Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A J. Tanúinál van tanúság tétel?

A J. Tanúinál van tanúság tétel?

Figyelt kérdés

Tudja ezt valaki?

Vagy akár tanúk is elmondhatják ha nem gond ez a kérdés számukra.

Mint pl a Baptisták-nál, ki állok a gyülekezet elé és elmondom a megtérésem történetét.

Ilyenre gondolok.

2015. júl. 14. 20:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
nincs. előrre megírt kérdések vannak, előrre megírt válaszokkal. ezeket olvassák fel, és válaszolnak rájuk. erre otthon fel is készülnek. semmi kontrolálatlan dolgot nem engednek: még a végénvalami olyat mondanál, ami nem helyes a zrt szerint. semmi spiritualitás nincs az összejöveteleikben: mosolygás, kézfogás, hogy vagy, mi volt a szolgálatban, ilyen olyan világiak, helyfoglalás, ének, előrre megadott könyv áttanulmányozása, kérdezni csak az emelvényről szabad. egy két program, ami előrre megírt vázlatból, meghatározott bibliaversekkel megy, ének, majd előrre megírt programok előrre megírt kérdésekkel. ének, sipirc haza. ennyi. egy normális szellemi beszélgetést nem lehet folytatni... tiszta 1984
2015. júl. 14. 20:22
 2/17 A kérdező kommentje:

:D :D ugye, hogy viccelsz most!? :D

Ez úgy hangzott mint amikor valaki elmondta, hogy milyen egy merev feleséggel az élete. :D

Bocs de nevető görcsöt kaptam.

Kösz, hogy felvíditottad az estémet.

2015. júl. 14. 21:16
 3/17 anonim ***** válasza:

Nagyobb összejöveteleken vannak, lehetnek élettapasztalatok és ilyen jellegű beszámolók is, mint pl. a kongresszusok. De ezeket nem "tanúság tételnek" hívjuk. Egyébként a folyóiratokban rendszeresen vannak ilyenek, pl az egyik legfrissebb - engem nem kicsit lepett meg a hír:

[link]

Hála Jehovának őértük is!

Remélem Jackie Chan is egyszer köztünk lesz. :-)

2015. júl. 14. 22:40
 4/17 A kérdező kommentje:

3-as ez dícséretre méltó :) viszont két dolgot nem értek.

1) Miért csak hírességek szerepelnek "címoldalakon", mi van az egyszerű emerek tanúságtételeivel?-vagy azok nem számítanak!?

Tudtommal az angyalok a mennyben egyetlen egy megtért emberért is örülnek. :)

2)"A saját családomban viszont szörnyű dolgok történtek. Az apukám sok bánatot okozott az édesanyámnak, és emiatt anya depressziós lett. Tízéves lehettem, amikor anya megszakította a kapcsolatot Jehova Tanúival. Én úgy-ahogy folytattam a tanulmányozást, és 17 évesen megkeresztelkedtem. De hamarosan olyasmit tettem, ami nem méltó egy keresztényhez, és többé nem tartoztam a gyülekezethez.

ÚGY HATÁROZTAM, VISSZATÉREK

Nem sokkal az esküvőm után meglátogatott Jehova Tanúi két felvigyázója a helyi gyülekezetből. Elmondták, hogyan térhetek vissza Jehova Istenhez, és megszervezték, hogy egy misszionárius, Cindy segítsen nekem. Akkorra már nagyon meggyengült a hitem, még abban sem voltam biztos, hogy tényleg Istentől származik-e a Biblia. Cindy próféciákat mutatott nekem, amelyek már mind beteljesedtek. Lassan összebarátkoztunk, és felajánlotta, hogy szívesen átveszi velem a Biblia alaptanításait. Elfogadtam a segítségét. A tanulmányozás során felismertem, hogy Jehova tele van szeretettel, és azt szeretné, hogy boldog legyek.

Újra elkezdtem járni az összejövetelekre. A Tanúk között sokkal jobban éreztem magam, mint a filmes világban. Ám a gyermekkori lelki sérüléseim miatt senkiben sem tudtam megbízni, és nem tudtam magam szeretni. De a gyülekezet egyik tagja segített. Bibliaverseket mutatott, melyekből megtudtam, hogyan küzdhetek meg az érzéseimmel, és hogyan szerezhetek igaz barátokat."

Mi van a kiközösítéssel?

Őt nem közösítették ki, csak úgy cakkom-pakk visszafogadták mintha mi sem történt volna?

Ezt azért elég furcsának tartom. :)

Azért azt megkérdem, hogy Prince is Tanú?

Köszönöm a válaszod!

2015. júl. 14. 22:59
 5/17 anonim ***** válasza:

1. Ezt most mire alapozod? Mert ez nem igaz. Miért lennének csak hírességek? Ők most a világ azon részén azok voltak, de pl. én nem ismertem őket sem, pedig így utólag van néhány filmjük. Egyébként "híresség", "egyszerű ember" megkülönböztetés nincs is, csak az emberek fejében. Mindenkit a saját tettei szerint ítél meg Isten, nemde? :-)

2, Nem írja konkrétan, hogy kiközösítették volna, de ha ez is történt, bárki visszajöhet Jehovához, ha megbánja a korábbi tettét és ennek az életmódbeli változtatással tanújelét is adja.

