Vallás váltás segítene? Szeretnénk templomban esküdni
a párom és én is római katolikusok vagyunk, de sajnos ő már elvált, így nem esküdhetünk templomban. Esetleg, ha vallást váltanánk, akkor úgy össze tudnánk házasodni templomban is?
Én igazából hívő embernek tartom magam, mindig is az voltam, de különösebben számomra nem az a lényeg, hogy katolikus, református vagy épp evangélikus.
Tehát az lehetséges lenne, hogy elmegyünk a jövendőbeli férjemmel egy másik plébániára és ott ezt elmondjuk a lelkésznek? Vagy ne mondjuk el, hogy miért szeretnénk más vallásúak lenni?
És ez milyen procedúrával járna?
Nagyon nem vagyok ilyen dologban képben.
Akiknek esetleg történt hasonló dolog, leírná, hogy mennyi idő volt? Mibe került esetleg? (nem csak anyagilag gondolom) Mivel járt ez az egész?
Előre is köszönöm a válaszokat!
"Ilyen például, ha felelőtlen döntés volt"
EZ NEM INDOK!
Indok lehet az, ha pl. valamelyikük terméketlen, de ezt a másik NEM TUDTA. HA tudta, akkor már ez sem!
A keresztény házasság nem egy vicc, hanem egy ÉLETRE SZÓLÓ döntés!
"A keresztény házasság nem egy vicc, hanem egy ÉLETRE SZÓLÓ döntés!"
Igen, én pont így értettem. Arra gondoltam, hogy nem szabad megismerkedésük után egy nappal a templomba rohanniuk, még azelőtt, hogy igazán ismernék egymást. Kell egy kis idő, hogy kialakuljon az igazi szerelem, és ne csak azért vegyen el valaki valakit, mert tegnap szépen mosolyogtak egymásra. Ahogy te is mondtad, nem vicc, tehát az embernek felelősen kell meghoznia a döntését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!