Ha napjainkban élne Pál apostol, mit hirdetne? Mi volna az evangélium üzenete?
Amit akkor,nincs más!
1-es megelőztél :)
Ugyanazt.És megtoldaná Lukács 18,8 kérdésével:
Mindazáltal az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-é hitet e földön?
7 és Roland! Ez mélyebb kérdés: az áldozati alapú vallást (zsidó, de az táltos és sámán vallások is) felváltja egy lemondás alapú - a kereszténység
ugyanaz, mint amikor a hindu áldozati vallást leváltotta a lemondás alapú buddhista Nagyon is lényeges kérdés.
én úgy tudom ez egy kifejezett konpromisszum volt, a hívők egy része azzal érvelt ,hogy inkáb elzárkózik a hústól mert szinte minden esetben rituális vágásról van szó, még mások azzal érveltek, ugyan, hisz más isten úgy sincs kit érdekel ki mit csinál a húsal az csak hús marad, meg lehet enni
előbbieket az utóbbiak felháborították, úgy érezték nem hitelesek, és nem akartak képmutatókkal egy közösségben lenni
Pál ezért mondta végül ,hogy bár igaza van azoknak akik azzal érvelnek ,hogy más isten úgysincs kár aggódni, de jobb mégis tekintettel lenni a többiekre, ezért jött a konpromisszum
na de már erősen eltértünk a kérdéstől, szóval amit akartam mondani, hogy valószínűleg erről már nem lenne szó
valószínűleg nem adna hajviseleti szabályokat sem, hiszen ma már a haj nem jelöl olyasmit mint akkor
pár ilyen dolog van csupán de amúgy az üzenet ugyan az lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!