Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi napjainkban az egyházak...

Hoffman József kérdése:

Mi napjainkban az egyházak feladata?

Figyelt kérdés
Mivel kellene szerinted leginkább foglalkozniuk?
2015. júl. 23. 15:59
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Egy egyház van, Krisztus egyháza és az a feladat, hogy minél több ember üdvözüljön, mert ez Isten akarata. De ennek a testnek több része van és minden résznek más a feladata.
2015. júl. 23. 16:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

ez nyilván a vallástól függ, de gondolom társadalmi szerepvállalásra gondolsz

egyébként az egyházat ne feltétlenül úgy gofgd fel mint pl egy államot, hanem inkáb mint a hívei összességét

2015. júl. 23. 20:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Erkölcsből példát mutatni! :)
2015. júl. 23. 20:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Földi "egyház" sok van. Biblia mondja, hogy Krisztus egyháza azokból áll, akik szívből befogadták Őt és ezzel újjászülettek.

Feladat:

Máté 28,18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,

28,20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!

(János

13,34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

13,35 Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok. )

Mert Isten azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön

1 Tim

2,4 A ki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson.

Egyben:

Róma

10,9 Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.

10,10 Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.

10,11 Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül.

10,12 Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.

10,13 Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.

10,14 Mimódon hívják azért segítségül azt, a kiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, a ki felől nem hallottak? Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül?

10,15 Mimódon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek? A miképen meg van írva: Mely szépek a [Ésa. 52,7.] békesség hirdetőknek lábai, a kik jókat hirdetnek!

10,16 De nem mindenek engedelmeskedtek az evangyéliomnak. Mert Ésaiás azt mondja: Uram! [Ésa. 53,1.] Kicsoda hitt a mi beszédünknek?

10,17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.

2015. júl. 24. 08:56
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

Bűnmegelőzés, drogprevenció, lelki támasz nyújtása, lelkigondozás.

Isten üzenetének terjesztése.

Gyerektáborok szervezése, közreműködés temetéseken, esküvőkön, szociális munka, segélyezés, idősek gondozása, idősek otthonának működtetése és még rengeteg fealadtuk van..

2015. júl. 24. 10:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Krisztus útján járni és erre az útra vezetni az embereket. Mindig ez a legfőbb misszió, kortól, helytől függetlenül.
2015. júl. 26. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!