Mit csináljak a kollégámmal?
Folyamatosan felidegesít a dolgaival?
Hogy legyek nyugodt,ha elszáll tőle az agyam?
Keressek másik állást?
akkor ennyi. a biblia ezt mondja:
18 Ha lehetséges, amennyire tőletek függ, minden emberrel békében legyetek.
már idéztem. látod, hogy min múlik: rajtad. ha elért egy határt, ne légy balek. ne végezd el az ő munkáját, fogd vissza magad.
Szervusz
Mivel kollágák vagytok, és ez a kenyérkereseti lehetőségetek, talán jó lenne leülni és beszélgetni arról, ami számodra nehezen elviselhető. Ha beszéltek róla talán számodra is jobban érthető, illetve átláthatóbb lesz az, miért olyan, amilyen. Ha megismered az okait, lehet, a kollégád elviselhetőbb lesz a számodra.
Tudd meg, miért ilyen(olyan) a viselkedése.(Mi áll a viselkedése mögött) Hidd el, ha valamit értesz, mi miért van, könnyebb elviselni.
Mivel munkatársak vagytok megér egy beszélgetést egy tea, vagy kávé mellett.
Mivel nem írtál konkrétan semmit, ennyit tudok mint keresztény ajánlani.
Megértem a helyzeted. Én is voltam hasonló helyzetben, és minden igyekezetem ellenére, hogy keresztényien gondolkodja felőle, állandóan tele voltam vele kapcsolatban mindenféle bosszú fantáziákkal, és a legkevésbé azt tudtam elképzelni vele kapcsolatban, hogy a szabadidőmet vele töltsem. Egyszerűen vannak olyan emberek, akik visszaélnek azzal, ha jóindulattal és toleránsan próbálsz hozzáállni a dolgaikhoz, amit akár ellenedre követnek el, és sokkal inkább olyan hatást vlt ki belőlük, ha te mindezt türelemmel és jóindulattal próbálod elviselni, hogy egy idő után már úgy érzik fát is vághatnak a hátadon, ahelyett hogy észrevennék magukat.
És elképzelhető, hogy ha ezután még megpróbálják közeledni felé, azt is önigazolásra használná.
Imádkozz érte, így szeresd felebarátként, hogy Mindennek ellenére jót kívánsz neki és áldást imában. Isten meg majd eldönti hogy mihez kezd a dologgal.
Lehet,hogy azért vagy ilyen kolléga mellett,mert Isten téged akar megváltoztatni,például,hogy ne legyél ingerlékeny,illetve hogy megtanulj tűrni!
Szerintem mindennap adj őérte hálát Istennek,és változás fog jönni, a te életedben biztos.
ajánlom a Gandhi-ról készült életrajzi filmet.
erőszakmentes aktív tiltakozás. folyamatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!