Jehova tanúinál miért kell újra megkeresztelkedni? Gyerekkoromban már meglettem keresztelve. (bővebben lent )
Szervusz
Amikor megkereszteltek, nem te döntöttél. Így attól függően, milyen családba születtél, olyan vallásunak kereszteltek meg. Véletlenszerü.
Viszont megkeresztelkedni, annyit jelent, Krisztus követőjévé válsz, és az bizony felelőséggel jár. Egyrészt, azt, hogy hogyan kell ezt tenni, Krisztus példát, és mintát hagyott, tehát nem kell találgatnunk, van kit ebben is követnünk.
Az egyetlen keresztelekési formát, a Máté 28:18-20-ban mondja el Jézus a tanítványainak:
"Jézus pedig odament, és így beszélt hozzájuk: „Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön. Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”"
Figyeld meg kérlek, hogy Jézus elmondja a tanítcányainak, miért ad ilyen parancsot nekik: "Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön", tehát van joga parancsot adni annak, aki a követője akar lenni.
Miért kellett menni és tanítani az embereket?: "tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek" és ebben a munkában azt ígéri Krisztus velük lesz a "világrendszer befejezéséig”.
Tehát ez a munka ma is folyik.
Tehát a keresztelkedés csak akkor ér valamit, ha megértjük Krisztus tanításait, amiben Krisztus támogatására számíthatunk folyamatosan, de ez senkire, egy emberre nézve sem kötelező. Minden ember egyéni döntése, hiszen Krisztust a saját családja sem követte amedig élt(kivéve az anyját). Csak halála után vált követőjévé néhány féltestére...
szóval Jézusnak adatott minden hatalom az égen és a földön...
aha. akkor csak azt nem értem, miért nem neki szolgáltok? Miért Jehovának? hiszen a fiának adott minden hatalmat...
nyílván nem véletlenül.
Kedves kérdező!
Már Kzitus is idézte a Máté 28:19,20-at de kiemelem a lényeges részeket: "tegyetek tanítvánnyá...kereszteljétek meg őket...tanítsátok meg őket" (Jézus minden tanítására)
Jézus Krisztus szavai szerint tehát csak az keresztelhető meg, aki "tanítvánnyá" vált (Görögben 'mathétész', olyan valaki, aki KÖVETI a tanítója/mestere utasításait és elsajátítja a felfogását/gondolkodásmódját), vagyis aki Krisztus KÖVETŐJE - és megtanították a tanításaira.
Nos, ez nyilván nem mondható el a csecsemőkről, vagy a nagyon fiatal korúakról.
Jehova Tanúiként is tudjuk, hogy a "gyermekek" (itt elsősorban fiatalkorút kell érteni) csak akkor keresztelhetők meg, ha már önálló hitük van - előbb NEM.
A keresztelkedéssel azt fejezzük ki, hogy szeretnénk jó kapcsolatban lenni Istennel. Ezt csecsemőként nem tudjuk megtenni. Tehát a keresztelkedéshez elég idősnek kell lennünk ahhoz, hogy ismeretet szerezzünk Istenről, és Jézus tanítványai legyünk (Cselekedetek 8:12; 1Péter 3:21). Úgy leszünk Jézus tanítványai, ha megismerjük a parancsolatait és engedelmeskedünk azoknak. (Olvasd el: Máté 28:19, 20.)
Jézus apostolainak a napjaiban sokan megragadták a lehetőséget, hogy megismerjék Istent és Jézust. Például amikor egy férfi megtudta, hogy Jézus halála lehetővé teszi a megmentést, késlekedés nélkül a követője lett. Ma is sokan lesznek Jézus követői, akik őszintén keresik az igazságot. (Olvasd el: Cselekedetek 8:26–31, 35–38.)
Kedves Kérdező!
Hallgass az első Hozzászólóra ,tehát NE KERESZTELKEDJ BE JEHOVA TANÚJÁNAK!!!
Kerüld el őket saját jól felfogott érdekedben, mert ez is egy szabadkőműves szekta , mint pl. a Hit gyüli, Adventisták, Pünkösdiek! A Bibliájuk pedig tele van SZÁNDÉKOS ferdítésekkel ! Az pl SÚLYOS FORDÍTÁSI HIBA ILL. INKÁBB FERDÍTÉS, hogy "bizony mondom néked ma , velem leszel a Paradicsomban!" Ugyanis ez így van a Héber Bibliában , Sehova Kamui, hogy "bizony mondom néked , ma velem leszel a Paradicsomban!"
É
Előző vagyok.
Ez még a jéghegy csúcsa a ferdítésekben!
Úgyhogy Jehova Tanúi, szálljatok magtokba, de nagyon gyorsan, mert bár nem tudjátok , de az Antikrisztus szolgáljátok!!! Bár hozzáteszem, ez sajnos minden felekezetre igaz...
LÉPJETEK KI MÉG MA!!! És dobjátok el az őrtorony bibliát mert KAMU!!!
Üdv. Dalma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!