Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg lehet keresztelkedni...

Meg lehet keresztelkedni nagyobb korban is? Ciki?

Figyelt kérdés
A szüleim nem kereszteltek meg anno, mert anyum nem vallásos és (gondolom) ezért. Apukám viszont igen, és is szeretnék megkeresztelkedni, mert járok templomba meg minden, és zavar hogy tudom hogy nem vagyok megkereszetelve, és nem is vehetek Úrvacsorát, amit bizony az öreg nénikék mindik megnéznek:( 16 évesen meg lehet keresztelkedni?
2010. márc. 5. 11:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Melyik egyházra gondoltál?

Ha még nem döntötted el, vagy nyitott vagy, kérlek tanulmányozd át ezt:

[link]

+ www.depositum.hu

2010. márc. 6. 01:30
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó válaszolónak: templomba jár, és szeretne úrvacsorá venni, tehát bizonyára nem a katolikus egyházhoz akar tartozni:)

Kedves Kérdező! Fordulj a gyülekezet lelkészéhez, biztos örülni fog a szándékodnak. Felnőtt keresztség a konfirmációval azaz a hitvallástétellel együtt történik, hiszen ez már a te tudatos döntésed (szemben a csecsemőkkel), ezért néhány alkalommal elbeszélgethetsz majd a lelkésszel a Biblia alapvető tanításairól (gondolom), hogy felkészülj rá.

2010. márc. 6. 20:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ebbe így, ahogy most vagy nem kéne belevágnod. A keresztség nem egy vicc, vagy egy intézmény, hanem szentség. Azért kaptuk ajándékba, hogy helyrehozd az életed és letörölhesd a bűneidet. És nem csak ez, hanem szövetséget kötsz az Úrral. Ráadásul bűnvallás nélkül, és igazi bűnbánat nélkül- az én hitem szerint- semmit nem ér. A keresztséggel a bűneid mosod le.

Ha csak az öreg nénik miatt teszed és az tart vissza, hogy hátha ciki, akkor ez azt jelenti, hogy nem vagy rá kész lelkileg és semmi komolyat nem jelent a szemedben. Csupa jóindulatból mondom, hogy ne tedd, hanem először imádkozz sokat, gondolkozz el az életeden és nézz meg más keresztény vallásokat, ahol tényleg a Biblia szerinti keresztséget veheted fel. Ez nagyon fontos!!!!

2010. márc. 29. 19:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Újra elolvasva amit írtam, úgy tűnik, hogy magától a keresztségtől intelek. Pedig nem így van, sőt! A legfontosabb az én számomra is, hogy meg legyek majd keresztelve, ha az életem végleg az Úr kezébe leszek képes tenni.

Nagyon szorítok hogy meg tudj keresztelkedni igazán, a Biblia tanítása szerint!

2010. márc. 29. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!