Fel tudod sorolni miért /miért ne lépjek be a jehova tanúihoz? Tehátmi az előnye és hátránya?
Az agymosáson mindig elámulok, hogy mennyire sikeres, persze nem mindig tartós. Mivel itt már sokszor le lett írva az igazság, ls rákereshetö, ezért nem másolom be, és az is biztos, hogy aki valóságosan keresi az igazságot, az megkapja. De aki egy szervezetben akar csak bízni, az is megkapja a maga büntetését és vakságát. Én a helyedben keresném az igazságot, mert nem azt cáfolod, amit én állítok, hanem egy őrtornyos hazugságot.
Te selvian még azt sem ismered amit tagadsz! Hogy is írtad az étellel kapcsolatban, ami példa volt a szervezetre? Tehát te olyasmit vetsz el, amiről fogalmad sincs. Önmagadat hazudtolod meg.
Ne forgasd ki a szavaimat, annyit írtam, hogy nézze meg milyenek a Tanúk egy összejövetel alkalmával "kóstoljon bele" és utána döntse el. Ne mások véleménye alapján. Ne is az én véleményem alapján.
Nem mondom azt sem hogy más vallásokat meg se nézzen, aki keresi az igazságot menjen és vizsgálódjon, mert csak akkor lesz szilárd hite később ha alaposan megvizsgálta azt ami mellett döntött.
Nem kell túlértelmezni a kajás példát.
selvian, külön dícséret az eddigieken túl, hogy a károliból idézel. kérlek, add meg az idézett helyek pontos helyét is. köszönöm.
szóval, selvian, volt már úgy veled, hogy féltél? velem igen. biztos veled is, lehet kissebb korodban. de ha nem, biztos láttál már a tv-ben olyat, aki fél. bolyong egy sötét erdőbe, rémisztő körülötte minden. mit csinálnak az ilyen emberek, selvian? igen, sokszor beszélnek magukhoz. emlékszel tom hanksre a számkivetettben? teljesen egyedül volt, és bizony magában beszélt, bár ugye ott volt wilson, a labda. miért zárod ki annak a lehetőségét, hogy Jézus is félt? mert félt. annyira, hogy sokan azt mondják, tévesen, hogy vért izzadt. emberi dolog félni. de, előfordulhat, hogy saját magát bátorítja az ember. gyerünk sanyi(a neveket megváltoztattuk :-) ne add fel. gyerünk sanyi, sikerülni fog. ó atyám, hogy kerültem ilyen helyzetben. ó atyám, hogy szabadulhatnék ki innen? szóval, ha nem gond, ezt az érvelésedet sem érzem teljesen helyesnek. ne haragudj rám-e miatt, kicsit vizuális vagyok, és láttam már egy két dolgot. ez szerintem nem cáfolja a háromságot, ami valóban nincs benne a bibliában. de az igen, hogy Jézuson keresztűl vezet az út az atyához. ugye? és nem egy zártkörű részvénytársaságon keresztül. ne feszegesd itt a háromságot, jó? ne az ellentétre, a hasonéóságra koncentrálj, hisz ezt tanulod Jézustól, nem? vagy páltól. mennyi mindenbe beleköthetett volna az aeropáguszon, nem? rengeteg Isten, bálvány. de ő talált egy közös pontot, mert a jóra törekedett. légy te is ilyen, és meglásd, nemm olajat fogsz önteni a tűzre, hanem NORMÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ lesz. ez eddig még kevés tanúnak sikerült, remélem, te ezen kevesek közt leszel. adjon Isten jó éjszakát.
bocsánat, még egy gondolat.
"Szerintem akik olvassák a Bibliát azoknak egyértelmű" írod.
ez így nem jó. ezzel vagy azt állítod, hogy nem olvassék a bibliát, vagy azt, hogy nem jól értik, akik olvassák, mondhatni gyengeelméjűek. tudom, hogy ezt nem mondtad, de ezek automatikusan következnek ebből az állításból. ne hagyd figyelmen kívűl, hogy:
1: te is tévedhetsz
2: sátán világában élünk, aki félrevezeti az embereket.
3: sokan másként tanulták ezeket a dolgokat, mint te
ide csupa értékes ember ír, akik keresik Jézust, követik Jézust. szinte mindegyikőjüknek van bibliája, és nem azért, hogy legyen miben ibolyát préselni.sose vedd egyértelműnek, hogy mindenki azt a következtetést szűri le a bibliából, amit te, vagy amit neked a zrt tanít. nem egy, nem kettő, és nem száztizenkettő tanításukról derült már ki, hogy téves volt. te pedig ennek a szervezetnek a tanítását jöttél ide védelmezni. (na meg egy kis plussz óra, ugye, sose árt) elnézést, nem kötekedésből írtam, segíteni próbáltam neked. meg magamnak is, mert aki öntöz, ugye, maga is vizes lesz.
