Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ekkora divat most a...

Miért ekkora divat most a kereszténység?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nem arról van szó aki tényleg keresztény, hanem azokról akik csak annak vallják magukat, de az életük, a gondolatvilág nagyon messze van a keresztényekétől.

Sokat szoktam kommentelni cikkek alá és általában a leggyűlölködőbb emberek verik a mellüket hogy ők keresztények. Úgy gondolom hogy ez nem jó. Ezzel lejáratnak minket, keresztény érzelmű embereket. Vagy pont ez a cél?

2015. júl. 16. 05:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

7.!

Íme, az érvelési hibáid:

1. [link]

Azaz "eltúloztad, megváltoztattad vagy teljesen egy általad kitalálttal helyettesítetted a másik álláspontját azért, hogy könnyebben megtámadhasd, az övét helytelenebbnek, a sajátodat pedig helyesebbnek állíthasd be."

2. [link]

"Azt mondtad, hogy állításod mindaddig vitán felül áll, amíg valaki nem tudja kétséget kizáróan bizonyítani annak hamisságát."

Kicsit leegyszerűsítve: A keresztények hülyék. Ez vitán felül áll. Tehát bizonyíték nélkül fogadja el mindenki azt, ami a fejedben megszületett. :))

2015. júl. 16. 10:16
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Hát ha egyszer egy evolúciótagadó szekta tagja vagy, mit csodálkozol hogy ezt felróják neked?"

Hogy lennék evolúciótagadó, mikor egy közeli ismerősöm hatására majdnem biológiára mentem továbbtanulni?

Meg nem vagyok szektás, keresztet vetni a katolikusok szoktak és az Egyház nem tagadja az evolúciót. Legalább ismernéd, amit támadsz... :))

2015. júl. 16. 10:17
 13/17 anonim ***** válasza:

Az egyetlen gond csak az, hogy én a Bibliából idéztem a szektatagokra vonatkozó előírásokat.

Tehát a te beírásod a szalmabáb.

Szintén szalmabáb hogy azt mondtam volna "a keresztények hülyék". Én azt mondtam a kereszténySÉG hülyeség. Egyénekkel nem foglalkozunk.

A kereszténység pedig vallás. Minden vallás hazugság. Végülis a Föld nem lapos, a denevér nem madár, és nem gyilkoljuk le aki szombaton dolgozik ugyebár.

--

Ha keresztény vagy, akkor definició szerint evolúciótagadó.

Ugyanígy ha náci vagy, akkor hiszel az eugenetikában, a fajelméletben, és hogy a zsidó az etnikum (pedig nem az).

Az meg egy dolog hogy "A Zegyház" mit hazudozik amíg a pamfléjukban az van írva hogy "puff! megjelent a mezőn 1000 elefánt!", meg hogy "az oroszlánok növényevők, és a Világegyetem 6000 éves".

Ha majd elszakadnak a Bibliától lesz miről beszélnünk.

De amíg a Mein Kampfot lobogtatod mint hited összefoglaló művét, addig az alapján fogom megítélni az ideológiádat.

2015. júl. 16. 10:33
 14/17 anonim ***** válasza:

Manapság divat csoporthoz tartozni.Olyan,mint ha felkötnéd a banda fejkendőt.

Az ember alapvető pszichés igénye,hogy tartozzon valamilyen közösséghez.

Ez lehet "faji",ideológiai,munkabeli,érdeklődéskör szerinti (motoros,náczzi,bélyeggyűjtő),vallási,esetleg ezek kombinációi,stb...

2015. júl. 16. 11:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Az, hogy tömeges ébredés van, az tény. És jelzés is. Nem divat lett, csupán Isten megtalálja azt, aki őszintén keresi őt ebben a mocskos világban.
2015. júl. 16. 15:48
 16/17 anonim ***** válasza:

A világ nem mocskosabb mint 400 éve,mikor elegendő volt egy olvasottabb nőre rásütni,hogy boszorkány.A brutális tortúrán átesve (fogóval harapdálva,körmöt letépve,kihúzott fogmederben szeggel vájkálva,megerőszakolva fehéren izzó vasrúddal) beismerő vallomást kicsikarni és elégetni egy oszlophoz kötve.

A kereszténységnél ártalmasabb dolog nem történt még a Homo Sapiens pályafutása során.Ehhez képest Hitler,Sztálin,Pol Pot,meg a Kim-ek kispályás senkik a tömegmészárlás terén.

Próbálják eltűntetni,elbagatelizálni és bedumálni,hogy egyedi esetről van szó,amit 1-2 kattant csinált.

Emiatt divat.Nem olvasnak utána és eszik a Jézus sztorit,aminek tanítása totálisan ellentétes a kereszténység elmúlt kb 2000 évével.Persze azt szemezi ki mindenki,ami fekszik az aktuálpolitikához (béke vagy ostorral kergetés).

2015. júl. 17. 20:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ez azért van, mert valamivel érvelni kell. Ezek az emberek nem igazi keresztények. Például nézz meg egy kérdést a homoszexualitásról vagy abortuszról. Hirtelen mindenki kereszténnyé változik ott. És ezt most véleménynyilvánítás nélkül mondom, de szerintem aki amúgy nem keresztény, az egy vita erejéig se legyen az egy könnyebb érv kedvéért.
2015. júl. 18. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!