Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi, leírnátok...

Crussader kérdése:

Kedves Jehova Tanúi, leírnátok egy rövid megfogalmazásban, hogy mikor és hogyan alakult ki az Egyházatok?

Figyelt kérdés

Sokmindent hallotta és olvastam az utóbbi időben és ezért tőlletek szeretném "hallani", hogy mi az igazság.

Előre köszönöm!

2015. jún. 18. 16:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy az a baj, hogy noha jól lehet az előttem szóloknak igazuk van és tényeket közölnek, Jehova Tanúit ez csepett sem érdeklik, figyelmen kivül hagyják. Hogy miért? Mert nekik jó valakihez, valamihez, egy szervezethez tartozni, mert ott elfogadottakká vállnak és szeretik őket ( persze amig közéjük tartoznak ). És ezt a hamis illúziót a tények kedvéért sem képesek feladni, mert ha feladnák és őszintén elkezdenének gondolkozni ezen, akkor rádöbbenének, hogy baj van és nem is kicsi. De ezzel megszünne a lelkükben az összeatartozás érzése, ami energiát ad nekik. Ezért nem mernek semmit megkérdőjezni, mert akkor hogyan tovább? Az egész életüket, barátságokat kapcsolatrendsezrüket ott alakították ki. Vagyis, ha megkérdőjeleznék "egyházuk" tanításait, alap indító motívumait, akkor nem csak a tagság szűnne meg, hanem vele együtt az egész életüket újra kellene kezdeni....erre pedig alkalmatlanok.

Sajnálni kell őket, de erőszakkal nem lehet kihozni őket ebből a fanatizmusból

2015. jún. 18. 20:48
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én közéjük tartoztam de Isten segítségével ki tudtam jönni közülük. 10 évembe telt. Hogy miért jöttem ki? Oldalakat sorolhatnék, de a legborzasztóbb nekem, az emberi képmutatás volt, látszólag kivülre mutatják,h minden rendben, boldogok. A valóságban meg otthon sírnak, mert annyira örömtelen, boldogtalan, sivár az életük. Le vannak uralva teljesen, önálló gondolataik nem lehetnek, mert ha van, az nagyon rossz a szervezetre nézve.
2015. jún. 18. 20:57
 13/18 anonim ***** válasza:
nem is ez a cél. a cél csupán a kérdező tájékoztatása. ha valamelyik tanú esetleg elolvassa ezeket, és nem csípőből lő, hanem utánnanéz ezeknek, az külön jó, de, ahogy írod, az egész életük a szervezeté, ha a kellemetlen igazságot választanák a kényelmes hazugsággal szemben, mindent elveszítenének. nem meglepő hát, hogy inkább maradnak... mégha érzik is, hogy valami nagyon nem stimmel... de hát a barátok... a társaság... a kivívott pozíciók... jaja, igazad van.
2015. jún. 18. 20:58
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek, igaz, hogy a Jehova Tanúihoz intéztem a kérdést de úgy hiszem, hogy a nem tanú válaszolók is, nem hasból írták amit írtak legalábbis remélem.

Azt az egyet nem értem, hogy a kedves Tanúk miért vonják vissza magukat a választól, nem kötekedni akarok csak egyszerüen nem értem, hogy miért nem kaphatok egy konkrét választ a részükről erre a kérdésre.

Egyedül a kedves marianne írt, de az az érzésem, hogy nem volt teljesen öszinte a válasza, de miért, miért vonakodnak ettől a témától?

Próbáltam keresgélni a honlapukon, de rengeteg anyag van amit át kellene vennem ahhoz, hogy megértsek valamit, ezért tettem fel a kérdést.

Kezdem azt hinni, hogy talán még ők sincsenek teljesen tisztábamn azzal, hogy honnan is erednek, vagy peddig nem akarják tudni.

Hát minden esetre köszönöm mindenkinek a tájékoztatást, sokmindent megtudtam, megértettem és ha mindaz igaz amit ide leírtatok és ha azt összehasónlítom a Marianne által írt szöveggel akkor minden rosszindulat nélkül azt kell mondanom, hogy valaki hazudik.

További kellemes estét mindenkinek!

2015. jún. 18. 21:53
 15/18 anonim ***** válasza:
csak pár órája írtad a kérdést...hagyj időt nekik is míg kidolgozzák a választ, :-)
2015. jún. 18. 22:09
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves #11-es ez ténleg így lenne?

"Amúgy az a baj, hogy noha jól lehet az előttem szóloknak igazuk van és tényeket közölnek, Jehova Tanúit ez csepett sem érdeklik, figyelmen kivül hagyják. Hogy miért? Mert nekik jó valakihez, valamihez, egy szervezethez tartozni, mert ott elfogadottakká vállnak és szeretik őket ( persze amig közéjük tartoznak ). És ezt a hamis illúziót a tények kedvéért sem képesek feladni, mert ha feladnák és őszintén elkezdenének gondolkozni ezen, akkor rádöbbenének, hogy baj van és nem is kicsi. De ezzel megszünne a lelkükben az összeatartozás érzése, ami energiát ad nekik. Ezért nem mernek semmit megkérdőjezni, mert akkor hogyan tovább?"

2015. jún. 18. 22:21
 17/18 anonim ***** válasza:

Igen

De ez nem csak rájuk jellemző, minden más szektára és szervezetre.

2015. jún. 18. 22:26
 18/18 anonim ***** válasza:
a tanúknál nincs sajtószabadság. tilos "hitehagyott" írásokat olvasniuk. hitehagyott az, ami támadja a szervezetet, a zrt-t. információkat a szervezetről csak a szervezet által jóváhagyott helyekről szerezhetnek...
2015. jún. 19. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!