Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi miért tiltják a...

Jehova tanúi miért tiltják a szexualitás bizonyos (egyébként kb mindneki által gyakorolt) formáit a házasfelek között is?

Figyelt kérdés
2015. jún. 4. 09:41
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
pláne a vég idején nem ajánlott gyermeket vállalni, nem, mariann? akkor ne is szexeljünk, mi? hisz bolond, aki ebben a világra szűl gyermeket, mert meg van írva: "23 Jaj a várandós és a szoptatós asszonyoknak azokban a napokban!" RAGASZKODOM HOZZÁ, hogy ez LELKIISMERETI KÉRDÉS!!!
2015. jún. 4. 15:29
 22/52 anonim ***** válasza:
hacsak nem raksz be egy bibliaverset, ami alátámasztja a mondandódat.
2015. jún. 4. 15:33
 23/52 anonim ***** válasza:
mert a biblia szavát elfogadom Isten szavaként.
2015. jún. 4. 15:34
 24/52 anonim ***** válasza:
11%
Akkor vének és körzetfelvigyázók jöttek Jézushoz Brooklynból, és ezt mondták: „Miért van az, hogy a tanítványaid áthágják az Őrtorony Társulat előírásait? Például szeretkezés közben a szájukkal érintik egymás nemi szervét.” Így felelt nekik: „Hát az miért van, hogy ti is áthágjátok az Isten parancsolatát a hagyományotok miatt? Az Isten például azt mondta: »Férjek, továbbra is szeressétek feleségeteket«, és: »A férjeknek ily módon úgy kell szeretniük feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, önmagát szereti.« De ti ezt mondjátok: »Aki azt mondja a feleségének: ‚Ahogyan szerethetnélek, azt az Őrtorony paráznaságnak minősíti’, annak egyáltalán nem kell szeretnie a feleségét.« Így aztán érvénytelenné tettétek az Isten szavát a hagyományotok miatt. Képmutatók, találóan prófétált rólatok Ézsaiás, amikor így szólt: »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”
2015. jún. 4. 15:41
 25/52 A kérdező kommentje:

Dowd már más kérdésnél is hordott össze pusztító ostobaságokat, de itt sikerült... az állatok SEM csak azért élnek szexuális életet, hogy szaporodjanak, sőt inkább az lehet igaz, hogy csak úgy szexelnek aztán jön az utód.

A párosodási időszakot meg ne keverjük bele, az embernek egyszerűen nincs ilyen és ennyi, ha lenne az kb olyan lenne ,hogy az adott időszakon kívül egyszerűen nem éreznénk semmiféle szexuális vonzalmat, amúgy sok emlős állatnak szintén nincs ilyen időszaka

2015. jún. 4. 15:45
 26/52 anonim ***** válasza:

nem nagyon értem mi a pusztító ostobaság abban, hogy ösztöntől hajtva párosodnak és jön az utód.

Lényegében ezt mondtam.

2015. jún. 4. 15:51
 27/52 anonim ***** válasza:

Az embernek is van párosodási időszaka, csak nem olyan hangsúlyos, mint az állatoknál.

Tavasszal és ősszel... ne mondd azt, hogy még sohasem érezted!

2015. jún. 4. 16:13
 28/52 A kérdező kommentje:

akkor nagyon félreérthetően fogalmzol, most újraolvastam, hogy mit írtál, feltételeztem, hogy én olvastam félre valamit de nem.

Nem az embernek NINCSEN párosodási időszaka, legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint, semmiféle idegrendszeri vagy hormondrendszeri változás, semmiféle szervi változás, semmiféle változás a szaporítószervekben stb...

ne keverjétek össze azzal ,hogy bizonyos körülmények között az ember könnyebben illetve nehezebben jön izgalomba, illetve a vágy fokozódik avagy csökken, nyilván az adott körülményektől függően

pl tavasszal a legtöbb ember életében sok ilyen erősítő körülmény adott

de ennek semmi köze az állatvilágban megfigyelhető ciklikus párosodási időszakhoz

na de ezzel legyen lezárva, mert ez itt egy thológiai és nem egy biológiai fórumtopic

2015. jún. 4. 16:39
 29/52 anonim ***** válasza:

sziasztok

Kedves mindenki, az ember szexuális élete magánügy, és nem kvánok beszélni róla

Ám elmondom, hogy ezen a téren is teljesen elégedett életet élünk a férjemmel, attól függetlenül, hogy nem modernizáljuk a felfogásunkat.

azoknak pedig akik gonoszkodnak elmondom, hogy a Teremtő nem csak gyermeknemzés céljából teremtett minket, hanem hogy egymást kiegészítve is örömet szerezzünk egymásnak, persze egészséges keretek között.

ebbe pedig nem fér bele a perverzitás

persze akik így akarnak élni joguk van, nem kényszerít senkit a Teremtő, arra hogy elfogadd az erkölcsi mértékeket

s ahogy mondtam, minden vetés után aratás jön-

boldogok vagyunk, tiszta lelkiimerettel élünk, és nem érezzük hogy valamitől meglennénk fosztva.

Marianne

2015. jún. 4. 17:49
 30/52 anonim ***** válasza:
éppen ezért te se fossz meg másokat attól, ami mindkettőjük szemében jó, és elfogadott. de mivel te pont ezt teszed, magadat cáfolod.
2015. jún. 4. 17:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!