Isten, Jézus nélkül is lehet valódi (! ) házasságot kötni?
A Biblia emberi értelmezése(!) szerint két ember akkor házas, ha ezt az adott állam jogrendszere szerint is rögzítik. A keresztény álláspont szerint ez az elköteleződés, és bizalom jelképe, mely Isten által van megszentelve.
A felvetésem ezzel kapcsolatban az, hogy ha a házasodó két személy még nem fogadta be életébe a Krisztust, ez esetben a jogi összeköttetés Isten szemében házasság, vagy csupán az a felszínes dolog, amit a jog ezzel kapcsolatban meghatároz?
Tud, két, "bűnös"(Jézus nélkül élő) személy valódi, méyl, intim(Isten által elrendelt) házasságban élni?
Kedves válaszolók,
én egyáltalán nem a téma külsőségeiről beszéltem. Nem azt mondom, csak akkor házasság valami, ha templomban kötik, meg ha minden vasárnap eljárnak misére.
A lelki vonatkozásokról szerettem volna beszélni. A 9-es hozzászóló írja, hogy a lényeg az elköteleződés és a hűség. Ha nincsenek olyan lelkiállapotban, ha nincsenek összeköttetésben az igazi(Isteni) énjükkel, lehet-e a dolog valódi és tartós? (és hangsúlyozom, itt most nem arról beszélek, hogy polgári, vagy egyházi volt-e az esküvő.)
Kicsit átfogalmazom, az eredeti kérdést, mivel direkt "keresztény nyelven" írtam, hátha érthetőbb lesz. Tehát: Tud két egós, a lelkében az Isteni énjét még nem felfedező és vele összhangban élő személy valódi, mély, intim házasságban élni?
A házasság ha komolyan gondolják mindig valódi. Szentségi házasság azonban csak keresztények között jöhet létre.
Ez nem jelenti azt, hogy a nem keresztény házasság nem lehet boldog. Az emberekben mivel alapvetően mindnyájan Isten teremtményei lehet és van jóság.
Hitem szerint azonban az Isten nélküli jóság olyan mint a konnektorból kihúzott ventilátor: Még forog, még működőnek látszik, de ez egy fogyatkozó jóság. Míg, a hívők olyanok, mint a bedugott ventilátor. Növekednek és erősödnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!