Baj ha nem adok az Istentisztelet végén pénzt?
Itt még találsz az adakozásra ószövetségi példát
[link]
2015. jún. 1. 14:36
12/21 A kérdező kommentje:
13/21 A kérdező kommentje:
Az Új Szövetségben viszont többször is olvastam,hogy ingyen kaptad,ingyen adjad?
Kedves 1-es válaszoló azt is olvastam,hogy ne ítélkezz.
jól olvastad mindkettőt kérdező. Az, hogy Isten áldása gazdaggá tesz, nem a pénzre vonatkozik. Jézus nincstelennek számított, gyakorlatilag hajléktalannak, mégsem szenvedett hiányt Isten szelleméből. lehet akármennyi milliárdod, ha nincs megelégedettséged. sokszor a szegényebb emberek megelégedettebbek, mint a vagyonosabbak. inkább egy órát beszélj krisztus váltságáról valakivel, minthogy bedobj egy 1000-est, és nem beszélsz senkinek. melyik számít Isten előtt jobbnak? persze az adományok sem elítélendőek, de inkább konkrét személyeket gazdagíts vele, mintsemm amúgy is a szégyentelen fényűzésben élő egyházi szervezeteket.
2015. jún. 1. 19:21
"ingyen kaptátok, ingyen adjátok" érdemes tudni, hogy abban a korban a mindenféle spirituális beavatások pénzbe kerültek, a vallásosság ugyan úgy termék volt mint ma az ezotéria pl, az apostolok viszont nem keresztelhettek pénzért.
Látni kell ,hogy már a Bibliában is említett gyülekezetek a tagjaik adományaiból tartották fent magukat, ha valamelyik megszorult a többi gyűjtést szervezett neki, de akkor sem mint ahogy ma sem volt kikötve semmiféle összeg vagy időintervallum
2015. jún. 1. 20:37
16/21 A kérdező kommentje:
Az adakozás sokkal kedvesebb volna,ha elmondanák,hogy az összegyűlt pénzt mire szánják.
egyetértek. pl a tanúk csepelen építettek egy kongresszusi termet, mondván, olcsóbb lesz mint máshol bérelni. testvérek adományaiból építették testvérek, mondhatni ingyen volt, persze a brookliniaké lett. az eredeti tervekben benne volt a klíma is, de az valahogy kimaradt. nemrég másodszorra is pénzt kértek a magyar testvérektől 70 milliót, a klímára, amit egyszer már kifizettek. egy napra 1 200 000 forintot kérnek azoktól, akik összedobták rá a pénz, és felépítették. MIREMIREMIRE? egyszer megkérdeztem. tudjátok mi volt a válasz? tudom-e, hogy mennyibe fog kerülni, hogyha egyszer majd a távoli jövőben újra kell szőnyegezni a termet? nevetséges, amit az egyházak csinálnak a szegény megvezetett emberekkel, miközben a vezetőik szégyenletes gazdagságban élnek.
2015. jún. 2. 12:10
Nem, egyáltalán nem baj. Istennek nem kell a pénzed. A felekezeted vezetőinek van pénztárcája, nem az istenednek.
2015. jún. 9. 12:20
p-es: HA ez igaz lenne, akkor minden szektatag kőgazdag lenne a kötelező "adakozás" meg tized miatt.
Isten nem kávéautomata: bedobod az imát meg a tizedet és kijön a lottóötös. Aki ezt prédikálja, az hazug.
2015. jún. 9. 12:22
20/21 anonim válasza:
"Az adakozás sokkal kedvesebb volna,ha elmondanák,hogy az összegyűlt pénzt mire szánják."
Nálunk, ahol felnőttem pontosan így Volt azzal a külömbséggel, hogy utólag mondták el hogy hová mennyi ment, mennyi jött be és köszönik. (gyakran Volt hogy gyüjtést rendeztek pl. a 90es években az erdélyieknek, ilyenkor sokan kb 20-as helyett 200-ast dobtak, be, a végén pedig elmondták mennyi jött és át lett adva)
2015. jún. 9. 12:26
Kapcsolódó kérdések: