Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted mit jelent? "Félelem...

Szerinted mit jelent? "Félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket. "

Figyelt kérdés
Ezt Pál Filippiekhez írt levelében olvastam (2.12) Mit jelenthet vajon? Isten azt akarja, hogy féljünk tőle? Csak félelmen és rettegésen keresztül érhetjük el az üdvösséget? De miért?
2010. febr. 27. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt jelenti, hogy ne vedd félvállról, hanem vedd komolyan, ne vedd magától értetődőnek, mint ami jár neked.

Az istenfélelem sem azt jelenti, hogy félj az Istentől, hanem hogy féld az Istent. Azaz tiszteld.

2010. febr. 27. 17:11
 2/6 anonim ***** válasza:
32%
Azt jelenti, hogy lesz nemulass ha a Jobbik többséget szerez, lesz félelem, rettegés.
2010. febr. 27. 17:44
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Én megmondom az igazat, hogy nem tudom sokszor az ilyeneket elfogadni a Bibliában. Mindig a félelem, a bűntudat, ez nagyon visszás. És Pál nem Jézus. Lehet, hogy ő nem tudta olyan jól, hogy Jézus mit tanított. Ő nem is tartozott a tanítványok közé.
2010. febr. 27. 23:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
nem tartom helyesnek,ez nem hiszem,hogy Isten akarata lenne..azt sem mondom,hogy Pál gonosz lett volna,de ez igencsak az ördög által íródhatott bele!A félelem,meg rettegés az nem egy kellemes dolog!Isten miért akarna ilyet okozni,vagy ilyet kérni,sőtt,parancsolni?Ezért mondom én,az ördög a részletekben van..sajnos..
2010. febr. 28. 17:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van, néha nekem is fenntartásaim vannak Pál "apostol"-lal kapcsolatban... mert Jézus a feltétlen szeretetről beszélt, hogy azáltal érhetjük el Őt és Istent, nem pedig a félelemről.
2010. febr. 28. 20:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Az ember külön kinyilatkoztatás nélkül nem állíthatja magáról teljes bizonyossággal, hogy megigazult Isten előtt. Továbbá magunkban hordozzuk a gyengeséget és a bűnre vivő hajlamot, ezért nem bízhatjuk el magunkat. Érdemszerző cselekedetet csak a kegyelem segítségével hajthatunk végre. Istentől jön az indíttatás és a végrehajtás.

Mivel tehát Jézus nektek oly fönséges példát adott az önmegtagadásra és alázatosságra, intelek titeket azon engedelmességnél fogva, melyet mindenkor, jelenlétemben úgy mint távollétemben, mutattatok, hogy hasonló viselet által igyekezzetek elnyerni üdvösségteket, nem vakmerő bizodalommal, mintha arról már bizonyosak volnátok, hanem azon szent aggodalommal, hogy azt el is veszthetitek. – E félelem a jámborokat nem teszi kislelküekké, hanem inkább megerősiti őket, mert vigyázókká teszi, és megóvja az eleséstől, míg az igen nagy bizakodás először kevélységre visz, azután veszedelembe dönt.

A 13. vers adja okát, miért kell a kereszténynek félelemmel és rettegéssel üdvét munkálnia? – mivel üdvözülésünk Isten kegyelmétől függ, a mennyiben kegyelem nélkül jót nem is akarhatunk, annál kevésbbé vihetünk véghez valósággal; a kegyelem pedig Isten önkéntes ajándéka, melyet Isten el is vonhat tőlünk. – Isten elvonja magát a kevélyektől, az önmagokban bizóktól, a vakmerőktől, a megátalkodott bűnösöktől; az alázatosoknak pedig kegyelmet ad, és megtartja őket abban.

2010. márc. 1. 02:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!