Van az életnek értelme Isten nélkül?
Szia KZitus!
Értelmetlen alatt mindazt értem,ami céltalan,mulandó,rossz.
Nem kell túlbonyolítani ezt:ami rossz az nincs a mennyben,ami jó az van!Persze ez bibliai világnézet,ha te ebben nem hiszel vagy más világnézeted van,akkor nem fogod megérteni amit mondok.További kérdésekhez vezet,hogy mi a jó vagy a rossz?
"És akkor mi lenne az értelme?"
Amit te adsz neki. Ha azt adod neki, hogy egy istent imádsz egész életedben, akkor az lesz az életed értelme. Ha azt adod neki, hogy negyvenhét istent imádsz, akkor az lesz az életed értelme. Ha meg azt adod neki, hogy megpróbálod megismerni világot olyannak, amilyen valójában, akkor meg az lesz az életed értelme.
Az élet olyan mint egy üres üveg, csak rajtad múlik, hogy mivel töltöd meg.
Ezt jól mondtad!
Ez az,amit az ateisták nem tudnak,ez az egy dolog,ami épp a legfontosabb!
A többire mind van válaszuk...
"Ez az,amit az ateisták nem tudnak,ez az egy dolog,ami épp a legfontosabb! "
Az ateistáknak nincs szükségük szellemi mankóra ahhoz, hogy teljesnek érezzék az életüket.
"Az ateistáknak nincs szükségük szellemi mankóra ahhoz, hogy teljesnek érezzék az életüket."
Hidd el,nekem sincs!
Viszont kár,hogy csak ÉRZIK.Különbség van aközött,hogy valamit csak érzünk vagy tényleg teljes az életünk.
De minek beszélünk itt olyan dolgokról,mint érzelem?Láttad az érzelmet?Ha nem,akkor nincs is.
Ne higgy olyan dolgokban amit még soha nem látott senki!
Persze most csak ironizálok,és kívánom,hogy teljes legyen az életed neked és mindenki másnak is!Ha pedig már az,annak szívből örülök.
-Roland
Nekem az, bármiféle isten nélkül is.
Mi a különbség a te szempontodból az között, hogy valamit teljesnek érzel, vagy valóban teljes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!