Többek között ezért ne tedd:
A.“Borzasztó halál Armageddonkor” – Ha egy tag el kívánja hagyni a csoportot, vagy többé nem ért egyet az Őrtorony Társulat tanításaival és eljárásaival, azt mondják neki, hogy Jehovah Isten gyűlölni fogja őt és felveszi őt azok listájára, akik valamiféle borzasztó módon elpusztítandók és mindörökre halott marad. Ez egy olyan elképzelés, amit minden Jehova Tanúja, Tanú gyermek, vagy potenciális megtérő fejébe belevésnek az első találkozástól kezdve.
B.“Teljes elkülönülés a családtól és barátoktól” – Ha az “A” pont nem győz meg valakit, hogy a csoportot válassza, akkor a “B” pont kerül alkalmazásra. Nem félsz Armageddontól, vagy hogy örökre elpusztulsz? Rendben. Elvesszük tőled a családodat és barátaidat. Ha megszegik a szabályokat, vagy figyelmen kívül hagyják az Őrtorony ítéletét veled szemben és mégis találkoznak veled, akkor őket is meg fogjuk büntetni. Ha tőlük is megvonják a közösséget, akkor nekik továbbra is kerülniük kell téged, hogy valaha is reményük legyen a szervezetbe való visszakerülésre.
C.“Megkérdőjelezhetetlen egyetértés” – A tagoknak hinniük kell mindenben, amit olvasnak, vagy hallanak az Őrtoronytól. Ez még az új tanításokra is vonatkozik, melyek ellentmondanak korábbi tanításoknak, olyanoknak amik 50-100 évig irányadónak számítottak. MUSZÁJ hinned bármiben, amit a Vezető Testület mond, még akkor is, ha nem tudnak semmiféle bibliai támogatást felmutatni a tanításaikra. El kell hinned, hogy ők közvetlenül Jehovától kapnak útmutatást. Mi van, ha nem értesz egyet? Erre az “A” és “B” pontok vonatkoznak.
D.“Folyamatos és ismétlődő kiképzés” – Ugyanazzal a nagyjából tucatnyi elképzeléssel találkoznak Jehova Tanúi ismételten csaknem minden találkozón, legyenek azok akár tanulmányozási kiadványban, beszédekben és bemutatókban, vagy énekekben és imádságokban.
E.“A külső hatások elutasítása” – Jehova Tanúinak azt tanítják, hogy az összes külső befolyás “világi”, vagy “gonosz”, és minden bizonnyal Sátán, az ő démonai, vagy az ő követőik terméke (különösen bármi, amit az egykori tagok mondanak, akiket “hitehagyottaknak” bélyegeznek). A Tanúknak tilos olvasniuk bármit, ami az Őrtorony szervezet tanításait, eljárásait, vagy történetét tárgyalja és nem a Társulat készítette, vagy hagyta jóvá kifejezetten. [Lelkiismereti válság = NEM / A hit diadalútja = Igen! és JW.org = Igen! / JWFacts.com = NEM]
Előnye: jobban megismered a Bibliát, sok sok szellemi barátot gyűjthetsz, közelebb kerülhetsz Istenhez, szolgálhatod őt és boldogabb életet élhetsz.
Hátránya: nincs, nem tapasztaltam.
Előnye: Jobban megismered a Zrt-t és Bibliítorzítását, sok lelkileg meggyötört, szellemileg agyonvert, Isten után szomjuhozó barátod lehet, közelebb kerülhetsz démonokhoz
Hátránya: ezek után nem is kell
Vidiripi
selvian!
"Én azt mondom neked, hogy ismerd meg őket, a tanulmányozás teljesen ingyenes, akkor hagyod abba amikor szeretnéd."
Volt olyan idő amikor a tanulmányozás nem volt ingyenes? Mert ha már így kiemeled akkor ez arra utal hogy nem volt mindig így.
"Hiszen a Biblia nagyon fontos dolgokat tartalmaz, és Istent honnan máshonnan ismerhetnénk meg a legjobban mint az Ő Szavából."
Igen a Biblia nagyon fontos dolgokat tartalmaz. Viszont az a kérdés hogy akkor miért nem azt tanulmányozzátok. A Bibliából kellene felolvasni és arról beszélni és időnként amikor szükséges akkor használni segéd eszközt a Biblia tanulmányozás során.
Mert amit a tanúk Biblia tanulmányozásnak neveznek az valójában könyv tanulmányozás.
Még alá is vannak húzva a "fontosabb" részek a könyvben.
KÉRDEZŐ ha Istent akarod megismerni akkor a Bibliát tanulmányozd és ne egy könyvet!
"Adj nekik egy esélyt és utána Te magad tudod eldönteni, hogy tetszik vagy sem."
Én is azt javaslom hogy menj el a tanúk összejöveteleire és figyeld őket. De ehhez hosszabb idő szükséges. Néhány alkalom nem elég hozzá hogy tényleg meglásd milyenek.
én a kongresszusokat ajánlom. pénzt vigyél, mert ahogy mostanság a tanú nők, lányok öltöznek... a kongresszusokon jól megfigyelhetőek az emberek, szerintem sokat lehet ott a tanúkról tanulni...
nézz szét a parkolóban is, szünetben halgasd meg, mit beszélgetnek egymás között. ha lehet, kapunyitás előtt menj, és nézd meg, mi történik az önmagukat másékért feláldozó keresztényekkel olyankor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!