Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A J. Tanúinál van tanúság tétel?

A J. Tanúinál van tanúság tétel?

Figyelt kérdés

Tudja ezt valaki?

Vagy akár tanúk is elmondhatják ha nem gond ez a kérdés számukra.

Mint pl a Baptisták-nál, ki állok a gyülekezet elé és elmondom a megtérésem történetét.

Ilyenre gondolok.

2015. júl. 14. 20:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Jehova Tanúi tanuljatok Páltól.

(Fil 3:1-12)

"Továbbá atyámfiai, örüljetek az Úrban. Ugyanazokat írni néktek én nem restellem, tinéktek pedig bátorságos.

Őrizkedjetek az ebektől, őrizkedjetek a gonosz munkásoktól, őrizkedjetek a megmetélkedéstől:

Mert mi vagyunk a körülmetélkedés, a kik lélekben szolgálunk az Istennek, és a Krisztus Jézusban dicsekedünk, és nem a testben bizakodunk:

Jóllehet énnékem van bizakodásom test szerint is. Ha bárki más mer testben bizakodni, én sokkal inkább;

Körülmetéltettem nyolczadnapon, Izráel nemzetségéből, Benjámin törzséből való vagyok, zsidókból való zsidó, törvény tekintetében farizeus,

Buzgóság tekintetében az egyházat üldöző, a törvénybeli igazság tekintetében feddhetetlen voltam.

De a melyek nékem egykor nyereségek valának, azokat a Krisztusért kárnak ítéltem.

Sőt annakfelette most is kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

És találtassam Ő benne, mint a kinek nincsen saját igazságom a törvényből, hanem van igazságom a Krisztusban való hit által, Istentől való igazságom a hit alapján:

Hogy megismerjem Őt, és az Ő feltámadásának erejét, és az Ő szenvedéseiben való részesülésemet, hasonlóvá lévén az ő halálához;

Ha valami módon eljuthatnék a halottak feltámadására.

Nem mondom, hogy már elértem, vagy hogy már tökéletes volnék; hanem igyekezem, hogy el is érjem, a miért meg is ragadott engem a Krisztus Jézus."

És hallgassatok az intő szavakra amelyeket itt is kaptok nap mint nap, én csak erre kérlek benneteket!

Pál se restelte soha leírni tanúságtételét.

És gondolom egyetlen igaz keresztény se szégyeli azt elmondani, leírni.

Nektek lehet, hogy meg van tiltva az Úrral való beszélgetés, de az helytelen!

Nagyon helytelen!!

2015. júl. 15. 21:21
 12/17 anonim ***** válasza:

Sajnálom kérdező, ha észrevetted, én sem a saját igazságomat írtam, hanem a Bibliából érveltem, azt tettem, amit az ihletett Biblia tanácsol, érveltem és bizonyítottam. Nem is mondtál te sem és a másik válaszoló ellent a Biblia alapján!

Ha valami szomorú, akkor ez nagyon szomorú, mert magas lóról beszélsz velem, vagy fogalmazzak tán úgy, hogy "lesajnálsz" minket, de közben önmagadat csapod be, mert a nyilvánvaló érveket, melyeket ti is láttok, elvetitek, átértelmezitek, csakhogy igazoljatok egy olyan felfogást, melyet mára Isten Szava nem támogat. Megvolt az ideje, megvolt a szerepe annak is, de ma már azok az idők elmúltak! Nem véletlenül íratta le Isten a Szentírást számunkra, idéztem a verset is, mely teljesen egyértelmű.

2015. júl. 15. 21:57
 13/17 anonim ***** válasza:
Esetleg lekicsinyled azt a szellemi vezetést és megelégedést, mely a Biblia ŐSZINTE és ELFOGULTSÁGMENTES tanulmányozása során ér téged? Azt feltételezed tán, hogy ma a Szent Biblia nem elég ahhoz, hogy útmutatást adjon, oktasson, feddjen, hogy felkészítsen és megmentsen téged Isten általa??? Mert ha nem, akkor miért fordulsz olyan szellemi erőkhöz, melyek mögött a Biblia szerint nem Isten áll?
2015. júl. 15. 22:03
 14/17 anonim ***** válasza:

pl a mit tanít valójában a biblia könyv? mert, saját állításod szerint az fölösleges a bibliatanulmányozáshoz. olvasd vissza, amit írtál... nem kellenek hozzá ilyen nem ihletett emberi magyarázatok.

VÉGRE EGYETÉRTEK VELED!!!

2015. júl. 15. 22:44
 15/17 A kérdező kommentje:

" Mert ha nem, akkor miért fordulsz olyan szellemi erőkhöz, melyek mögött a Biblia szerint nem Isten áll?"

Ne haragudj, de megkérdezhetem, hogy milyen "SZELLEMI ERÖKRŐL" beszélsz?

Talán erről?

"és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"

Ha erről a "SZELLEMI ERORŐL" beszélsz akkor igen ezt nem tagadom, de mást én nem ismerek!

2015. júl. 15. 23:32
 16/17 A kérdező kommentje:

De ha már itt tartunk akkor hadd kérdezzem meg én is tőled, hogy te már gondoltál valaha is így önmagadról?

"De a melyek nékem egykor nyereségek valának, azokat a Krisztusért kárnak ítéltem.

Sőt annakfelette most is kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,"

Mond csak, hogy állsz ezzel a kérdéssel?

Azt mondod sajnállak.

Persze, hogy sajnállak mert sajnálatra méltó vagy, mint ahogy én is az vagyok.

Ne hogy azt hidd, hogy én különbnek tartom magam náladnál!

NEM! Én is sajnálatra méltó vagyok mert a bűn bennem is bennem van, itt lakózik minden egyes tagomban.

És ezt csak az Úr kegyelme tudja lemosni.

Ha te nem így látod akkor bizony sajnálatra méltó vagy.

2015. júl. 15. 23:43
 17/17 anonim ***** válasza:
To azt hazudjátok az embereknek, hogy nem lehet Istennel beszélgetni???? Milyen ördögi népség vagytok? Az igék, amiket írtál, azokban sehol sincs erről szó! Ti szándékosan távoltartjátok az eembereket Istentől és csakis az ördögtorony magyarázatait sulykoljátok a fejükbe, miközben Isten maga tanitja üinden gyermekét???? Nem Isten a ti atyátok!
2015. júl. 16. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!