Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a szerepe a Bibliában az...

Mi a szerepe a Bibliában az ajtó vérrel való megjelölése?

Figyelt kérdés

2015. júl. 12. 14:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Így jelölték, hogy ott zsidó családok élnek.
2015. júl. 12. 14:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2015. júl. 12. 15:18
 3/8 selvian ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Amikor a Fáraó nem akarta elengedni az Izraelitákat, akkor biztosan Te is ismered jött a Tíz csapás...

Amit te kérdeztél az a csapás volt a 10.

Végül Isten azt mondta a népének, hogy egy kecskegida vagy egy bárány vérével hintsék meg az ajtófélfáikat. Aztán Isten angyala átvonult Egyiptom fölött. Amelyik házon látta a vért, ott nem ölt meg senkit. De minden házban, ahol nem volt vér az ajtófélfákon, megölte az emberek és az állatok elsőszülötteit. Ez volt a tizedik csapás.

A Fáraó gyermeke is meghalt, csak ezek után volt hajlandó végre elengedni az izraelitákat... de ugye utána még üldözőbe vette őket.

Ha érdekel a történet a Bibliából el tudod olvasni a a vérrel való megjelölés

itt van

[link]

Egyébként az egész történet a 2Mózes 7-12-ig fejezetben van leírva.

2015. júl. 12. 16:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyébként keresztény vagyok, de a 10. csapást nem értem. Hiszen ez nem az én Istenem. Mármint.. bocs, hogy nem izraelita vagyok.
2015. júl. 12. 16:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Így jelöltette meg Adonaj azokat a házakat melyekben izraeliták éltek.A többibe pedig Jahve a gonoszok fejedelme elküldte a pokol démonait,hogy mészárolják le az elsőszülötteket.
2015. júl. 12. 21:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor azért jelölték meg az ajtót vérrel hogy védjék a gyerekeiket?
2015. júl. 12. 21:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen azért. Amelyik ház megvolt jelölve a vérrel, oda nem ment be a pusztító angyal amit Isten a Fáraó makacssága miatt küldött Egyiptomra. 9 csapás után még mindig nem akarta elengedni a zsidókat Isten választott népét.
2015. júl. 12. 23:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat.☺
2015. júl. 12. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!