Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hit gyülekezete hogy áll a...

A hit gyülekezete hogy áll a többi kersztény felekezethez? Ökumenikusan? Vagy átlépést követel mint jehova tanúi?

Figyelt kérdés
2015. máj. 29. 02:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Értem
2015. máj. 30. 10:26
 12/16 anonim ***** válasza:
75%

* Ha van egy szomszédod, aki éveken át fenyegetőzik, és küldözgeti a feljelentő leveleket mindenféle hivatal felé, hogy elsöpörjön a Föld színéről, azzal az emberrel a huszadik kapott pofon után is keresed az megegyezést? Ha így teszel, akkor lázadsz a tényekkel szemben.

Hej de ismerős ez:)

2015. máj. 30. 10:34
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
Autonomosoknak jôk voltam szándékaik, mert látták problémákat, de a kivitelezés pocsék volt
2015. máj. 30. 10:36
 14/16 anonim ***** válasza:
59%

Én nem vitatom, hogy eredetileg jóhiszeműen kezdték el, de nehéz elhinni, hogy miután egy csomóan elhullottak körülöttük, továbbra is megmaradt a jóhiszeműségük, amikor folytatták. De ez a múlt, lapozzunk.

Én el tudnék képzelni békét is, különösen ennyi idő elteltével, de ennek véleményem szerint azzal kellene elkezdődnie, hogy azoknak, akik eredetileg fegyvert rántottak, el kellene tenniük azt a tokjába, és keresni a megegyezés lehetőségét. Ez azonban elmaradt. Gyakorlatilag minden egyes eredeti állításukat fenntartották, egyről sem hallottam, amit visszavontak volna. A vita pedig soha nem arról szólt, hogy voltak-e, vannak-e hibák a Hit Gyülekezetében, hanem arról, hogy maga a Hit Gyülekezete egy kapitális hiba-e, vagy nem. Az ő állításuk kb. az volt, hogy eredetileg a Hit Gyülekezete teljesen jó volt, ám Németh Sándor teljesen tönkretette. Ez azonban nem volt igaz, és az idő is rácáfolt. Tulajdonképpen egy becsületes embert rágalmaztak meg ország-világ előtt, noha a Biblia rendtartása az lenne, hogy az ilyesmit belügyként kezeljék, és ne asszisztáljanak az evangélium ügyének a lejáratásához. Azaz valójában bocsánatkéréssel is tatoznak, különösen ha a kisiklott életekre nézek. Ha tényleg voltak problémák, azokat nem megoldották, hanem fokozták a tevékenységükkel, és szerintem a szívük mélyén ők is tisztában vannak azzal, hogy bölcsebbek lettek volna, ha időben kiverik a fejükből a dolgot.

Ha tényleg meglévő hibák motiválták őket, azt is megtehették volna, hogy kilépnek a Gyülekezetből, alapítanak egy másik gyülekezetet akármilyen néven, és megmutatják, hogy hogyan kell jól csinálni. De ők nem ezt az utat választották, hanem kiszakítottak hívőket, és azokkal alapítottak gyülekezetet. A Hit Gyülekezete nem így kezdte, hanem egy szűk imacsoport volt, amit Isten gyarapított megtérőkkel. A rendszerváltás körüli időszakban pedig sok más gyülekezetből jöttek át hívők önkéntes elhatározásból. Nem úgy, ahogy többször próbálkoztak egyebek a Hit Gyülekezete mellékhelyiségében, vagy az utcán, hogy agitálták őket, hanem úgy, hogy elterjedt a magyar keresztények között, hogy van egy gyülekezet, ahol van víz is. Aki pedig szomjas volt, az jött.

2015. máj. 30. 12:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatból mondom, hogy igenis próbálják a hgy-sek elcsábítani a más gyülekezet tagjait. A nővéremék hgy-sek, én a megtérésem után egy kisebb pünkösdi gyülekezetbe kezdtem el járni, de azt láttam, hogy nem tudták elfogadni, hogy nem hozzájuk járok. Egyszer megkérdeztem tőlük, hogy elképzelhetőnek tartják-e, hogy az Úr nem a hgy-ben akar látni, hanem máshogy

vezet? Az volt a válaszuk, hogy NEM.

"A szél fúj ahová akar, és nem tudod honnan jön és hová megy. Így van mindenki, aki a Szellemtől született."

2016. dec. 16. 09:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha a rokonom lennél, én is hívnálak, ez azonban nem kezelhetetlen terror, mint amilyennek beállítod. A Hit Gyülekezetében azonban bizony ment agitálás a mellékhelyiségben anno, a Vasasban, meg az utcán is: "Mi a véleményed arról, ami itt folyik? Vajon Isten akarata? Gyere hozzánk!" Ilyet a Hit Gyülekezete soha nem csinált más felekezetek kapuiban, ha mégis előfordult ilyesmi, az marginális jelenség volt, a Gyülekezet tudta nélkül, de soha nem hallottam róla, és ha lenne ilyen ellenezném én is, ahogy más normális ember. Valamint lejárató kampányt sem tartott a Hit Gyülekezete más felekezetek ellen. Ami kritika megfogalmazódott más egyházakkal kapcsolatban, az a Gyülekezet falain belül hangzott el, a Gyülekezet híveinek szánva, nem pedig a Kossuth Rádióban, de a Vidám Vasárnap adásai sem arról szólnak, hogy melyik felekezet, mit csinál rosszul. Bárcsak a Hit Gyülekezete kritikusai megelégednének azzal, hogy elmondják a véleményüket! De sokan közülük feltették az életüket rá, hogy bármi áron eltörlik. Számukra rossz hírem van: a Hit Gyülekezete a jövőben is áldott közösség lesz, és még több ember fog az Úrhoz megtérni, még több csarnokot fog a Gyülekezet építeni, még több istentiszteletet fog tartani, még több iskolát fog üzemeltetni, aztán előbb-utóbb jönnek majd az egészségügyi és szociális intézmények, ahol az odafordulók sokkal színvonalasabb ellátásban fognak részesülni, mint bárhol máshol. Mindezt végig kell nézniük a Gyülekezet ellenségeinek, akik bármit megtennének, hogy ezeket a dolgokat megakadályozzák, de az is kevés lesz ahhoz, hogy komolyabb fennakadást okozzanak. És akkor még nem is beszéltem a közeledő ébredési hullámról, amit feltehetőleg egy imamozgalom fog beindítani, és minden eddiginél több ember fog bejönni a Gyülekezetbe. Köztük persze olyanok is, akik kiábrándultak egyes felekezetek képmutató vallásosságából. Úgyhogy nem sok jóra számíthatnak a Gyülekezet ellenségei. Én a helyükben hivatást cserélnék, és egy halott ügy - nevezetesen a Hit Gyülekezete lejáratása - helyett valami értelmes dolgot választanék, mert még a gyöngyfűzés, vagy apró műanyag alkatrészek sorjázása is több ígérettel kecsegtet, mint Isten munkájának a megállítása. Kb. mintha puszta kézzel akarnák megállítani a Merciből kigördülő tehervonatot a Félegyházi úti vasúti átjáróban.
2016. dec. 16. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!