Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van az életnek értelme Isten...

Roland G. kérdése:

Van az életnek értelme Isten nélkül?

Figyelt kérdés
Tegyük fel,hogy Isten nem létezik,és az ember a halála után megszűnik létezni.Mi értelem akkor bárminek is?Bármilyen sikert ér is el az ember,amikor meghal,vége mindennek,az egész értelmetlen!
2015. jún. 18. 22:57
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:

"együnk igyunk holnap úgyis meghalunk" az ókor óta van ez a válasz

illetve hátrahagyni valamit amiben eszmeilag az ember tovább él

2015. jún. 18. 23:00
 2/30 anonim válasza:
100%
szerintem nincs értelme
2015. jún. 18. 23:01
 3/30 anonim válasza:
legalább is számunkra biztos nem
2015. jún. 18. 23:01
 4/30 anonim ***** válasza:
50%
Nincs értelme. Tulajdonképpena siker is eértelmetlen, mert az egyetlen fontos dolog az életben hogy Isten gyermeke légy, és az ő útján járj.
2015. jún. 18. 23:02
 5/30 anonim ***** válasza:
67%
És tök jó érzés ezt ítt olvasni, főleg hogy egy fiú is így gondolja :) Kéne csinálni egy gyk-gyülit! :P
2015. jún. 18. 23:03
 6/30 A kérdező kommentje:
Ha hátrahagysz magad után valamit,amiben úgymond tovább "élsz",az nem élet,az nem te vagy!
2015. jún. 18. 23:04
 7/30 anonim ***** válasza:

tudom, én is vallásos vagyok, csak íram h milyen válaszokat szoktak adni, 18 éves koromig ateista voltam

van még az is, hogy egyszerűen nem teszik fel a kérdést...

megjegyzem valahogy én sem szoktam szinte sosem arra gondolni, hogy a halál után is van élet

de amúgy nem mindenki gondolkodik így, a távolkeleti vallások alapvetése, hogy mindig ujjászületünk, és ők ebből akarnak kitörni, arra vágynak ,hogy had haljanak meg végre, végles megsemmisüklés a cél

engem inkább az aggaszt, amikor arra gondolok, hogy talán tévedek, hogy akkor végülis Nietzsche-nek van igaza, nem létezik olyan hogy jó és rossz, csak erősebb és gyengébb(persze az erősebb lehet gyengébb de ravaszabb pl hátbadöfheti a másikat), és az egyetlen erkölcs és igazság az ,hogy az erősebb kutya b...

2015. jún. 18. 23:20
 8/30 anonim ***** válasza:
65%
annyira cuki ez a 81%-os lány :D írj a kérdezőnek hátha nem messze laktok egymástól, kezdhetitek is alapítani azt a gyülekezetet :3
2015. jún. 18. 23:22
 9/30 anonim válasza:
Az, hogy neked mi ad értelmet, magad döntöd el. Ha ateistaként értekesnek tartod az életed, akkor az az. Van aki katolikus hívőként sem tartja sokra magát, úgyhogy ez nem abszolút mérce.
2015. jún. 18. 23:30
 10/30 pelgrim ***** válasza:
Isten az élet, az élet maga az Isten, Isten nélkül nincs élet, hogyan lehetne értelme valaminek ami nincs, ami nem létezik?
2015. jún. 19. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!