Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnék segíteni az...

Hogyan tudnék segíteni az eltévelyedett barátomon?

Figyelt kérdés
Keresztény családban nőtt fel, de mostanában nagyon kiment a világba. Tudja, hogy az éjszakai bulizások nem helyesek és nem Isten felé viszik, de azt mondta, hogy egyedül nem képes ebből kijönni, így Kérte, hogy segítsek neki. Hogyan tudnék segíteni neki?

#barát #Isten #bulizás #hit #eltévelyedett
2015. jún. 15. 11:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
39%
Ámen!
2015. jún. 15. 13:51
 12/19 anonim ***** válasza:
55%

#8 Isten nem a Világegyetem Miniszterelnöke, akihez hosszú, bonyolult, bürokratikus úton jutnak el az imák.

Az meg, hogy Jézus a tanítványainak mondta, hogy így meg úgy imádkozzanak, nevetséges érv. Jézus pontosan tudta, hogy a szavait utólag le fogják jegyezni és emberek milliárdjaihoz fog eljutni.

2015. jún. 15. 14:05
 13/19 anonim ***** válasza:
44%

12

Jézus semmilyen csodát nem tett addig míg testben meg be nem töltötte az igei feltételeket:

Máté Evangyélioma 3. rész

1.

Azokban a napokban pedig eljöve Keresztelő János, a ki prédikál vala Júdea pusztájában.

2.

És ezt mondja vala: Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa.

3.

Mert ez az, a kiről Ésaiás próféta szólott, ezt mondván: Kiáltó szó a pusztában: Készítsétek az Úrnak útját, és egyengessétek meg az ő ösvényeit.

4.

Ennek a Jánosnak a ruhája pedig teveszőrből vala, és bőröv vala a dereka körül, elesége pedig sáska és erdei méz.

5.

Ekkor kiméne ő hozzá Jeruzsálem és az egész Júdea és a Jordánnak egész környéke.

6.

És megkeresztelkednek vala ő általa a Jordán vizében, vallást tevén az ő bűneikről.

7.

Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és sadduceusok közül sokan mennek ő hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nékik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek?

8.

Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket.

9.

És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom néktek, hogy Isten eme kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.

10.

A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, a mely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik.

11.

Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.

12.

A kinek szóró lapát van az ő kezében, és megtisztítja az ő szérűjét; és az ő gabonáját csűrbe takarítja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.

13.

Akkor eljöve Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék ő általa.

14.

János azonban visszatartja vala őt, mondván: Nékem kell általad megkeresztelkednem, és te jősz én hozzám?

15.

Jézus pedig felelvén, monda néki: Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk. Ekkor engede néki.

16.

És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízből; és ímé az egek megnyilatkozának néki, és ő látá az Istennek Lelkét alájőni mintegy galambot és ő reá szállani.

17.

És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.

38.

Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

2015. jún. 15. 14:13
 14/19 anonim ***** válasza:
81%
Elmagyarázná valaki, hogy miért is helytelen dolog, ha valaki jól merészeli érezni magát, mindezt úgy, hogy ezzel nem árt senkinek?
2015. jún. 15. 15:19
 15/19 anonim ***** válasza:
66%
Nem helytelen.
2015. jún. 15. 15:23
 16/19 anonim ***** válasza:
34%

Azért, mert a pici kukacok abban a barna izében is jól érzik magukat, és senkinek sem ártanak, meleg van, táplálék is van "dögivel" úgyhogy hapy', buli.

De azért mégis csak abban a barna izében vannak...

Bocsánat az ízléstelen példáért, de talán így érthető.

2015. jún. 15. 15:29
 17/19 anonim ***** válasza:
78%

Pedig szerintem is csak elkezdett normális ember módjára élni, és élvezni az életét ha már megkapta.

Degenerált az a gondolkodás amelyik szerint nem helyes szombat este bulizni, táncolni és iszogatni.

Az életben van szórakozás is nem csak ájtatoskodás.

2015. jún. 15. 15:31
 18/19 anonim ***** válasza:
51%

"Imádkozni imádkozhat, csak választ az imáira és segítséget nem fog kapni."

Te döntöd el kinek az imáit hallgatja meg Isten és kiét nem? Kinek képzeled magad? Tartsd meg a jótanácsod.

Kérdező szerintem beszélgess vele. Gondolja át hogy jó-e ez neki és hogy mi lesz ennek a vége.

2015. jún. 15. 21:50
 19/19 anonim ***** válasza:
45%

még amikor hívő voltam, akkor sem értettem (most meg már főleg), hogy miért ilyen végletes gondolkozásúak egyes kersztények (és egyéb vallásos emberek).

miért van az, hogy a bulizás, szórakozás stb. az szinonimája a sátánnak, ördögnek, elkárhozásnak, bibliagyalázásnak. miért gondolják, hogy ha elmegyek pl a párommal egy szórakozóhelyre, iszunk egy kicsit és táncolunk, akkor az egyenlő azzal, hogy drogozunk, össze vissza dugunk fűvel-fával, és seggrészegre isszuk magunkat? miért? miért?

2015. jún. 17. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!