Isten csak a földet és a földi életet teremtette vagy az egész univerzumot, csillagokkal, törpebolygókkal, gázóriásokkal, üstökösöket stb?
Más bolygóra is teremthetett életet?
A dinoszauroszokat is ő teremtette?
Minek csinálta ekkorára az űrt, ha csak a földnek van értelme?
Kérdező
Istennek hogy lehet képmása, ha nem létezik fizikailag?
Mert úgy nem lehet képmása, mint majomnak az ember (vagy fordítva).
Szervusz
Minden teremtett dolgot (fizikait és nem fizikait), Isten hozott létre.
(A nem fizikai alatt értem a mágneses erőt, a levegőt, a hangot, sebességet....stb)
egy-két idézet, amit a Biblia ír erről:
Jób 9:8
Egymaga feszíti ki az egeket,
És lépked a tenger hullámhegyein;
Zsoltárok 104:2
Világosságot öltöttél magadra ruha gyanánt,
Kifeszítve az egeket, mint egy sátorlapot.
Ézsaiás 42:5
Így szól az igaz Isten, Jehova, az egek Teremtője, a Hatalmas, aki kifeszíti azokat, aki kiteríti a földet és annak termését, aki leheletet ad a rajta levő népnek, és szellemet a rajta járóknak:
Amikor ezek a szavak íródtak, még a tudomány messze elmaradt a maitól....de az akkor élt emberek megértették, és tisztelték Isten azért a sok csodás ajándékért, amit adott az élethez számunkra, hogy élvezni tudjuk azt:-)
"Más bolygóra is teremthetett életet?" - ezzel kapcsolatban egy valamit biztosan tudunk:
"Mert így szól Jehova, az egek Teremtője, Ő, az igaz Isten, a föld Megformálója és Alkotója, Ő, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, aki azért formálta meg, hogy lakjanak rajta: „Én vagyok Jehova, és nincsen más." Ézsaiás 45:18
és
"Ő alapította meg a földet annak szilárd helyein;
Megingathatatlan lesz az időtlen időkig, igen, mindörökké."Zsoltárok 104:5
Hogy van-e más bolygón élet a földön kívül, erről nem tudhatunk, mert semmit nem tudat erről velünk Isten. De ha lenne, amikor Ő jónak látja, el fogja mondani nekünk:-)
"Minek csinálta ekkorára az űrt, ha csak a földnek van értelme?" - ha az űrben nem működne minden pontason Isten törvényei szerint, nem lehetne élet a földön. Már akkor sem, ha a föld nem olyan szögben lenne megdőlve, ahogyan megvan.
A Planetáriumban erről nagyon jó és szép előadáskat hallhatsz és láthatsz:-) ...alkalom adtán
11#
"Istennek hogy lehet képmása, ha nem létezik fizikailag?
Mert úgy nem lehet képmása, mint majomnak az ember (vagy fordítva)."
Szia!
Engedd meg,hogy én is megpróbáljak válaszolni a kérdésedre.Az,hogy Isten nem fizikai testtel rendelkezik,az nem jelenti,hogy nincs látható a fizikainál valóságosabb formája.A szellemi lényeket nem úgy kell elképzelni,hogy párák,hanem valóságos szellemi "anyag" testük van.Isten képmása a Messiás,és az ő hasonlatosságára lett teremtve Ádám,legalábbis a Biblia szerint.
Üdv.-Roland
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!