Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj ha nem adok az Istentiszte...

Baj ha nem adok az Istentisztelet végén pénzt?

Figyelt kérdés

2015. jún. 1. 12:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
0%

Baj, mert smucig vagy.

Persze ne a papoknak adj, hanem a rászorulóknak.

2015. jún. 1. 13:16
 2/21 A kérdező kommentje:

Smucig vagyok??

Eszedbe jutott vajon,hogy lehet nekem sincs miből adni?

2015. jún. 1. 13:19
 3/21 anonim válasza:
54%
Szerintem nem baj. Persze mindig vannak gavallérok. N´lunk olyan is Volt aki összecelluxozta a 3 db-ezrest ünnepi misére, hogy lássák hogy egy embertöl jön. Más kérdés hogy úgysem tudja senki ki Volt az az egy. Na most egy ilyen képzelheted mit gondol. Szóval az ö szemében biztos baj...
2015. jún. 1. 13:27
 4/21 anonim válasza:
60%
papoknak pénzt??? inkább magamra költöm :D... mióta x3-assal futkozik a tisztelendő atya nálunk azóta nemhogy misére de a templom közelébe se járok...! Adakozz a szegényeknek, állatoknak, segíts a rászorulóknak (nemcsak pénzzel).. ez jó cselekedet, de a papok zsebét tömni.. -.-
2015. jún. 1. 13:42
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Akár egy tízest, húszast is bele lehet dobni. Nem vár senki sem nagy összegeket.
2015. jún. 1. 13:50
 6/21 anonim ***** válasza:
91%
istennek nincs szüksége pénzre. neki az idődből adj. olvasd a bibliát, beszélj másnak Jézusról, stb. a szegények mindíg velünk lesznek armageddonig, inkább nekik.
2015. jún. 1. 14:01
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj a fél fizetésedet erre költeni, anyagi helyzetedtől függően illik adni valamennyit. Nem vagyunk gazdag gyülekezet, nálunk pár száztól kétezer forintig szoktak adni, nagyon gazdag környékeken pedig csak papírpénzeket adnak.
2015. jún. 1. 14:19
 8/21 anonim ***** válasza:

NEM

aki ad azért ad mert úgy érzi a közösség az övé érzi hogy ha valamiből kivesz abba illik beadni is, ha valami fotnos az embernek, a közösség amihe ztartozik, az azzal kapcsolatos helyek ,tárgyak, épületek ,azoknak za épsége, tisztasága, bevilágítása, fűtése, stb akkor tehetsége szerint hozzájárul

ha te konkrét 5 ft-ot nem tudsz adni mert éehezel akkor nyilván nincs a tehetségedben ez a támogatás az adott élethelyzetben, ha egyszerűen nem érzed magadénak még a dolgot csak érdeklődsz az is teljesen természetes, nem "bér-liturgia" h pl "dobjon be egy 100ft-os vagy 2db 50 ft-os érmét, és 1óra 10-perces Istentiszteletet nézhet és hallgathat végig" :D

2015. jún. 1. 14:24
 9/21 anonim ***** válasza:
49%

Nem, mert maxumum magaddal tolsz ki. Keresd ki az adakozás törvényét, és meg fogod látni a miértet. Tényleg működik a dolog.

Mal3-

10. Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen.

11. És megdorgálom érettetek a kártevőt, és nem veszti el földetek gyümölcsét, és nem lesz a szőlőtök meddő a mezőn, azt mondja a Seregeknek Ura.

12. És boldognak mondanak titeket mind a nemzetek; mert kívánatos földdé lesztek ti, azt mondja a Seregeknek Ura.

Mk 4,20

A jó földbe vetettek pedig azok, a kik hallják az ígét és beveszik, és gyümölcsöt teremnek, némely harmincz annyit, némely hatvan annyit, némely száz annyit.

Nagyon sokan kipróbálták már, és működik a dolog.Mind a tizeddel, mind az adakozással.

Egy ismerősöm aki eljött régebben egy Istentiszteletre-nem tért meg, csak eljött, próbára tette Istent. 1000Ft-ot dobott a kosárba. A következő héten 100 ezer Ft tiszta netto hasznot csinált.

Ilyenkor az 1%-ok után is ugyan ez a törvény van a dolgokra, és működik.

2015. jún. 1. 14:25
 10/21 anonim ***** válasza:

9+ Nekem csak útólag árulta el, hogy mit lépett, és mi volt a szívében. Bár én mondtam neki, hogy be fog jönni a többszöröse, csak akkor nem hitt nekem.Ami engem egy cseppet sem érdekelt, mert az Úrra bíztam a dolgot. És bekövetkezett:) Ilyenkor mindig mosolygok.

Isten szeme mindent lát: látja ha valaki az utolsó pár Ft-ját teszi be, és látja azt az embert is aki tele van pénzel, és 1 Ft-ot tesz be.

mindent lát-minden hol jelen van.

2015. jún. 1. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!