Ti is hinnétek így istenben?
Ha érdekelne a téma, akkor utánanéznél magad is.
Ne haragudj, ismerlek már. Ismerem az itteni írásaidat.
Nem az igazság érdekel téged, és csak arra készülsz, hogyan tudnád szétverni, akármit is írok.
Keresd meg te a bizonyítékokat - HA tényleg érdekel.
...
Azért pár dolgot leírok.
Volt pl. olyan Maugli-gyerek, akit utána megtanítottak beszélni. Beszélt az emlékeiről is... istenről egy szót sem mondott. Arról beszélt, mennyire zavarta, hogy nem tudott megfogalmazni semmit magának, míg nem tudott beszélni.
# 21!
Olvastam már korábban ezekről a gyerekekről és mindamellett, hogy nem kérdezték mindannyiukat Istenről, tehát nem létezik egyetemes felmérés ezt illetően, azt mindannyiukról elmondták, hogy egy közös pont volt náluk, hogy csak és kizárólag a jelen idő létezett náluk. Nem kóboroltak a fantázia világában, csak a most létezett számukra. Meg azt is olvastam, hogy például a szufi hitvallás lényege: "A szufi a jelen idő fia."! Meg azt is olvastam, hogy: "A Zen egész lényege a pengevékonyságú most."! Meg azt is olvastam, hogy: "Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára". Meg azt is olvastam, hogy: "Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől."
Te meg egyébként arról beszélsz, hogy a gyerekek nem beszélnek egy fantázialényről. De ki mondta, hogy itt a fantázia termékéről van szó, hiszen éppen abban élnek, amit nem egy tanítás célul tűz ki. Nem egy ilyen gyerek miután a vadonból bekerül az úgynevezett "civilizációba" menekülni akar abból az elme uralta világból, ami egyébként túlnyomórészt tényleg a hányingerkeltés és egymás energiáinak a szipkázása. Ma sem ritka, hogy valaki annyira idegenül mozog a civilzált világban, hogy inkább a magányt választja és nem depresszív módon. Alapvetően hibás premisszából indítasz, amikor azt mondod, hogy ezek a gyerekek nem beszélnek Istenről, hiszen ezek a gyerekek Istenben vannak, csak annak egy állatoktól mintázott világában.
Egyébként meg, ha a te szakértelmed szétverhető, akkor annyit is ér. Egy vékony kispárna a hasadon megakadályozza a bőrpírt.
"menekülni akar abból az elme uralta világból"
Mármint a számára szokatlan világból. Ez attól is függ, hogy mennyire türelmesek a tanítói. Te is menekülnél egy nagyon furcsa, teljesen szokatlan világ elől.
Az a gyerek, akiről én beszéltem, örült, hogy végre meg tudja fogalmazni a gondolatait.
# 23!
Valójában a mostból nézve az elme kalandozásai a már nem létező múltba és a még nem létező jövőbe totális téboly, hiszen az ember egyetlen idővel rendelkezik, ez pedig a jelen pillanat. Csak nézőpont kérdése, hogy mi a normális. Szerintem nagyobb furcsaság, hogy az ember engedi az elméjét kalandozni. Olyan ez, mintha valaki hajóra ülne, de nem fogná a kormányt. Ha nem az ember irányítja az elméjét, hanem az elme az embert, az még akkor is abszurd, ha valaki ezt megszokta. Valójában az emberiség általános állapota a téboly.
Mindamellet, nagyon sok gyerek visszamenekült, mint azok a felnőttek akiket említettem. Nyilván róluk is olvastál. Velük mi a helyzet?
Bocsánat, ha durva voltam!
Nem, nem hív.
Engem pl. nem hívott. Amikor pedig én hívtam, akkor nem válaszolt.
Ha lehet, ne gyertek nekem butaságokkal (hogy nem jól hívtam, vagy félreértettem). Isten nem lehet ilyen béna.
Egyszer nagyon régen, még a számítógép előtti időkben olvastam egy tanulmányról. Hőtérképet készítettek az emberi agyról. Azt találták, hogy az istenhívő embereknek az agyának egy bizonyos pontja melegebb (hajszálerekkel jobban átszőtt?), mint az ateistáké. Ők teljesen kézzelfogható lényként élik meg isten létét.
Nem tudom, mennyi igazság van ebben, de számomra mindent megmagyaráz. Azt is, hogy az én mindvégig bőszen vallásos nagyanyám miért lett egy agyvérzést követően kiábrándult ateista, és azt is, hogy az addig ateista barátom miért lett egy fejsérüléses baleset után hirtelen meggyőződéses istenfélő ember.
"az istenhívő embereknek az agyának egy bizonyos pontja melegebb"
Ez az ún. "áhítat központ". Ateistának is van, csak ott nem vallásos áhítatra szolgál. Nyilván a vizsgálatoknál ezt mérték, és az ateisták nem kerültek áhítatba, a hívők pedig igen, amikor a vallásukra gondoltak.
Amúgy ez nem bizonyít mást, mint hogy képesek vagyunk áhítatra. Mivel az örökmozgót is el tudjuk képzelni, aztán mégsincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!