A hit gyülekezete hogy áll a többi kersztény felekezethez? Ökumenikusan? Vagy átlépést követel mint jehova tanúi?
* Ha van egy szomszédod, aki éveken át fenyegetőzik, és küldözgeti a feljelentő leveleket mindenféle hivatal felé, hogy elsöpörjön a Föld színéről, azzal az emberrel a huszadik kapott pofon után is keresed az megegyezést? Ha így teszel, akkor lázadsz a tényekkel szemben.
Hej de ismerős ez:)
Én nem vitatom, hogy eredetileg jóhiszeműen kezdték el, de nehéz elhinni, hogy miután egy csomóan elhullottak körülöttük, továbbra is megmaradt a jóhiszeműségük, amikor folytatták. De ez a múlt, lapozzunk.
Én el tudnék képzelni békét is, különösen ennyi idő elteltével, de ennek véleményem szerint azzal kellene elkezdődnie, hogy azoknak, akik eredetileg fegyvert rántottak, el kellene tenniük azt a tokjába, és keresni a megegyezés lehetőségét. Ez azonban elmaradt. Gyakorlatilag minden egyes eredeti állításukat fenntartották, egyről sem hallottam, amit visszavontak volna. A vita pedig soha nem arról szólt, hogy voltak-e, vannak-e hibák a Hit Gyülekezetében, hanem arról, hogy maga a Hit Gyülekezete egy kapitális hiba-e, vagy nem. Az ő állításuk kb. az volt, hogy eredetileg a Hit Gyülekezete teljesen jó volt, ám Németh Sándor teljesen tönkretette. Ez azonban nem volt igaz, és az idő is rácáfolt. Tulajdonképpen egy becsületes embert rágalmaztak meg ország-világ előtt, noha a Biblia rendtartása az lenne, hogy az ilyesmit belügyként kezeljék, és ne asszisztáljanak az evangélium ügyének a lejáratásához. Azaz valójában bocsánatkéréssel is tatoznak, különösen ha a kisiklott életekre nézek. Ha tényleg voltak problémák, azokat nem megoldották, hanem fokozták a tevékenységükkel, és szerintem a szívük mélyén ők is tisztában vannak azzal, hogy bölcsebbek lettek volna, ha időben kiverik a fejükből a dolgot.
Ha tényleg meglévő hibák motiválták őket, azt is megtehették volna, hogy kilépnek a Gyülekezetből, alapítanak egy másik gyülekezetet akármilyen néven, és megmutatják, hogy hogyan kell jól csinálni. De ők nem ezt az utat választották, hanem kiszakítottak hívőket, és azokkal alapítottak gyülekezetet. A Hit Gyülekezete nem így kezdte, hanem egy szűk imacsoport volt, amit Isten gyarapított megtérőkkel. A rendszerváltás körüli időszakban pedig sok más gyülekezetből jöttek át hívők önkéntes elhatározásból. Nem úgy, ahogy többször próbálkoztak egyebek a Hit Gyülekezete mellékhelyiségében, vagy az utcán, hogy agitálták őket, hanem úgy, hogy elterjedt a magyar keresztények között, hogy van egy gyülekezet, ahol van víz is. Aki pedig szomjas volt, az jött.
Saját tapasztalatból mondom, hogy igenis próbálják a hgy-sek elcsábítani a más gyülekezet tagjait. A nővéremék hgy-sek, én a megtérésem után egy kisebb pünkösdi gyülekezetbe kezdtem el járni, de azt láttam, hogy nem tudták elfogadni, hogy nem hozzájuk járok. Egyszer megkérdeztem tőlük, hogy elképzelhetőnek tartják-e, hogy az Úr nem a hgy-ben akar látni, hanem máshogy
vezet? Az volt a válaszuk, hogy NEM.
"A szél fúj ahová akar, és nem tudod honnan jön és hová megy. Így van mindenki, aki a Szellemtől született."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!