Nem tudom, hogy Prince aktív Tanú-e, csak a korábbi híreket ismerem. De a Wikipedia azt mondja.

2015. júl. 15. 00:25
 6/17 anonim ***** válasza:
62%

kedves kérdező. nem vicceltem.

kedves 23%-os: nézd meg prince fellépéseit: kereszt, szakál, borosta, alulöltözés, enyhe homofób viselkedés

nézd meg a wiliams testvéreket: himnusz alatt állnak, lobogót hordoznak, térd feletti szoknyát viselnek, és élsportolók.

KETTŐS MÉRCE!!!

EZEKET EGY ÁTLAG TANÚNAK TÍLTJÁK, de a hírességektől elfogadják.

KETTŐS MÉRCE!!!

prince egy sztár. a wiwlams nővérek élsportolók. hány élettörténetet szeretnél, ahol a balettművészek, élsportolók felhagytak azzal, amihez értettek, hogy megfeleljenek a vezető testületnek? hány énekes élettörténetét olvastad már, aki felhagyott vele, hogy megfeleljen a vezető testület elvárásának?

erre princel jössz.

KETTŐS MÉRCE!!!

2015. júl. 15. 08:20
 7/17 anonim ***** válasza:
Én leveleztem egy tanú hölggyel és megkérdeztem tőle, hogy Isten mit mondott, amikor a tanúknál kötött ki? Nem az imára gondoltam, hanem a napi beszélgetésre vele, amikor meg lehet hallgatni. De nem tudta miről beszélek, ő is inkább az életéről mesélt. Nem ismerik a bizonyságot, nem ismerik a megtérést, nem ismerik Istent... én eddig azt hittem, hogy ők is beszélgetnek vele, de hát úgy látszik, hogy nincs kapcsolatuk vele.
2015. júl. 15. 14:07
 8/17 anonim ***** válasza:

A 6-os vádaskodik, ÍTÉLKEZIK és hülyeségeket ír olyan dolgokról, melybe neki sincs közvetlen belelátása - szokása szerint!

T. 7-es válaszoló. Ma a keresztények a Isten Szavából tanulnak és ismerik meg Istent és az igazságait, valamint az akaratát, nem sugalmazásokból, álmokból, vagy közvetlen Istennel való beszélgetésekből.

(Héberek 1:1, 2) "Az Isten, aki régen sokszor és sokféleképpen szólt ősatyáinkhoz a próféták által, 2 ezeknek a napoknak a végén egy Fiú által szólt hozzánk, akit kinevezett mindenek örökösévé, s aki által a világrendszereket is alkotta."

Ma Jézus által szólt hozzánk Isten, vagyis hol tanulhatunk Jézusról? A Bibliában.

(2Tim 3:16-17) "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, 17 hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen."

Egyébként, akik olyanfajta kapcsolatra hivatkoznak Istennel, amiről te beszélsz - azonkívül, hogy a Biblia többek között fent idézett szövegeivel is ellentétben van -, vajon azt tanítják, amit a Szentírás mond? Istent pl. egy háromságnak képzelik el? Vajon ennélfogva olyanok a cselekedeteik, melyeket Jézus "jó gyümölcsöknek" nevezett, vagy megosztottak? Miért van az, hogy sokan, akik ilyen élményekről számolnak be, egymásnak homlokegyenest ellentétesen tanítanak és cselekszenek a különböző egyházakban és azon kívül is?

2015. júl. 15. 17:51
 9/17 anonim ***** válasza:

ok, bocs, te tuti levelezel serénával is, és a tesójával is, prince meglátogatott tavaly, a fellépése előtt, ugye? tudod, ezek, amiket írtam, mind megtalálhatók az interneten. az éremnek két oldala van, az egyik a jw.org. az összes többi a másik. véleményem szerint NEKED NINCS INFORMÁCIÓD prince-ről, sem a wiliams nővérekről. és a kettős mércét is csak akkor látod kettősnek, amikor... de ezt inkább hagyjuk.

szerinted megfelelő nicknév lenne nekem: mr hazugrágalmazóvádaskodó? gondolkodom rajta, hogy felvegyem, mert tölled ezt már annyiszor megkaptam. tudod, mit nem kaptam tőlled?

pl ezt:

MIÉRT?

egy személyes, érdeklődő kérdésed nem volt felém. emlékezz, én érdeklődtem rólad, lepöcköltél: nem ez a téma. PEDIG SZEMÉLYES KAPCSOLAT SZÜKSÉGES, HOGY MEGISMERJÜK A MÁSIKAT, tesó.

te borzasztó rideg, és kemény vagy, nagyon vaskalapos, és sarkos gondolkozású. tuti, hogy vén vagy.

miért osztassz ki mindíg? csak azért, mert olyan infókat írok, amiket te még sohasem hallottál? gondolom, a postást is ,mindíg megharapod...

2015. júl. 15. 18:02
 10/17 anonim ***** válasza:
Ha te nem beszélgetsz vele, az a te bajod, nem az enyém, de legalább hazugságokat ne terjessz Istenről. Bár nem csodálkozom.
2015. júl. 15. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!