Gyermek megkeresztelésekor kötelező keresztszülőt választani?
Az én fiam 1 éves és ugyanez a gondom! Én úgy tudom, hogy nem kötelező, anélkül is megkeresztelik, de ajánlott. Nekem viszont fontos lenne a keresztelőn kívül az is, hogy legyenek keresztszülei.
Szerintem kérsezzétek meg abban a templomban, ahol meg szeretnétek kereszteltetni, biztosan segítenek!
Úgy tudom, nem kötelező. A szülő is keresztvíz alá tarthatja a gyermeket, hiszen a keresztelés annak a vállalása, hogy a gyermeket kersztényi hitben fogják nevelni. Nem a gyermek vállalása. Később lesz az övé, ha ezt ő maga megerősíti. A keresztszülő pedig vállalja, hogy a megkeresztelt gyereket támogatja lelki fejlődésében és a kereszténység megismerésében.
Kár ettől a segítségtől őt és önmagadat megfosztani. :):)
Ha nincs olyan barátotok akire nyugodt szívvel rábíznátok a gyermeketeket, akkor úgy tűnik, baj lehet a kapcsolataitokkal.
ez a szokás. de ide is leírom, hogy a keresztszülő csak a másodlagos dolog. itt a gyermekednek a Jézushoz kötelezed el és közelebb viszed hozzá így teljesen mindegy, hogy ki a keresztszülő mivel ez nem lényeg Isten szemében, mivel ez csak egy rituálé és a keresztszülőválasztás csak egy szokás.
ha semmi érdemleges embert nemtalálsz akkor kérj fel valakit a gyülekezetből ahol tervezed a keresztelőt. de amúgy meg ha nemválasztassz akkor a gyereked majd idősebb korában ugyanide fogja írni a színvonalon aluli kérdéseket, hogy Most megvagyok keresztelve ha nincs keresztszülőm? inkább intézd el rendesbe és ne csinálj botrányt meg semmit. mindenki megtudja oldani akkor te miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!