Jehova Tanúi mit jelent számotokra az "idegen istenek" fogalom?
(2Móz 20:3-5)
"Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn- szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek."
Nem gondoljátok, hogy törvényt szegtek Jézus imádatával kapcsolatban bárhogyan is forgatjátok a szavakat?
Az írás azt mondja, hogy;
"NE IMÁDD ÉS NE TISZTELD AZOKAT.."
Ti Jézust nem imádjátok mert azt mondjátok, hogy csak Jehovának jár imádat, viszont Jézusnak hódoltok,vagyis tisztelitek.
Most akkor Jézus idegen isten, vagy nem idegen isten?
Jár neki imádat vagy nem jár neki imádat?
Mert ha nem jár neki imádat akkor tisztelet sem jár úgyhogy ti mindenképpen törvény szegtek.
Számotokra Jézus egy isten mindazok ellenére, hogy maga a Teremtő figyelmeztet, hogy ne legyen más isten eőtte.
Számomra is Isten Jézus de nem csak "egy" isten hanem a Teremtőm (Ján.1:3) én nem hiszem, hogy parancsot szegnék azzal, hogy nem csak tiszteletet mutatok neki, hanem imádom is Őt.
Nektek van "egy" Jézusotok aki nem egyenlő az Atyával, és akit nem imádtok, viszont tiszteletet már mutattok iránta, amivel megszegitek a törvényt.
Akkor, hogy is van ez mert én nem értem ezt az észjárást?
Jaa és azt azért még megkérdezném, hogy ti elfogadjátok Jézust Teremtőtöknek?(Ján.1.3)
living, living. mikor érted meg, hogy a zrt-n keresztűl nem juthatsz az atyához!
6 Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam.
csakis Jézus által juthatsz oda. az Atya által nem. EZT NEM TUDOM, TE ÉRTED-E? akinél nincs a fiú, annál az Atya sincs. a te bibliádban az összes helyen, ahol Jehova szerepel, valójában küriosz van. ergo kizárja Jézust a zrt az újszövetségből azáltal, hogy 237 helyre betette a Jehova nevet, ahol Jézusra utalnak. kérlek, ha legközelebb újszövetséget olvasol, gondolj erre ott, ahol a Jehova név szerepel (kivétel ezalól az, amikor Jézus az ézsaiás tekercséből olvas) Ti, illetve a zrt mindíg Jehovát követné, DE NEKÜNK JÉZUST KELL KÖVETNÜNK, MERT HA JEHOVÁT KÖVETJÜK, NEM JUTUNK KÖZEL HOZZÁ, MERT JÉZUS AZ ÚT, tesó... a legjobb szándékkal írom ezt, nem tudom, érted-e?
Én személy szerint sosem értettem azokat a csoportokat, csoportosulásokat, akik Jézusra hivatkoznak, hogy Ők is Jézus útjai szerint járnak és követik Őt, de a tevékenységükből semmi sem emlékezteti az embereket Jézusra. Ha elolvasnák a Bibliát normálisan, akkor látnák, hogy Jézsu szolgálata erőben és hatalomban volt, ami minden hivő számára megaatott. Azt meg végképp nem is értem, hogy mindenféle teológiai okoskodásokkal, Ige csűrés csavarásokkal pedig maguk köré kordonokat állítanak fel, úgy, hogy Istennek esélye se legyen belépni az életükbe és csodát tenni velük.
Ha a fejembe venném, hogy Isten akarata a gyilkolás, akkor biztos találnék rá sok sok Igét, amivel alátámasztanám az elméletemet. Épp így vannk szegények is. Isten ma is démonokat űz, gyógyít és szabadít. DE fejükbe vették, hogy nem, Isten nem csinál ma ilyet " Nem is tehetett Kapernaumban Jézus semmi csodát az Ő hitetlenségük miatt."
Semmi nincs bennük, ami Jézusban volt, akkor hogyan lehetne őket Jézusról nevezni??
Én tényleg nem értem.
Nekik Isten nem szól, a Szent SZellem nem vezet, nem gyógyít.....akkor minek nekik Isten, illetve akkor ki vagy mi az Ő Istenük?
Nem tudás által és intellektuális teológiával érhetjük el Istent. A betű megöl...igaz ez az Ő esetükre is...elmegy mellettük az élet
sajnálom, hgy feleslegesen írtam itt az oldalon.
s "eleve elítéltettem", ezért sokan hozzá járultak szeretetükből kifolyólag, hogy 13%-ra "alázzák" a kommentjeimet
Elköszönök mindenkitől.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves living witness csodálkozol, hogy 13% ment le az a pontozásod?
Ha ilyeneket írsz; "Jézus nem Teremtő Isten, mivel nincs akkora hatalma, mint az Atyjának." akkor miért csodálkozol?
(Jn 1:3)
"Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett."
Ha nincs Jézus, akkor te sem vagy ma, sőt még a Társulatod sincs amibe annyira hűen kapaszkodsz.
De a lényeget már leírták neked előttem, de te mégis rossz néven veszed ha netán az embereknek nem tetszik hozzászólásod.
Kedves #16 ezzel tudod, hogy nem nekem mondasz ellent, igaz?
"nem ő általa lett minden hanem Jehova által,"
Emlékezz csak vissza a János 1:3 ra.
Továbbá, senki nem mondott olyasmit, hogy az Atya kissebb lenne, ezt te probálod belemagyarázni az én szövegembe.
És van itt még valami;
(Jn 12:26)
"A ki nékem szolgál, engem kövessen; és a hol én vagyok, ott lesz az én szolgám is: és a ki nékem szolgál, megbecsüli azt az Atya."
Te kinek szolgálsz kedves 16-os,Jézusnak?
nem pontos a válaszod, ne haragudj. ugyanolyan félrevezető, mint a zrt többi tanítása.
nos, a biblia írja, hogy Jézus Isten. a biblia írja, hogy neki adatott minden hataloma földön, és az égben. a biblia írja, hogy csak rajta keresztűl lehet a Teremtőhöz közeledni.
te talán azt akartad írni, hogy Jézus nem a Teremtő...
az meg egyértelmű. de Isten, és minden hatalom bírtokosa, mert neki adták, tesó. benne van az úvf-be is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!