Mi napjainkban az egyházak feladata?
ez nyilván a vallástól függ, de gondolom társadalmi szerepvállalásra gondolsz
egyébként az egyházat ne feltétlenül úgy gofgd fel mint pl egy államot, hanem inkáb mint a hívei összességét
Földi "egyház" sok van. Biblia mondja, hogy Krisztus egyháza azokból áll, akik szívből befogadták Őt és ezzel újjászülettek.
Feladat:
Máté 28,18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
28,20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!
(János
13,34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
13,35 Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok. )
Mert Isten azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön
1 Tim
2,4 A ki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson.
Egyben:
Róma
10,9 Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.
10,10 Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.
10,11 Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül.
10,12 Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.
10,13 Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
10,14 Mimódon hívják azért segítségül azt, a kiben nem hisznek? Mimódon hisznek pedig abban, a ki felől nem hallottak? Mimódon hallanának pedig prédikáló nélkül?
10,15 Mimódon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek? A miképen meg van írva: Mely szépek a [Ésa. 52,7.] békesség hirdetőknek lábai, a kik jókat hirdetnek!
10,16 De nem mindenek engedelmeskedtek az evangyéliomnak. Mert Ésaiás azt mondja: Uram! [Ésa. 53,1.] Kicsoda hitt a mi beszédünknek?
10,17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.
Bűnmegelőzés, drogprevenció, lelki támasz nyújtása, lelkigondozás.
Isten üzenetének terjesztése.
Gyerektáborok szervezése, közreműködés temetéseken, esküvőkön, szociális munka, segélyezés, idősek gondozása, idősek otthonának működtetése és még rengeteg fealadtuk van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!