férjét. Mert a hitetlen férjet megszenteli felesége, és a hitetlen asszonyt megszenteli férje. Különben gyermekeitek tisztátalanok volnának, pedig szentek. De ha a nem hívő fél elválik, hadd váljék el. Ilyen esetben a testvér vagy nővér nincs lekötve, hiszen Isten békességre hívott minket." (1Kor 7,12-15)
Ha pedig mindkét fél hitetlen volt, akkor még könnyebb a szituáció. Az égvilágon semmi akadály nincs.
5-ös
Ezzel - 1Kor 7,12-15 még sosem találkoztam.
Valamiért nem mondogatják az emberek.
Az ellenkezőjével találkoztam már.
Hogy hívő hitetlennel ne házasodjon.
ír még érdekes dolgokat.
Ezt köszönöm ! Ez hasznos volt nekem!
Ha valaki katolikus lett, de a párja nem, az kérheti a házasságának érvénytelenítését.
Egyébként pedig nem, nem, és NEM!
Megmondatott továbbá: Valaki elbocsátja feleségét, adjon néki elválásról való levelet. Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznává teszi azt; és a ki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!