Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muzulmán férfi és református...

Muzulmán férfi és református nő kapcsolata? Előnye-hátránya?

Figyelt kérdés
2014. júl. 23. 12:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Épp a minap botlottam itt egy olyan kérdésbe, hogy a török apa teljesen a magyar anya ellen fordítja a tízéves fiút, mindenki azt tanácsolta neki, hogy váljon és meneküljön, mielőtt az apa kiviszi Törökországba a gyereket úgy, hogy az anya sose látja többet. Ne vakítson el a szerelem, muzulmán férfi nem európai nőnek való, hiába a kezdeti édesgetés, teljesen mindegy, hogy reforátus vagy katolikus vagy vallástalan.
2014. júl. 23. 12:08
 2/8 A kérdező kommentje:

A párom félig arab félig magyar. Édesanya az magyar, az apuka az arab.

Ő mondjuk ezt betartja hogy nem eszik sertés húst, nem iszik alkoholt, de ő azt mondta hogy magyar nőt akar magának, és ő nem kényszeríti arra hogy vegye fel a vallást valaki, persze annak örül hogy őt elfogadom én, mert sok nőt zavart az hogy muzulmán.

2014. júl. 23. 12:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Mennyire muszlim a férfi és mennyire református a nő?

Milyen mélységben ismerik egymás vallását?

Milyen kulturális környezetben nevelkedtek?

Kompromisszum hiányában bármelyikük le tud-e mondani TELJESEN eddigi világnézetéről és magáévá tenni feltétlen elfogadással a másikét?

.

Az utolsó kérdésemre 103%-os a "NEM" válasz, ezért - én legalábbis - hosszantartó, kiegyensúlyozott kapcsolatra ilyen kulturális, világnézeti különbségek esetén szinte nullával egyenlő esélyt látok.

Természetesen a "szinte nulla" több, mint nulla, de ez csak sok-sok év múlva derül ki.

2014. júl. 23. 12:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Meg kellett szakítanom a váksz írását, mire befejeztem, itt van a #2-es poszt.

Találkoztál már olyan szerelmesekkel, akik az első időkben nem igérték le a másiknak a csillagot is az égből?

Sok esetben aztán a fényesen világító csillagból dobócsillag lett, azzal pedig mély sebeket lehet okozni!

2014. júl. 23. 12:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Én muszlim vagyok, feleségem keresztény. 4 éve vagyunk együtt, de ez eddig semmi gondot nem okozott. Nem kényszerítek rá semmit. Szoktak lenni vallási vitáink, de veszekedésig sohasem ment el a dolog. Pedig mindketten konolyan vesszük a vallásunkat, egyikünk sem enged az övéből, mégsincs belőle probléma. Gyerek még nincs, de megbeszéltük, hogy állami oviba, suliba fog járni, lesz bibliája és koránja is, fog látni mecsetet, templomot, de egyik vallásba sem lesz belekényszerítve. Ha Hindu lesz vagy ateista, akkor is szeretni fogjuk.
2014. júl. 24. 11:42
 6/8 anonim ***** válasza:
5-ös, te magyar vagy, európai háttérrel, az teljesen más.
2014. júl. 24. 11:53
 7/8 anonim ***** válasza:

A vallás egy dolog. Nem lényegtelen, de nem kizárólagosan fontos.

Fontos és az egész kapcsolatot meghatározó tényező a neveltetés.

A kérdező csak vallási oldalról érdeklődik, nem mindegy, hogy a muszlim férfi hol, milyen körülmények között, milyen nevelést kapott.

Azonos vallásúaknál sem lesz egészséges a párkapcsolat, ha a férfi abba nevelődött bele, hogy neki mindig igaza van, a nőnek a konyhán kívül kuss.

2014. júl. 24. 17:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha születık kesöbb gyermek Ö mınıdg az apa vallasat foga "örökölnı",elönyök-hatranyok ebben a kapcsolatban? Senkı nem tudja megmondanı mert magat a szemelyeket nem ısmerı senkı.

Szerintem maga az ıszlam sokkal tısztabb es erthetöbb fılozofıaılag ıs mınt a reformatus vallas, a kettö köztı lenyeges különbseg az ıszlam vallas tıszta Egy Isten Hıt tehat nem tarsıtanak ısten vagyıs Allah melle masokat Jezust mınt a fıat vagy Marıat es nem ımadkoznak hozzajuk ugyanakkor a KORAN mındkettöt elısmerı es szo van benne roluk ıs. Maga az ALLAH arab szo az EGY ISTEN-t jelentı,tehat nem Isten "neve" hanem maga a szo jelentese hogy Egy Isten. A keresztenyek ugy tartjak Jezus Isten fıa volt ellentetben az Iszlam vallasban az all Isten egyedül ıs tökeletes Nem nemzett es nem Nemzetett nıncs szüksegre tarsakra mert önmagaban elegendö,ıgy sem Marıara sem Jezusra, a keresztenyek vıszont hozzajuk ıs ımadkoznak. Jezust mınt profetat fogadja el az ıszlam es elısmerı termeszetesen. A kesöbbıekben fog kıderülnı majd te mınt magayr nö mennyıre tudsz ehhez alkalmazkodnı.technıkaı kerdeskent fel fog merülnı ha fıatok születık a körülmeteles...A ferjed akarnı fogja majd a kerdes es Te?

Nekem muszlım ferjem van de en teljesen elfogadtam, ugymond "attertem",es ıgy harmonıkus az eletünk de az ıs kerdes a Te ferjed mennyıre tartja magat a vallası szabalyokat. Egy bıztos maga a szerelem nem eleg az eletben annal sokkal több kell egy hazassaghoz.

2014. okt. 27. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!