Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy jehova tanúja vallású...

Egy jehova tanúja vallású fiúval járok. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Már lassan fél éve vagyunk együtt nagyon szeretjük egymást és teljenes normálisan viselkedik nála rendesebb fiúval nem találkoztam. Anyukája jehova de apukája úgy tudom nem vallásos. Még nem tudják hogy együtt vagyunk.

Baj lehet a fiúra vagy rám nézve ez a kapcsolat?

Mi történik ha az anyja megtudja?

Engem is meg akar majd téríteni?

Mit tesz ha nem fogok? (Katolikus vallású vagyok és maradok is)

Kitagadná a saját fiát?

16/L 17/F

2015. jún. 27. 15:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit tegyek és nincs senki aki tudna ebben segíteni :(
2015. jún. 27. 20:40
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

Már te is írtál két lehetőséget. Hogy vagy a fiú szakad el a tanúktól. Vagy pedig téged hagy el és marad!

De van egy 3. eshetőség is. Az hogy te leszel tanú. (igaz írtad hogy maradsz a saját vallásodnál)

Pedig ezekre számíthatsz!

S igen az érdekes hogy kb. fél éve együtt vagytok és a szülők nem tudnak róla.

Ami bonyolíthatja a dolgot az az ha a fiú meg van keresztelkedve. Mert ha meg van és kiderül hogy ti együtt vagytok akkor bizony annak következményei lesznek.

Mert onnantól kezdve felgyorsulnak az események. Aki megkeresztelt tanú és ilyen kapcsolata van annak számot kell adnia erről a véneknek. Részletesen!

A továbbiakban vagy megszakítja veled a kapcsolatot és akkor talán nem fogják kiközösíteni vagy a másik hogy téged is megpróbálnak "tanúvá tenni"! Tehát hogy csatlakozz a szervezethez!

Hogy mit tegyél?

Javaslom tanulj! Kapcsolatban maradhatsz a fiúval de ha valamelyikőtök nem tud elköteleződni akkor nem lesz hosszú távú a dolog ez biztos. Így nincs jövője a kapcsolatotoknak. Áldozatot kell hozni.

Viszont van itt egy sokkal fontosabb dolog is. Amennyiben hívő ember vagy. Úgy akarsz e élni ahogyan az Istennek tetsző? Mert ha igen. Talán még nem kellene párkapcsolatban lenned.

De ez csak egy gondolat részemről mivel nem sok információval rendelkezem és nem ismerlek!

2015. jún. 27. 22:55
 13/16 anonim ***** válasza:
67%
Nem értem az embereket. Ha szeretitek egymást, szeressétek. Ha valaki kitagad, az az ő szegénységi bizonyítva és jobb az ilyentől megszabadulni, még koldusként is.
2015. jún. 28. 00:12
 14/16 anonim válasza:
65%

Szia. Nekem mindkét szülőm Jehova tanúja, a barátom pedig katolikus. Nyugi, egyáltalán nem akarták megtéríteni. :D

15/L

2015. jún. 28. 15:00
 15/16 A kérdező kommentje:
Még nem merítkezett alá
2015. jún. 28. 19:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Talán szerencsétek lesz, és kilép abból az őrületből. Különben sajna neked kellesz kilépned.
2015. jún. 28. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!